Έκλεψαν 700.000 ευρώ από δύο σπίτια σε χωριά της Ρόδου

Έκλεψαν 700.000 ευρώ από  δύο σπίτια σε χωριά της Ρόδου

Έκλεψαν 700.000 ευρώ από δύο σπίτια σε χωριά της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1027 ΦΟΡΕΣ

Έντονοι φόβοι και ανησυχίες ότι θα υπάρξουν και άλλα κρούσματα

«Φτερά» έκαναν 700.000 ευρώ από δύο σπίτια σε χωριά της Ρόδου, γεγονός που επιβεβαιώνει τους φόβους της αστυνομίας και των πολιτών, ότι δηλαδή οι διαρρήκτες ξεκίνησαν την δράση τους!

Πρόκειται για δύο περιπτώσεις που καταγγέλθηκαν στην αστυνομία και αφορά την κλοπή ποσού 550.000 ευρώ από σπίτι στα Κοσκινού και 150.000 ευρώ από σπίτι ηλικιωμένων σε άλλο χωριό της Ρόδου!
Οικονομίες μιας ζωής που οι συμπολίτες μας είχαν κρυμμένες στα σπίτια τους προκειμένου να μην τα χάσουν εξαιτίας της γενικότερης κατάστασης που επικρατεί, εξαφανίστηκαν μέσα σε λίγες ημέρες!

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, στην πρώτη περίπτωση ο 50χρονος συμπολίτης μας που διαμένει στα Κοσκινού είχε προχωρήσει τις προηγούμενες εβδομάδες στην ανάληψη όλων των χρημάτων που διέθετε στους λογαριασμούς του στην τράπεζα, ώστε όπως ο ίδιος πίστευε να καταφέρει να γλιτώσει ένα πιθανό «κούρεμα» που θα γινόταν. Βάση των ίδιων πληροφοριών, το συνολικό ποσό των 550.000 ευρώ που τελικά εκταμίευσε ο 50χρονος το έκρυψε μέσα στο σπίτι του σε συρτάρι το οποίο είχε κλειδαριά.

Χθες το μεσημέρι άνοιξε το συγκεκριμένο συρτάρι και τότε διαπίστωσε ότι όλα τα χρήματα του είχαν κάνει «φτερά»! Σε κατάσταση σοκ ο 50χρονος μετέβη στην αστυνομία όπου και κατήγγειλε την κλοπή, ενώ αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου που διερευνούν την υπόθεση διεξάγουν εξονυχιστική έρευνα προκειμένου να εξιχνιάσουν την υπόθεση.

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων πρόκειται για έναν έντιμο άνθρωπο που αντιμετωπίζει μάλιστα ειδικά προβλήματα υγείας και ο οποίος αγωνίστηκε σε όλη του τη ζωή μέσα από ένα μικρό μαγαζάκι που διαθέτει στα Κοσκινού, προκειμένου να κρατηθεί στη ζωή με αξιοπρέπεια.

Το μεγάλο χρηματικό ποσό δε, περιήλθε στην κατοχή του σύμφωνα με πληροφορίες της «Ροδιακής» από την σταδιακή πώληση ακινήτων και οικοπέδων που διέθετε η οικογένεια του σε μία από τις πιο τουριστικές περιοχές της χώρας.

Έκλεψαν ηλικιωμένους
Η δεύτερη υπόθεση που απασχολεί από προχθές το πρωί τις αστυνομικές αρχές του νησιού μας αφορά χρηματικό ποσό 150.000 ευρώ, το οποίο άγνωστος δράστης αφαίρεσε από σπίτι ηλικιωμένων στη Ρόδο!
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο ηλικιωμένοι που διαμένουν σε χωριό του νησιού μας, είχαν βγάλει το προηγούμενο διάστημα από την τράπεζα όλες τις οικονομίες τους που ανέρχονταν περίπου στις 150.000 ευρώ και τις είχαν κρύψει σπίτι τους, θεωρώντας ότι λόγω της γενικότερης κατάστασης που επικρατεί στη χώρα μας, εκεί θα ήταν ασφαλέστερα.

Όμως προχθές διαπίστωσαν πως τα χρήματα δεν βρίσκονταν στην θέση τους και προφανώς άγνωστος δράστης τους τα είχε αφαιρέσει!
Άμεσα οι ηλικιωμένοι κατήγγειλαν το περιστατικό στο Αστυνομικό Τμήμα Αρχαγγέλου, αστυνομικοί του οποίου εξετάζουν όλα τα στοιχεία που έχουν στην διάθεση τους προκειμένου να διαλευκάνουν την υπόθεση.

Αξίζει να σημειωθεί πως το σπίτι που διαμένουν οι ηλικιωμένοι δεν φέρει ίχνη παραβίασης.
Η διερεύνηση της υπόθεσης βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη από στις αστυνομικές αρχές του νησιού μας, ενώ το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. με αφορμή τις μαζικές αναλήψεις χρημάτων που έχουν γίνει τους τελευταίους μήνες και με σκοπό να αποφευχθούν περιστατικά όπως τα παραπάνω συμβουλεύει τους πολίτες:

• Τοποθετήστε στην κύρια είσοδο της πολυκατοικίας μηχανισμό αυτόματου κλεισίματος πόρτας.
• Κλειδώνετε την κύρια πόρτα / τις κύριες πόρτες του διαμερίσματος µε κλειδαριά ασφαλείας.
• Κλειδώνετε πάντα όταν φεύγετε, ακόμα κι αν πρόκειται να απουσιάσετε για μικρό χρονικό διάστημα.
• Μην αφήνετε ποτέ την κύρια είσοδο ανοιχτή µε στηρίγματα και προσέχετε ιδιαίτερα αν σας ακολουθήσει κάποιος μέσα στο κτίριο.

• Τα συστήματα ασφαλείας της κυρίας εισόδου (θυροτηλέφωνο µε οπτική εικόνα), θα πρέπει να σας επιτρέπουν να αναγνωρίζετε και να ελέγχετε τους επισκέπτες σας
• Μην ανοίγετε ποτέ την πόρτα, χωρίς να βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε τον επισκέπτη.
• Μην αφήνετε ποτέ τις πόρτες των εξόδων κινδύνου ανοιχτές µε στηρίγματα.

• Μην αφήνετε ποτέ ξεκλείδωτες ή ανοιχτές τις πόρτες και τα παράθυρα των µμπαλκονιών.
• Αποφεύγετε να δίνετε τα κλειδιά του σπιτιού σας σε τρίτους.
• Όταν μετακομίζετε να αλλάζετε τις κλειδαριές και τα κλειδιά. Μην αφήνετε δεύτερα κλειδιά της οικίας σας, κάτω από γλάστρες ή χαλάκια.

• Μην αφήνετε ποτέ μεγάλα χρηματικά ποσά ή αντικείμενα αξίας στο σπίτι σας και µην γνωστοποιείτε στον κοινωνικό και επαγγελματικό σας περίγυρο τα περιουσιακά στοιχεία που φυλάσσετε στην οικία σας.
• Τα γκαράζ και οι αποθηκευτικοί χώροι είναι στόχος.
• Μία καλή λύση θα ήταν, εφόσον υπάρχει η οικονομική δυνατότητα, να εγκαταστήσετε ένα σύστημα συναγερμού - ασφαλείας, σε εμφανές σημείο.

Διαβάστε ακόμη

Καταδικάστηκε 23χρονος για θανατηφόρο τροχαίο στ’ Αφάντου

Κρατούμενος στις φυλακές εντοπίστηκε με μικροποσότητα ναρκωτικών

Συνελήφθη για κλοπή από κατοικία

Με 190 βεγγαλικά στο όχημά του εντοπίστηκε 19χρονος

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο

Αυξάνονται συνεχώς τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στο νησί μας

Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από χρυσοχοείο στη Ρόδο