Να ψηφίσουν υπέρ του ευρώ καλεί τους Δωδεκανησίους ο Δ. Κρεμαστινός

Να ψηφίσουν υπέρ του ευρώ καλεί τους Δωδεκανησίους ο Δ. Κρεμαστινός

Να ψηφίσουν υπέρ του ευρώ καλεί τους Δωδεκανησίους ο Δ. Κρεμαστινός

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 104 ΦΟΡΕΣ

Να ψηφίσουν ΝΑΙ στο δημοψήφισμα και να ταχθούν με αυτό τον τρόπο υπέρ της παραμονής της χώρας μας στο ευρώ και την Ευρώπη, κάλεσε τους συμπατριώτες μας ο βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Κρεμαστινός.

Συγκεκριμένα στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχώρησε χτες από τη Ρόδο, όπου βρέθηκε, αναφέρθηκε διεξοδικά στη διαπραγματευτική πορεία και τακτική της κυβέρνησης, καταλήγοντας στο ότι ένα ΟΧΙ θα έχει σαν αποτέλεσμα, να χρεοκοπήσουμε και να καταστραφούμε.

Συγκεκριμένα συνοδευόμενος από το γραμματέα της NE Τιμόθεο Παρασκευά, και αφού τόνισε ότι επικρατεί σύγχυση και ομίχλη γύρω από την πολιτική κατάσταση, δήλωσε αναλυτικά τα εξής:
«Πριν μερικούς μήνες κάναμε εκλογές. Η κυβέρνηση που σχηματίστηκε είπε στον κόσμο δύο απλά πράγματα. Θα του βελτιώσει τις συνθήκες ζωής του και πρότεινε την κατάργηση του μνημονίου και παράλληλα τον αντιμνημονιακό νόμο.

Ο κόσμος ανταποκρίθηκε θετικά. Και η κυβέρνηση προχώρησε συνομιλώντας με την τρόικα και βάζοντας τα θέματα από μηδενική βάση. Όμως αντί να ακούμε που συμφωνούν και που διαφωνούν βλέπαμε κινήσεις υπουργών να μας καθησυχάζουν και να μας λένε ότι σύντομα υπογράφουμε συμφωνία και μέναμε μία καλύτερη συμφωνία.

Ήρθε όμως ο πρωθυπουργός πριν τρεις εβδομάδες και είπε ότι τώρα αρχίζει η διαπραγμάτευση. Μέχρι τότε συζητούσαμε και δε διαπραγματευόμασταν τίποτα.

Όταν όμως διαβάσαμε τις 47 σελίδες που είχαν την υπογραφή του πρωθυπουργού είχε μέτρα καθαρά φορολογικά αξίας 8 δις, και είπαμε είναι δυνατό να είναι καλύτερη αυτή η συμφωνία;
Η τρόικα απάντησε ότι θέλει κάτι παραπάνω, και συγκεκριμένα 8,5 δις. Μεταξύ αυτών των μέτρων ότι εξισώνεται ο ΦΠΑ των νησιών με την υπόλοιπη χώρα.

Αλλά συζητούσε η τρόικα μέχρι την τελευταία στιγμή μέχρι που αποχώρησε η ελληνική πλευρά και μας ενημέρωσε μεσάνυχτα ο πρωθυπουργός ότι θα γίνει δημοψήφισμα μέσα σε μία εβδομάδα.
Μετά μας είπε ότι αυτό αφορά στο αν ο λαός συμφωνεί με την πρόταση της τρόικα. Η κυβέρνηση πρέπει να συμφωνήσει η να διαφωνήσει και όχι ο λαός και να πάρει την ευθύνη.

Ο ανενημέρωτος λαός τι θα αποφασίσει; Εάν πει όχι για ότι κακό συμβεί η κυβέρνηση θα πει ότι σας ρώτησα και εσείς μου είπατε να πω όχι και ότι μου είπατε έκανα. Άρα εσείς φταίτε για τα κακά που θα έρθουν στη χώρα.

Εμείς εδώ έχουμε μία σύγχυση. Το δημοψήφισμα είναι προσχηματικό γιατί η Ευρώπη λέει ότι αυτή δεν είναι η πρότασή μας γιατί δεν έχει υπογραφή. Ελάτε να συζητήσουμε μας είπε χτες ο Γιούνκερ, και εμείς του λέμε όχι θα έρθουμε όταν έχουμε ένα όχι. Τότε μας απαντούν ότι θα έρθετε να συζητήσετε από μηδενική βάση.

Αν το ΔΝΤ δεν του δώσουμε τη δόση θα αρχίσει τη διαδικασία χρεοκοπίας. Με τράπεζες κλειστές με μία χώρα διχασμένη, τεράστιες ευθύνες που θα ζητήσουμε να αποδοθούν στο ακέραιο.

Την Τρίτη θα ανοίξουν οι τράπεζες ; Με τι συναλλαγές με τι λεφτά; Πρέπει να ξαναδώσει η Ευρώπη λεφτά. Γιατί όμως έκλεισαν; Γιατί υπήρξε η παρατεταμένη αυτή διαδικασία των 4 μηνών και ο καθένας από ανησυχία έβγαζε τα λεφτά του.
Κάθε μέρα που γινόταν αυτό ερχόταν ο ELA και έδινε 1 δις τη μέρα. Έρχεται η κυβέρνηση και λέει μας εκβιάζουν. Και θα κάνω δημοψήφισμα για να έρθω να διαπραγματευτώ από θέση ισχύος.

Η χώρα αυτή που μπήκε στην Ευρώπη στο σκληρό πυρήνα της θα είναι εκτός Ευρώπης, ενώ είναι ήδη οι χώρες των Βαλκανίων. Είναι τόσο κουτοί όλοι αυτοί που πάνε στην καταστροφή και εμείς βγαίνουμε μόνοι μας ; που θα είμαστε στον αέρα; θα είμαστε στο χάος στο τίποτα. Είμαστε ετοιμοθάνατοι οικονομικά.

Είναι μία παγίδα μία πλάνη για να βουλιάξουμε. Τα λένε οι φίλοι μας. Πρέπει να ψηφίσουμε ναι στην Ευρώπη, στο ευρώ όχι στα δεινά. Ναι στη διαπραγμάτευση. Να είστε υπερήφανοι με το ναι γιατί όσοι ψηφίσουν το όχι δε ξέρουν τι ψηφίζουν.
Οι ιδέες δεν οδηγούν πουθενά εδώ θέλουμε πρακτικά θέματα».

Διαβάστε ακόμη

Επιτυχώς ολοκληρώθηκαν η «Ημερίδα Ενημέρωσης και το Τριήμερο Περιφερειακό Εργαστήριο Κυκλικής Οικονομίας» στο Νότιο Αιγαίο

Μεγάλη καθυστέρηση στην κυκλοφορία οχημάτων και μεγάλη ταλαιπωρία των οδηγών στην περιοχή Τσαΐρι λόγω έργων

Γ. Νικητιάδης: Μόνο ένα ισχυρό παρεμβατικό κράτος μιας σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης μπορεί να ενισχύσει τη βιομηχανία

Λευτέρης Καφετζής: Ο πατέρας του Τζέιμς είναι ο πραγματικός Survivor - Ο γύρος του κόσμου, η θύελλα και η δραματική διάσωση

Αθίγγανος πήγε να δει ομόφυλό του στα κρατητήρια και συνελήφθη την ώρα που του έδινε χασίς

Ρόδος: O όμιλος αστρονομίας «Βενετοκλείου» 1ου ΓΕΛ Ρόδου στο Austin Texas για την ολική εκλειψη ηλίου

Εντεταλμένος Θεμάτων Διακυβέρνησης Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων ο γενικός διευθυντής του ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου

Συμπαραστάτη του Πολίτη θα εκλέξει το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου