Ανοιχτή επιστολή καθηγητή της ΑΣΤΕΡ για το δημοψήφισμα της Κυριακής

Ανοιχτή επιστολή καθηγητή της ΑΣΤΕΡ για το δημοψήφισμα της Κυριακής

Ανοιχτή επιστολή καθηγητή της ΑΣΤΕΡ για το δημοψήφισμα της Κυριακής

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 719 ΦΟΡΕΣ

Σε σχέση με τον ελληνικό τουρισμό καθώς και την παρεχόμενη τουριστική εκπαίδευση της Σχολής

Ως καθηγητής της Ανώτερης Σχολής Τουριστικής Εκπαίδευσης Ρόδου, θεωρώ σκόπιμο να εκθέσω την γνώμη μου για τα τεκταινόμενα των τελευταίων ημερών, σε ότι αφορά τον ελληνικό τουρισμό καθώς και την παρεχόμενη τουριστική εκπαίδευση της Σχολής μας.

Αναμφίβολα, οι ώρες που διανύει η χώρα μας είναι εξαιρετικά δύσκολες, ενώ η παρατεταμένη πολιτική αβεβαιότητα βυθίζει την οικονομία σε νέα ύφεση, αύξηση της ανεργίας και φυσικά χαμηλότερα φορολογικά έσοδα με αποτέλεσμα την διεύρυνση του δημοσιονομικού κενού.

Η εικόνα της χώρας μας, ιδιαίτερα των τελευταίων ημερών, πλήττει σε μεγάλο βαθμό τον τουρισμό καθώς και τις τουριστικές επιχειρήσεις.

Όπως ανέφερε επίσημα ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου κος Αντώνης Καμπουράκης, υπάρχει μεγάλος αριθμός ακυρώσεων στις κρατήσεις στις ξενοδοχειακές μονάδες, ενώ οι πολυάριθμες ταξιδιωτικές οδηγίες που δίνονται από το εξωτερικό προς τους τουρίστες που επισκέπτονται την χώρα μας, δημιουργούν σοβαρά προβλήματα μέσα στην καρδιά της τουριστικής περιόδου.

Επίσης, θα πρέπει να σημειωθεί ότι η ενδεχόμενη αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου, καθώς και η αύξηση του φόρου στα ξενοδοχεία και την εστίαση, μόνο αρνητικές επιπτώσεις μπορεί να έχει για την τοπική αλλά και την ελληνική οικονομία.

Σε ότι αφορά την Σχολή μας, τα τελευταία χρόνια περνά δύσκολες καταστάσεις, χωρίς εκπαιδευτικά συγγράμματα, με ελλιπείς υλικοτεχνικές υποδομές και άλλα πολλά προβλήματα που κατά καιρούς έχουν δημοσιοποιηθεί από τον Σύλλογο του Εκπαιδευτικού Προσωπικού.

Ως μεγαλύτερο όμως πρόβλημα παραμένει η αδυναμία όλων των εμπλεκόμενων μερών για την ανωτατοποίηση της ΑΣΤΕΡ, γεγονός που κανένα στη Ρόδο δεν πρέπει να αφήνει αδιάφορο. Παρόλα αυτά, με την υπομονή, την επιμονή και την αξιοπρέπεια που επιδεικνύουμε καθημερινά όλοι μας, έχουμε καταφέρει να είμαστε παρόντες και να αγωνιζόμαστε για ένα καλύτερο αύριο στα επικείμενα σενάρια για την αναδιάρθρωση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Η ιστορία αυτής της Σχολής αξίζει ένα καλύτερο μέλλον, και ας μην ξεχνάμε ότι αποτελεί προστιθέμενη αξία για τις ξενοδοχειακές αλλά και τις υπόλοιπες τουριστικές επιχειρήσεις της Ρόδου και της χώρας μας.

Όσοι λοιπόν ασχολούμαστε με τον τουρισμό, ανεξαρτήτως ιδιότητας (ξενοδόχοι, προσωπικό, εκπαιδευτικοί, σπουδαστές, κ.λπ.), αυτές τις δύσκολες ώρες πρέπει να διαφυλάξουμε ως «κόρη οφθαλμού» αυτό που όλοι μας έχουμε ταχθεί να υπηρετήσουμε και που αγαπούμε όσο τίποτα άλλο. Τον Ελληνικό Τουρισμό.

Οι σπουδαστές της Σχολής μας, οφείλουν να δείξουν όλο τον απαιτούμενο επαγγελματισμό και την απαραίτητη ευσυνειδησία κατά την διάρκεια της πρακτικής τους άσκησης στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις. Να αποτελέσουν τον αρωγό και υποστηρικτή σημαντικών προσπαθειών – ενεργειών – πρωτοβουλιών, με βασικό γνώμονα την αρτιότερη παροχή ξενοδοχειακών υπηρεσιών.

Ενωμένοι λοιπόν, όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε δυσκολία παρουσιαστεί. Το οφείλουμε στον εαυτό μας, στην οικογένειά μας, στην Ελλάδα μας!

Γράφει ο Νικόλαος E. Θεοχάρης
Καθηγητής Τεχνικών Μαθημάτων ΑΣΤΕ Ρόδου

Διαβάστε ακόμη

Γιατί να ψηφίσουμε στις Ευρωπαϊκές εκλογές του 2024;

Στην Ηλιούπολη για τα μπαράζ ανόδου ο ΠΑΟΚ Ρόδου

Ηλίας Καραβόλιας: Παγκόσμια ημέρα βιβλίου

Δρ. Μελίνα Φιλήμονος - Τσοποτού: Τα νησιά, τα μουσεία και οι φύλακες

Σπύρος Συρόπουλος: "Δωριέας: Ο αρχιτέκτονας του πολιτικού μεγαλείου μιας διαχρονικής πόλης"

Φίλιππος Ζάχαρης "«Δικαίωμα στη Λήθη»: H ασφαλιστική κάλυψη των ασθενών που επιβίωσαν από καρκίνο"

Γιάννης Παρασκευάς: Οι ενστάσεις και η ουσία του πολιτικού προβλήματος

Φίλιππος Ζάχαρης: Ο πολύπλευρος άνθρωπος σε μία πολύπλοκη ζωή