Η δήλωση ενός φιλέλληνα

Η δήλωση ενός φιλέλληνα

Η δήλωση ενός φιλέλληνα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 457 ΦΟΡΕΣ

Από Γάλλο τουρίστα που χρόνια έρχεται για διακοπές στην Ελλάδα και Ρόδο πήραμε και δημοσιεύουμε:

«Με πολύ μεγάλο θυμό θέλω να δηλώσω την ντροπή για το γαλλικό μας κανάλι που πριν μερικές μέρες παρουσίαζε την ελληνική κρίση δείχνοντας τους Ελληνες ξαπλωμένους στην παραλία σαν να μην νοιάζονται τίποτα.

Όχι, οι Έλληνες δεν είναι τεμπέληδες. Η διαφθορά είναι σίγουρα ένα θέμα υπαρκτό, αλλά δεν είναι ικανές, χώρες αυτές όπως η Γαλλία και η Γερμανία, που θα δώσουν μαθήματα ηθικής στην Ελλάδα.

Η κρίση είναι μια τραπεζική κρίση (ΔΝΤ και ΕΚΤ), ένα λεμόνι που στίβεται γυρνώντας άσχημα, ένα παιχνίδι Μέσων χειραγώγησης εναντίον ενός λαού σαν να είναι αντικείμενο, συμπεριλαμβανομένου δυστυχώς και αυτού του τηλεοπτικού σταθμού της χώρας μου, που δεν είναι παρά μια προσβολή στην πνευματική αξιοπρέπεια της δημοσιογραφίας.

Οι Έλληνες δεν είναι τζιτζίκια που περιμένουν να φάνε τις οικονομίες των άλλων λαών. Οι τράπεζες έχουν παίξει πόκερ με μια καταστροφική στρατηγική και βρήκαν την Ελλάδα σαν αποδιοπομπαίο τράγο με επαίσχυντο τρόπο.

Ο σημερινός αγώνας των Ελλήνων για δίκαιους και δημοκρατικούς όρους εκ μέρους της Ευρώπης, έχει δώσει νέα πνοή και νόημα στην ιδέα της Ευρώπης, βυθισμένης σε "ιδρύματα" τραπεζιτών και επαναφέρει το ζήτημα της Δημοκρατίας στο επίκεντρο της ευρωπαϊκής συζήτησης. Πάνω από όλα ο αγώνας αυτός παρέδωσε ό,τι για τους ευρωπαίους ηγέτες και τους πιστωτές είναι ένα πραγματικό casus belli: Διακήρυξη Ανεξαρτησίας!"
JEAN-LOUIS CARRE»

Διαβάστε ακόμη

Η γενική συνέλευση της F.E.V.R. (Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Θυμάτων Τροχαίων) θα διεξαχθεί στη Ρόδο στις 26-28 Απριλίου 2024

Α. Κολιάδης: Ευθύνη της ΕΤΑΔ τα αυθαίρετα σε αιγιαλό και παραλία

Ξεπέρασε τις 114.000 εγγραφές η επιστολική ψήφος

Τη νότια Ρόδο επισκέφθηκε το σαββατοκύριακο ο Πύρρος Δήμας

Η προσφορά του συλλόγου «Αγία Μαρίνα»

Οφείλουμε να συμπεριφερόμαστε στη Ρόδο μας όπως της αρμόζει

Την Τρίτη στη Ρόδο ο Στεφανος Κασσελάκης

Δράση «Προμηθεύς» από τις Ένοπλες Δυνάμεις σε Ανάφη, Αμοργό και Αστυπάλαια