Aπερρίφθη το αίτημα αποφυλάκισης που κατέθεσε 45χρονος Ροδίτης

Aπερρίφθη το αίτημα αποφυλάκισης που κατέθεσε 45χρονος Ροδίτης

Aπερρίφθη το αίτημα αποφυλάκισης που κατέθεσε 45χρονος Ροδίτης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 473 ΦΟΡΕΣ

Στις φυλακές θα παραμείνει έως την εκδίκαση της υπόθεσης του από το αρμόδιο δικαστήριο ο 45χρονος κάτοικος Ρόδου που συνελήφθη τον περασμένο Απρίλιο ως εμπλεκόμενος σε υπόθεση διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών ουσιών και συγκεκριμένα κοκαΐνης.

Στην ίδια υπόθεση κατηγορούνται δύο αλλοδαποί Αλβανικής καταγωγής ηλικίας 25 και 47 ετών καθώς και ένας 35χρονος κάτοικος Ρόδου.

Μετά τις απολογίες τους ο 45χρονος Ροδίτης και οι δύο Αλβανοί κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι, ενώ ο 35χρονος αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της εμφάνισης του μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Σε ότι αφορά τον 45χρονο δια του δικηγόρου του κ. Μάριου Μαραβέλια προσέφυγε στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου ζητώντας την αντικατάσταση του εντάλματος προσωρινής κράτησης που είχε εκδοθεί σε βάρος του έστω και με περιοριστικούς όρους.

Το δικαστικό συμβούλιο με το 72/2015 βούλευμα του απέρριψε την αίτηση και έτσι ο 45χρονος θα παραμείνει στη φυλακή.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου, οι οποίοι μετά από συντονισμένες ενέργειες κατάφεραν να συλλάβουν και μάλιστα επ’ αυτοφώρω τον 25χρονο αλλοδαπό Αλβανικής καταγωγής ο οποίος φέρεται και ως ο «πρωταγωνιστής» της υπόθεσης, τον συμπατριώτη του 47 ετών και δύο έλληνες ηλικίας 45 και 35 ετών.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, όλα ξεκίνησαν μετά από την αξιοποίηση πληροφοριών που είχαν στην διάθεση τους οι αστυνομικοί της Δίωξης, βάση των οποίων ο 25χρονος Αλβανός κατείχε ποσότητες κοκαΐνης τις οποίες διακινούσε σε τοξικομανείς του νησιού.

Οι αστυνομικοί έθεσαν σε διακριτική παρακολούθηση το σπίτι του αλλοδαπού στην Παστίδα , έξω από το οποίο στις 26 Απριλίου 2015 στις 10.30 το βράδυ εντόπισαν τον 25χρονο αλλοδαπό την στιγμή που επιχειρούσε να πουλήσει ποσότητα κοκαΐνης στον 45χρονο και στον 35χρονο.

Άμεσα κινήθηκαν οι αστυνομικοί και συνέλαβαν τους τρεις άνδρες, ενώ σε έλεγχο που έκαναν στον 25χρονο αλλοδαπό βρήκαν να κατέχει επάνω του ποσότητα κοκαΐνης βάρους 6 γραμμαρίων.

Η έρευνα των αστυνομικών της Δίωξης επεκτάθηκε, παρουσία δικαστικού λειτουργού, και στο σπίτι του αλλοδαπού όπου συνολικά εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν:

• Ποσότητα κοκαΐνης συνολικού βάρους 232,8 γραμμαρίων συσκευασμένη σε 26 «φιξάκια» (τα 6 γραμ. είχαν εντοπιστεί επάνω του)
• Ζυγαριά ακριβείας
• Κινητό τηλέφωνο
• Το χρηματικό ποσό των 2.245 ευρώ

Επίσης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στην κατοχή του 45χρονου Έλληνα το χρηματικό ποσό των 380 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας των αστυνομικών στην πολυκατοικία όπου διαμένει ο 25χρονος αλλοδαπός, εμφανίστηκε και ο 47χρονος συμπατριώτης του, ο οποίος διαπιστώθηκε ότι διέμενε στην ίδια πολυκατοικία. Σε έλεγχο που έγινε στον 47χρονο Αλβανό εντοπίστηκε να κατέχει σύνεργα χρήσης και κοπής ναρκωτικών ουσιών και μικροποσότητα ηρωίνης.

Διαβάστε ακόμη

Δικαιώθηκαν εργαζόμενοι του δήμου Ρόδου

Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν η μητέρα και οι δύο εκπαιδευτικοί

Νίσυρος: Νέες αποκαλύψεις για τον αρχαιοφύλακα - «Βροχή» οι καταγγελίες – τέθηκε σε αναστολή των καθηκόντων του

Σε βαθμό κακουργήματος οι διώξεις που ασκήθηκαν κατά δύο εκπαιδευτικών

Απεγκλωβισμός 25 ατόμων από βραχώδη περιοχή της Τήλου

Κοινωνικές δράσεις των Υπηρεσιών της Αστυνομίας στο νησί της Ρόδου

Δέκα χρόνια κάθειρξη σε Σκοπιανό που συνελήφθη με 1.273 γραμμάρια χασίς

Συνελήφθη 36χρονος για διακίνηση ναρκωτικών και οπλοκατοχή στη Ρόδο