Προφυλακίστηκε για την παραλαβή δέματος που περιείχε κοκαΐνη

Προφυλακίστηκε για την παραλαβή δέματος που περιείχε κοκαΐνη

Προφυλακίστηκε για την παραλαβή δέματος που περιείχε κοκαΐνη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 287 ΦΟΡΕΣ

Την είχε στείλει ο ίδιος στον εαυτό του

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε χθες μετά την απολογία του ο 32χρονος αλλοδαπός Αλβανικής καταγωγής που συνελήφθη την προηγούμενη εβδομάδα επ’ αυτοφώρω να παραλαμβάνει δέμα που περιείχε 153 γραμμάρια κοκαΐνης και το οποίο είχε στείλει ο ίδιος στον εαυτό του! Σε βάρος του συλληφθέντα ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και χθες συνοδευόμενος από το συνήγορο του κ. Μανώλη Κουτσούκο προσήχθη ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου για να απολογηθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 32χρονος αρνήθηκε τις κατηγορίες όπως αυτές του αποδίδονται και συγκεκριμένα είπε πως βρίσκεται στην χώρα μας από το 1999 προκειμένου να δουλέψει και να βοηθήσει την πολυμελή οικογένεια του (είναι επτά αδέλφια).

Ο ίδιος αναφέρθηκε αναλυτικά στις δουλειές που έχει κάνει τα προηγούμενα χρόνια στην Αθήνα, εκεί όπου τον Νοέμβριο του 2014 γνώρισε έναν ιδιοκτήτη καφετέριας από τη Ρόδο και αντάλλαξαν τηλέφωνα. Όπως είπε ο 32χρονος καθώς έψαχνε να βρει δουλειά σε κάποιο τουριστικό νησί μετά από συνεννόηση με τον επιχειρηματία ήρθε το Πάσχα στη Ρόδο ώστε να βολιδοσκοπήσει την κατάσταση.

Τελικά στο νησί μας ήρθε για εγκατάσταση στις 25 Ιουνίου και μερικές μέρες πριν, όπως είπε στην ανακρίτρια, αποχαιρέτισε και τους γνωστούς του μεταξύ των οποίων και ένας βορειοηπειρώτης ο οποίος και τον έπεισε να παραλάβει από μεταφορική στη Ρόδο ένα μικρό δέμα που θα περιείχε άγνωστη ποσότητα ναρκωτικών προκειμένου να την παραδώσει σε άγνωστο άτομο.

Ο 32χρονος που στο παρελθόν είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 8 ετών για υπόθεση ναρκωτικών, είχε τους ενδοιασμούς του φοβούμενος ότι θα τον εντοπίσουν, όμως ο βορειοηπειρώτης κατάφερε να τον πείσει και του είχε δηλώσει ότι θα του έδινε και 500 ευρώ για την παραλαβή αυτή.

Ο κατηγορούμενος είπε πως όταν έφθασε στο νησί μας ενοικίασε ένα αυτοκίνητο και άρχισε να ψάχνει για σπίτι έξω από την πόλη της Ρόδου. Πράγματι βρήκε ένα και ενοικίασε στην περιοχή Κοσκινού την ημέρα που ήρθε στο νησί μας. Με το ίδιο αυτό όχημα μετέβη και στο χωριό της Ρόδου όπου και παρέλαβε τα ναρκωτικά και βέβαια συνελήφθη από τους αστυνομικούς της Δίωξης.

Ο 32χρονος διευκρίνισε ωστόσο πως ήταν η πρώτη φορά που παραλάμβανε δέμα και μάλιστα επικαλέστηκε και την κατάθεση του ιδιοκτήτη του γραφείου της μεταφορικής για την ακρίβεια των ισχυρισμών του.

Τελικά μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα ο 32χρονος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και πήρε το δρόμο για τις φυλακές.

Η σύλληψη του 32χρονου έγινε στις 25 Ιουνίου 2015 το απόγευμα σε χωριό της Ρόδου, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, κατηγορούμενος για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Επιπλέον, η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει ένα 40χρονο ημεδαπό για τον οποίο η υπόθεση διαχωρίστηκε, καθώς και ένα ακόμη άτομο τα στοιχεία του οποίου ερευνώνται.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από την αστυνομία, όπως εξακριβώθηκε, στο πλαίσιο εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας, ο συλληφθείς ταξίδευε σε τακτικά χρονικά διαστήματα στην Αθήνα, προμηθεύονταν ναρκωτικές ουσίες τις οποίες ταχυδρομούσε στη Ρόδο και αφού επέστρεφε στο νησί, είτε τις παραλάμβανε ο ίδιος είτε χρησιμοποιούσε άλλα άτομα, ώστε να αποφύγει τυχόν εντοπισμό του.

Ειδικότερα, ως προς το χρονικό της σύλληψής του, αστυνομικοί που διερευνούσαν την υπόθεση και είχαν θέσει σε διακριτική επιτηρήσει τις κινήσεις του, τον ακινητοποίησαν αμέσως μόλις παρέλαβε δέμα από εταιρία ταχυμεταφορών, το οποίο περιείχε μεταξύ άλλων:
Ποσότητα κοκαΐνης βάρους 153,6 γραμμαρίων
Τρία κινητά τηλέφωνα με πέντε αριθμούς σύνδεσης

Ακολούθησε ενδελεχής έλεγχος και συνδυαστική επεξεργασία-αξιολόγηση στοιχείων από τα οποία προέκυψε ότι ο δράστης τους τελευταίους τέσσερις μήνες είχε πραγματοποιήσει τουλάχιστον άλλες τέσσερις παρόμοιες μεταφορές δεμάτων και σε τρεις από αυτές οι παραλαβές έγιναν για λογαριασμό του από τον 40χρονο.

Διαβάστε ακόμη

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο

Αυξάνονται συνεχώς τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στο νησί μας

Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από χρυσοχοείο στη Ρόδο

Συνελήφθη αλλοδαπός στη Ρόδο για ναρκωτικά

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο 54χρονος, υπεύθυνος κέντρου διασκέδασης στη Ρόδο, για διακίνηση ναρκωτικών

Πουλούσε υαλοκαθαριστήρες και συνελήφθη

Σε κινητοποιήσεις από αύριο οι δικηγόροι του νησιού μας