Στο παραπέντε έφθασε τελικά όλο το εκλογικό υλικό στην περιφέρεια

Στο παραπέντε έφθασε τελικά όλο το εκλογικό υλικό στην περιφέρεια

Στο παραπέντε έφθασε τελικά όλο το εκλογικό υλικό στην περιφέρεια

Βαρβάρα Μπογδάνου

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 300 ΦΟΡΕΣ

Άρχισε αμέσως αγώνας δρόμου για να μεταφερθεί στα νησιά

Στο… παρά πέντε στάλθηκε και το υπόλοιπο εκλογικό υλικό στην περιφέρεια για τις ανάγκες του δημοψηφίσματος που θα διεξαχθεί την Κυριακή στο νομό Δωδεκανήσου.

Οι φάκελοι, οι σάκοι και τα βιβλία των εφορευτικών επιτροπών έφτασαν χτες στη Ρόδο, και οι υπάλληλοι ξεκίνησαν έναν πραγματικό μαραθώνιο για να το ετοιμάσουν και στη συνέχεια να το στείλουν στα εκλογικά τμήματα του νομού μας.

Έτσι σφραγίστηκαν τα βιβλία των εφορευτικών επιτροπών και οι φάκελοι, έγινε η διαλογή των ψηφοδελτίων και τοποθετήθηκαν στους εκλογικούς σάκους.
Η πρώτη αποστολή εκλογικού υλικού έγινε χτες νωρίς το μεσημέρι και αφορούσε την Αστυπάλαια.

Ακολούθησε η αποστολή εκλογικών σάκων σε Κάρπαθο και Κάσο στις 2.30 μ.μ. Και στα τρία νησιά το υλικό μεταφέρθηκε αεροπορικώς δωρεάν από την αεροπορική εταιρία Aegean.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η «Ρ» στις 4 χτες το απόγευμα ήταν προγραμματισμένο να σταλεί εκλογικό υλικό με πλοίο της Blue star ferries για την Κω και στις 7 με πλοίο της ίδιας εταιρίας για τη Σύμη, την Τήλο, τη Νίσυρο και την Κάλυμνο.

Σήμερα θα σταλεί με πλοία της Dodekanisos Seaways το υλικό στη Λέρο, την Πάτμο, τους Λειψούς και τη Μεγίστη.

Το μόνο νησί που δεν έχει εξυπηρετηθεί είναι το Αγαθονήσι, για το οποίο κατά πάσα πιθανότητα το εκλογικό υλικό θα σταλεί με στρατιωτικό ελικόπτερο.

Τα ψηφοδέλτια για το δημοψήφισμα
Τα ψηφοδέλτια για το δημοψήφισμα


Επίσκεψη Φ. Χατζηδιάκου
Σημειώνεται ότι μέσα σε χρόνο ρεκόρ από τη Δευτέρα, οι υπάλληλοι κατάφεραν να φέρουν σε πέρας ένα δύσκολο έργο καθώς υπο φυσιολογικές συνθήκες θα χρειαζόταν ένας μήνας για να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, που δε διαφέρουν σε τίποτα από μία εκλογική διαδικασία.

Μάλιστα χτες δέχτηκαν και την επίσκεψη του δημάρχου Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκου ο οποίος ζήτησε να ενημερωθεί για την ετοιμασία του υλικού και για την αποστολή του.
Όπως έγινε γνωστό το εκλογικό υλικό στο νησί της Ρόδου θα διανεμηθεί σήμερα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι υπάλληλοι της περιφέρειας στην περιοχή μας δεν έχουν πληρωθεί ακόμα το εκλογικό επίδομα από τις εκλογές του Ιανουαρίου!

Τα εκλογικά τμήματα
Σύμφωνα με σχετική απόφαση τα εκλογικά τμήματα στο νομό Δωδεκανήσου ανέρχονται σε 327. Συγκεκριμένα στο Αγαθονήσι θα λειτουργήσει 1 εκλογικό τμήμα, στην Αστυπάλαια 3, στην Κάλυμνο 39, στους Λειψούς 2, στη Λέρο 15, στην Πάτμο 7, στην Κάρπαθο 17, στην Κάσο 3, στην Κω 47 συμπεριλαμβανομένου και του εκλογικού τμήματος στις δικαστικές φυλακές του νησιού, στη Μεγίστη 1 στη Ρόδο 177, στη Σύμη 7, στην Τήλο 2 , στη Νίσυρο 4 και στη Χάλκη 2.

Σημειώνεται ότι στα ίδια εκλογικά τμήματα θα ψηφίσουν και οι ετεροδημότες ενώ έχουν καθοριστεί και τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουν οι ειδικοί εκλογείς.

Συγκεκριμένα για τη Ρόδο θα ισχύσουν τα εξής:
- Στο 2ο δ.σ. Αρχαγγέλου θα ψηφίσουν οι αστυνομικοί του αστυνομικού τμήματος Αρχαγγέλου
- Στο 3ο δ.σ. Αφάντου θα ψηφίσουν οι αστυνομικοί του αστυνομικού σταθμού Αφάντου
- Στο 1ο δ.σ. Ιαλυσού θα ψηφίσουν οι αστυνομικοί του αστυνομικού σταθμού Ιαλυσού
- Στο δημοτικό σχολείο Σαλάκου θα ψηφίσουν οι αστυνομικοί του αστυνομικού σταθμού Σαλάκου
- Στο δημαρχείο Λίνδου θα ψηφίσουν οι αστυνομικοί του αστυνομικού σταθμού Λίνδου
- Στο δημοτικό σχολείο Γενναδίου θα ψηφίσουν οι αστυνομικοί του αστυνομικού σταθμού Γενναδίου


- Στο Γυμνάσιο Παραδεισίου θα ψηφίσουν οι αστυνομικοί του αστυνομικού τμήματος του αεροδρομίου και το προσωπικό της Πυροσβεστικής υπηρεσίας του αεροδρομίου της Ρόδου
- Στο 10ο δ.σ. Ρόδου θα ψηφίσουν όσοι απασχολούνται στα σκάφη Ηρακλής Σταρ, Ηρακλής ιιι, Κινγκ Σάρον, Ντισκάβερι, Σι Ράννερ 1, Λαβ μπόουτ, Σύμη, Αμπιγκέιλ, Δωδεκάνησος Εξπρές, Νικόλαος Χ, Παναγιά Σκιαδενή, ΑΛΚΥΩΝ ( του ΕΛΚΕΘΕ)


- Στην παιδαγωγική ακαδημία Ρόδου θα ψηφίσει το προσωπικό του κεντρικού λιμεναρχείου Ρόδου και της 8ης περιφερειακής διοίκησης λιμενικού σώματος, της ΠΥ Ρόδου, του τμήματος τροχαίας, του ΑΤ Ρόδου και της υποδιεύθυνσης ασφαλείας Ρόδου.
- Στο 7ο δ.σ.(Αμαράντειο) θα ψηφίσει το προσωπικό του τμήματος δίωξης ναρκωτικών, της Α αστυνομικής διεύθυνσης Δωδεκανήσου και του τμήματος τουριστικής αστυνομίας.

Τέλος στρατιώτες και αξιωματικοί που υπηρετούν στη Ρόδο θα ψηφίσουν σε συγκεκριμένα εκλογικά τμήματα τα οποία έχουν καθοριστεί σύμφωνα με την απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου.

Τα βιβλία των εφορευτικών επιτροπών
Τα βιβλία των εφορευτικών επιτροπών

Διαβάστε ακόμη

Συλλυπητήρια δήλωση του Γιάννη Παππά για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Αλ. Κολιάδης: Ας μην μας κουνάνε το δάχτυλο και ας μην επικαλούνται τη Δημοκρατία αυτοί που έξι μήνες τώρα αρνούνται να αποδεχτούν τη λαϊκή ετυμηγορία

Επίσκεψη γυναικών από το Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης «Κορωνίς»

Ν. Γερονικόλας: Περί πολιτικής ηθικής

Απεργία δικαστικών υπαλλήλων στις 24 Απριλίου

Μαθήματα πυρόσβεσης σε εθελοντές για λήψη πιστοποίησης στη Ρόδο

Να καθαριστούν τα οικόπεδα ζητά η κοινότητα Σορωνής

Ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς Ν. Δωδεκανήσου για την καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης στη Νίσυρο