Μέτωπο υπέρ του ΝΑΙ συγκροτείται στη Ρόδο

Μέτωπο υπέρ του ΝΑΙ συγκροτείται στη Ρόδο

Μέτωπο υπέρ του ΝΑΙ συγκροτείται στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 884 ΦΟΡΕΣ

Με σκοπό να διασφαλιστεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας

Μέτωπο υπέρ του ΝΑΙ, στο δημοψήφισμα της Κυριακής, το οποίο κρίνεται ιδιαιτέρως σημαντικό απ’ όλες τις πλευρές, συγκροτείται σε τοπικό επίπεδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο μέτωπο θα μετέχουν εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης, των παραγωγικών τάξεων και των τοπικών φορέων, με κοινή συνισταμένη να μην διαταραχτεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.

Οπως έγινε γνωστό, εκτός απροόπτου, σήμερα το μεσημέρι θα δοθεί συνέντευξη τύπου στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Στο “μέτωπο της Ευρώπης” φέρεται να μετέχουν ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γ. Χατζημάρκος, ο δήμαρχος Ρόδου κ. Φ. Χατζηδιάκος, ο πρόεδρος του ΕΒΕΔ κ. Γ. Πάππου, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων κ. Αντ. Καμπουράκης, ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου κ. Μιχ. Μιχαήλ κ.α.

Οι εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης και των παραγωγικών τάξεων αναμένεται να αναφερθούν στο διακύβευμα του δημοψηφίσματος, και να ζητήσουν από τους Δωδεκανήσιους να ψηφίσουν ΝΑΙ την Κυριακή.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΝΑΙ
Την Παρασκευή βράδυ, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση υποστηρικτές του ΝΑΙ. Η συγκέντρωση θα γίνει στις 7.30 ώρα στο Ακταίον και σε σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε αναφέρονται τα εξής:

ΝΑΙ στην Ευρώπη .
• ΝΑΙ στη διασφάλιση των καταθέσεων και άνοιγμα των τραπεζών.

• ΝΑΙ στη διασφάλιση μισθών και συντάξεων στους πολίτες.
• ΝΑΙ στη διασφάλιση των αγροτικών επιδοτήσεων.
• ΝΑΙ στη διασφάλιση ρευστότητας για τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά.

• ΝΑΙ στην ασφάλεια των Ευρωπαϊκών συνόρων.
• ΝΑΙ στην οικονομική σταθερότητα, προϋπόθεση απαραίτητη για την προσέλκυση διεθνών επενδύσεων.

• ΝΑΙ στη διαφύλαξη και ισχυροποίηση του Τουρισμού.
ΟΧΙ σημαίνει:
• χρεοκοπία.

• έξοδος από το Ευρώ και μετάβαση στη δραχμή
• κατάρρευση των τραπεζών και απώλεια καταθέσεων.
• αδυναμία καταβολής μισθών και συντάξεων.

• ότι δεν διαγράφονται τα δάνεια.
• κούρεμα ή μετατροπή των καταθέσεων σε δραχμή.

• κλείσιμο επιχειρήσεων και απώλεια θέσεων εργασίας.
• εξευτελισμός των τιμών της ακίνητης περιουσίας των Ελλήνων.
• διατάραξη της δημόσιας ασφάλειας

• τα νοσοκομεία, τα σχολεία και οι δημόσιες υπηρεσίες στο σύνολο τους θα υπολειτουργούν.
• έλλειψη βασικών αγαθών για τον πολίτη και την καθημερινότητα του, μεταξύ των οποίων, φάρμακα και καύσιμα.
• διπλωματική και οικονομική απομόνωση της Ελλάδας.

Αναφορικά με το δημοψήφισμα από την τοπική οργάνωση της ΝΔ Κω, εκδόθηκε χθες η παρακάτω ανακοίνωση:
“Aν επιχειρήσει ο πρωθυπουργός να διενεργήσει δημοψήφισμα και να θέσει στον λαό το δίλημμα ευρώ και μέτρα ή έξοδος, τότε η κατάρρευση της οικονομίας, η πτώχευση της χώρας θα έρθει πολύ πριν την κάλπη. Αυτό δεν θα είναι δημοψήφισμα, θα είναι μια επικίνδυνη ζαριά για τη χώρα μας”….

Με αυτά τα λόγια ο κ. Τσίπρας, τον Οκτώβριο του 2011, τότε ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε στον Γιώργο Παπανδρέου για την πρωτοβουλία περί δημοψηφίσματος
Στις 17 Ιουνίου 2015 ο πρωθυπουργός ξεκάθαρα δήλωσε ότι η ευθύνη του ΟΧΙ θα βαρύνει αποκλειστικά τον ίδιο και την κυβέρνηση. Τέσσερις μέρες νωρίτερα, δήλωνε στους υπουργούς “Οι αποφάσεις και η διαχείριση τους ανήκουν αποκλειστικά σε εμάς, όσο δύσκολες” και να είναι και να ξεχάσουν οποιαδήποτε σκέψη περί δημοψηφίσματος.

Την ίδια στιγμή ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ συνταγματολόγος κ. Κώστας Χρυσόγονος με ανάρτηση στο ιστολόγιο του, δηλώνει πως ο πρωθυπουργός με την τακτική και τις αποφάσεις του μετατρέπει την Ελλάδα σε κάτι «ελαφρώς χειρότερο από την Ζιμπάμπουε».

Ο δε Γιώργος Παπαδόπουλος Τετράδης (αρχισυντάκτης επί σειρά ετών στην Ελευθεροτυπία), υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στήριξε με όλες τις δυνάμεις του το κόμμα κατά την προεκλογική περίοδο, σήμερα ζητά συγγνώμη!

Με ένα κείμενό του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης καταγράφει τα ψέματα της κυβέρνησης, ενώ τονίζει ότι «είτε αυτοί που μας κυβερνούν είναι ανόητοι και ανεύθυνοι, είτε εξ αρχής είχαν προγραμματίσει να μην διαπραγματεύονται στα σοβαρά, ώστε μια μέρα να εγκαταλείψουν το τραπέζι, κατηγορώντας τους συνομιλητές τους για αδιαλλαξία (!) και να οδηγήσουν τη χώρα στη δραχμή. Προσχεδιασμένα.

Ο κόσμος που πίστεψε και που ακόμα πιστεύει ότι η ελπίδα έρχεται θα πληρώσει, όπως πάντα, πανάκριβα το τίμημα της ευκολοπιστίας του. Στην οποία συμβάλλαμε κι εμείς, όσοι συμβάλαμε. Συγγνώμη»

Η μόνη διέξοδος για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ήταν να δεχτεί στις 26 Ιανουαρίου να κλείσει τη συμφωνία της προηγούμενης κυβέρνησης και να είχε προχωρήσει σε ευρείες μεταρρυθμίσεις φιλελευθεροποίησης της οικονομίας και του δημοσίου με αντίβαρα κοινωνικής αλληλεγγύης για τους αδύνατους.

Αυτό όμως με το έμψυχο υλικό της κυβέρνησης φαίνεται πως ήταν αδύνατο. Μοιραία για ακόμα μια φορά η ελληνική αριστερά αυτοκτόνησε πολιτικά λόγω ανεπάρκειας και αγκυλώσεων. Τα επόμενα 50 χρόνια, ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ, θα διαβάσουμε εκατοντάδες βιβλία για την μεγάλη «έφοδο στον ουρανό» και τις δυνάμεις που την στραγγάλισαν…. Ήτοι, τα καταφύγια μιας ηττημένης και στείρας ιδεολογίας.

Αντιστεκόμαστε λοιπόν στο ψεύδος. Λέμε όχι σε αυτούς που ανεύθυνα μιλούσαν για «τζουρνάδες και πεντοζάλια» που οι αγορές δήθεν θα χόρευαν.
Αντιστεκόμαστε στους ανίκανους διαπραγματευτές που τώρα μας ρίχνουν το μπαλάκι.
Αντιστεκόμαστε στο σκοτάδι όσων ονειρεύονται «σοσιαλισμό από την πίσω πόρτα» δια της εξόδου της χώρας από την Ευρώπη.

Αντιστεκόμαστε στους νάρκισσους που όλα τα ήξεραν και τώρα που απέτυχαν παταγωδώς μας λένε - για μια ακόμη φορά - ότι έχουν «τη λύση».
Αντιστεκόμαστε σε όσους θέλουν να μας γυρίσουν στο 1980. Σε όσους θέλουν να διαγράψουν 34 χρόνια αναπτυξιακής, ευρωπαϊκής πορείας της χώρας, για πέντε χρόνια ύφεσης.

Ναι. Η Ευρώπη έκανε λάθη. Όμως λάθη κάναμε κι εμείς. Πιο πρόσφατο; Το ότι πιστέψαμε και πάλι σε ψεύτικες υποσχέσεις. Που ενδώσαμε στον λαϊκισμό.
Λέμε ΟΧΙ σε όλα τα παραπάνω, με έναν τρόπο. Λέμε ένα μεγάλο ΝΑΙ στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.
Εθνικά υπερήφανη στάση είναι το ΝΑΙ στην Ευρώπη.
Εθνικά υπερήφανη στάση είναι να κρατηθούμε στο φυσικό μας σπίτι.

Όχι να γίνουμε η Κούβα των Βαλκανίων ή η Βενεζουέλα της Ευρώπης επειδή κάποιοι παράφρονες το θέλουν. Επειδή κάποιοι το λένε δίχως όμως να μας αποκαλύπτουν το σχέδιο της επόμενης ημέρας.
Γραφεκο Τύπου Τ.Ο. Νέας
Δημοκρατίας Κω”

Διαβάστε ακόμη

Συλλυπητήρια δήλωση του Γιάννη Παππά για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Αλ. Κολιάδης: Ας μην μας κουνάνε το δάχτυλο και ας μην επικαλούνται τη Δημοκρατία αυτοί που έξι μήνες τώρα αρνούνται να αποδεχτούν τη λαϊκή ετυμηγορία

Επίσκεψη γυναικών από το Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης «Κορωνίς»

Ν. Γερονικόλας: Περί πολιτικής ηθικής

Απεργία δικαστικών υπαλλήλων στις 24 Απριλίου

Μαθήματα πυρόσβεσης σε εθελοντές για λήψη πιστοποίησης στη Ρόδο

Να καθαριστούν τα οικόπεδα ζητά η κοινότητα Σορωνής

Ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς Ν. Δωδεκανήσου για την καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης στη Νίσυρο