Μαρία Σπυράκη από την Ρόδο: «Την Κυριακή ψηφίζουμε ευρώ ή δραχμή»

 Μαρία Σπυράκη από την Ρόδο: «Την Κυριακή ψηφίζουμε ευρώ ή δραχμή»

Μαρία Σπυράκη από την Ρόδο: «Την Κυριακή ψηφίζουμε ευρώ ή δραχμή»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 304 ΦΟΡΕΣ

Τι σημαίνει το «ναι» και τι το «όχι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής, ανέλυσε, χθες το βράδυ, σε μία κατάμεστη αίθουσα του «Ακταίον», η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κα Μαρία Σπυράκη, η οποία βρέθηκε στη Ρόδο στο πλαίσιο της καμπάνιας υπέρ του «ναι».

Στο «Ακταίον», παρόντες, μεταξύ άλλων, ήταν ο βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Μάνος Κόνσολας, ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου κ. Βαγγέλης Μανδρακός, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χαράλαμπος Κόκκινος, οι πρώην βουλευτές Δωδεκανήσου κ.κ. Βασίλης Υψηλάντης και Γιάννης Παππάς, οι πολιτευτές της Ν.Δ. κα Μίκα Ιατρίδη και κ. Στέφανος Δράκος, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του δ.σ. κ. Στράτος Καρίκης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου κ. Κώστας Σαρρής, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου κ. Χρήστος Μαντάς και αρκετός κόσμος.

Στην ομιλία της η κα Σπυράκη μίλησε με δραματικούς τόνους για το τι σημαίνει το «όχι» στο δημοψήφισμα, εστιάζοντας στους ευρωπαϊκούς πόρους που θα χαθούν για τη χώρα και την “ομπρέλα” της Ευρωπαϊκής Ένωσης που υπάρχει στην καθημερινότητα των πολιτών αλλά και στην ασφάλεια της χώρας και ειδικά στους ελέγχους για την παράνομη μετανάστευση στα νησιά από τη frontex.

Ανέφερε, ακόμη, ότι η έκθεση του ΔΝΤ είναι κόλαφος για την κυβέρνηση ενώ το νέο μνημόνιο μπορεί να ανέβει και πάνω από τα 52 δις ευρώ αφού κάθε μέρα που είναι οι τράπεζες κλειστές ο λογαριασμός ανεβαίνει.

Είπε, ακόμη, ότι όλοι οι Ευρωπαίοι ερμηνεύουν το δημοψήφισμα ως «ναι» ή «όχι» στο ευρώ, «ναι» ή «όχι» στην Ευρώπη.

Ειδική αναφορά έκανε η ευρωβουλευτής για τη νησιωτικότητα λέγοντας ότι δεν αποτελεί προνόμιο αλλά ψηφίστηκε για να έχουν πρόσβαση τα νησιά λόγω των ειδικών αναγκών τους. Μόνο η δική μας κυβέρνηση, είπε η κα Σπυράκη, πήγε και το απεμπόλησε και τώρα το ζητάει πίσω.

Όσο αφορά στη διαπραγμάτευση, ανέφερε ότι η διαφορά με την κυβέρνηση ήταν 60 εκατομμύρια ευρώ αλλά απείχαμε από τη διαπραγμάτευση για λόγους ιδεολογικούς και προκήρυξαν ένα δημοψήφισμα «μεταμφιεσμένο», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Για τις τράπεζες που έκλεισαν, η κα Σπυράκη είπε ότι η κυβέρνηση έβαλε την υπογραφή της κάτω από τη χειρότερη καταστροφή μετά το 1974. Είπε, ακόμη, ότι είναι, πλέον, ανοιχτό το σενάριο του κουρέματος των καταθέσεων.

«Είμαστε αναγκασμένοι να προειδοποιήσουμε ότι την Κυριακή, ψηφίζουμε ευρώ ή δραχμή», είπε, στη συνέχεια, και συμπλήρωσε ότι έξοδος από το ευρώ δεν προβλέπεται, ωστόσο αν μία χώρα διολισθαίνει συνεχώς, τότε υπάρχει έξοδος από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η ίδια, περιέγραψε με ιδιαίτερα δραματικούς τόνους τι θα συμβεί τότε, λέγοντας ότι κανένας δεν θα μπορέσει να διατηρήσει τις περιουσίες του.

Μετά την ομιλία της, η ευρωβουλευτής δέχθηκε ερωτήσεις, και από τον κ. Κόκκινο ενώ η ίδια, σχολιάζοντας την αναφορά του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνου Καμμένου σχετικά με το στρατό, είπε ότι έχει χάσει το μέτρο.

Διαβάστε ακόμη

Τα ερωτήματα που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση προς συζήτηση στη Συνεδρίαση Λογοδοσίας της περιφέρειας

Ολοκλήρωση έργων αντιπλημμυρικής – αντιδιαβρωτικής προστασίας στη Ρόδο

Δράση “Explore the Aegean ΙΙ” από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Αλέξανδρος Κολιάδης: Η επέκταση του γηπέδου και η αύξηση χωρητικότητας του Κλειστού Γυμναστηρίου της Καλλιθέας, είναι μόνο η αρχή!

Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τη μετάβαση αναπληρωτών εκπαιδευτικών στον τόπο μόνιμης διαμονής τους για τις εορτές του Πάσχα

Ενημερωτική δράση της Κινητής Μονάδας Ρόδου του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ ενόψει των εορτών του Πάσχα

Με προσωπική παρέμβαση του Δημάρχου Ρόδου κ. Κολιάδη, ανοίγεται επιτέλους ο δρόμος για την ευρωπαϊκή πορεία του Κολοσσού Η Ηotels Collection

Τα... μποφόρ φύσηξαν ταλαιπωρία και ακυρώσεις πτήσεων στα νησιά μας