«Χρυσό» φινάλε για τη Ρόδο στο Τζέρσεϊ

«Χρυσό» φινάλε  για τη Ρόδο στο Τζέρσεϊ

«Χρυσό» φινάλε για τη Ρόδο στο Τζέρσεϊ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 156 ΦΟΡΕΣ

Ο Σάββας Διακονικόλας με άλμα στα 14.44μ. στην τελευταία προσπάθεια του στο τριπλούν πήρε το χρυσό μετάλλιο

Φαίνεται πως ο εξαίρετος Ροδίτης άλτης το καλύτερο το φύλαγε για το τέλος. Ο Σάββας Διακονικόλας έχασε για δυο πόντους το μετάλλιο στο άλμα εις μήκος, αλλά χθες στο τριπλούν ένα από τα τελευταία αγωνίσματα του στίβου στα island games του Τζέρσεϊ, στην τελευταία του προσπάθεια πήδησε στα 14.44 και ήρθε πρώτος παίρνοντας το χρυσό μετάλλιο, σκορπώντας ενθουσιασμό στην ολιγομελή Ροδίτικη αποστολή, που επιστρέφει σήμερα με δυο μετάλλια στις αποσκευές της.

Ο Ροδίτης αθλητής δεν ξεκίνησε καλά τον αγώνα και βρέθηκε πίσω θέλοντας «να δει» την δυναμικότητα των άλλων αθλητών. Βασικοί αντίπαλοι του ήταν φυσικά,

-Ο «οικοδεσπότης» Ρος Τζεφ
-Αλλά και ο 42χρονος πια Σουηδός Ματίας Σόνεμπορν, που είναι γνωστός σε όλους από τη συμμετοχή του στον τελικό των 100μ. των αγώνων του 1999 στο Γκότλαντ, όπου έχασε στον τελικό των 100μ. από τον Μιχάλη Περράκη.

Από το τέταρτο άλμα και μετά, πέρασε στη δεύτερη θέση κάνοντας άλμα στα 14.30 και … «φύλαγε» την έκπληξη για το τέλος.

Στην έκτη προσπάθεια, πήδησε 14.44 πέρασε πρώτος αφήνοντας δεύτερο τον αθλητή του Τζέρσεϊ και 3η τρίτη θέση τον Σόνεμπορν.

Η τελική κατάταξη στο τριπλούν των ανδρών έχει ως εξής:
1. Σάββας Διακονικόλας Ρόδος 14.44
2. Ρος Τζεφ Τζέρσεϊ 14.39
3.Ματίας Σόνεμπορν Γκότλαντ 14.05
4. Τζόναθαν Γκιλ Γκέρνσεϊ 13.93
5.Ντάνιελ Όβερικ Γκότλαντ 13.84

6.Γιαν Πάρρι Ίνις Μον 13.41
7.Τομ Τζέιμσον Σέτλαντ 13.25
8.Τόρουρ Μόρτενσεν Φερόες 13.10
9.Γκέθιν Σιόν Χιουζ Ίνις Μον 11.93
Ο αθλητής από το Άλαντ Γιοέλ Θέλιξ δεν πήρε τελικά μέρος στον τελικό του τριπλούν

ΚΑΛΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟ
Ο Μάριος Πετρόπουλος αγωνίσθηκε χθες για πολλές ώρες στο αγώνισμα του English Sporting individual στο οποίο σκόπευσε καλά στις 76 από τις 100 φορές που έριξε. Με δεδομένο πως αυτό το αγώνισμα δεν υπάρχει στην Ελλάδα, η εμφάνιση του θεωρείται πολύ καλή.

ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ
Χθες βράδυ έγινε η τελετή λήξης των αγώνων από τους διοργανωτές και στο νησί στήθηκε ένα απίθανο πάρτι, όπως συμβαίνει πάντα στις τελετές λήξης των Island Games.

Έγινε παρέλαση όλων των ομάδων και χαιρετισμός από τους διοργανωτές, με την σημαία των αγώνων να παραδίδεται στο Γκότλαντ, στο οποίο θα γίνουν οι αγώνες του 2017. Είναι ένα νησί το οποίο ανήκει στη Σουηδία και είναι αδελφοποιημένο με την Ρόδο από το 1999, στους αγώνες του οποίου συμμετείχε για πρώτη φορά η Ρόδος.

Ακολούθησαν την παρέλαση μουσικά και θεατρικά δρώμενα, βγαλμένα από την ιστορία του νησιού, ενώ μπάντες έπαιζαν συνεχώς για τους αθλητές και τις αθλήτριες, τους ήχους και τα τραγούδια της εποχής.

ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ
Στο μεταξύ η Ροδίτικη αποστολή επιστρέφει σήμερα το βράδυ στο νησί μας. Με πτήση της BRITISH AIRWAYS θα αναχωρήσουν από το Τζέρσεϊ για το Λονδίνο στις 06.50 κι εκεί θα παραμείνουν για αρκετές ώρες.
Στην συνέχεια το απόγευμα στις 17.00, με πτήση της ίδιας εταιρείας θα επιστρέψουν στο νησί μας.

Ανακεφαλαιώνοντας, η Ρόδος με έξι αθλητές στην αποστολή της, επιστρέφει με δυο μετάλλια, από τον Σάββα Κηπουρό και τον Σάββα Διακονικόλα (αργυρό και χρυσό αντίστοιχα) με ένα πολύ καλό πλασάρισμα στο μήκος από τον «χρυσό» Διακονικόλα ( τέταρτος στο άλμα εις μήκος), με καλές και περισσότερο ελπιδοφόρες εμφανίσεις από την Ραφαέλα Πεστλίκη και φυσικά τιμητικές θέσεις και καλές προσπάθειες από τους υπόλοιπους.

Διαβάστε ακόμη

Διαγόρας: Το Σάββατο με Παναθηναϊκό Β’

Σαφώς ανώτερος απέναντι στον ΓΣ Δωδεκάνησος ο Άτλας Αθηνών

Ενδιαφέρον στα play off της κατηγορίας ανδρών στο τοπικό μπάσκετ

Κι ο Λούκα Μπραΐκοβιτς τον… χαβά του στο Αλεξάνδρειο!

Crows- Epavlis B.C στον τελικό του Εργασιακού

Στην Εθνική βόλεϊ Κ16 η Σοφία Καλημεράκη του Ροδίων Άθλησις!

Γ’ Εθνική – 32η Αγωνιστική: Πλήρης δράση σήμερα και αύριο

ΑΕΡΑ: Με ενδεκάδα ανάγκης στο Μαρκόπουλο