Γιάννης Αλεξάκης: «Δοσίλογοι και Προσκυνημένοι»

Γιάννης Αλεξάκης: «Δοσίλογοι και Προσκυνημένοι»

Γιάννης Αλεξάκης: «Δοσίλογοι και Προσκυνημένοι»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 224 ΦΟΡΕΣ

Πριν από μερικές εβδομάδες, ενώ η κυβέρνηση πάλευε να πετύχει κάποια αξιοπρεπή συμφωνία με τους «εταίρους» της Ευρώπης, η κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ για τα νησιά μας αποτελούσε ένα από τα σημεία της σπέκουλας όσων προσπαθούσαν να την δυσφημίσουν και να την υποσκάψουν διαδίδοντας ότι αυτή δήθεν συμφώνησε την αύξηση του ΦΠΑ.

Ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γ. Χατζημάρκος, παίρνοντας ως δεδομένο ότι η κυβέρνηση είχε δεχθεί την αύξηση του ΦΠΑ, με προπέτεια και υβριστική αμετροέπεια, έσπευσε να κατηγορήσει την κυβέρνηση για δοσιλογισμό, διαπράττοντας πρακτικά την πράξη της συκοφαντικής δυσφήμισης, αφού γνώριζε την αναλήθεια των ισχυρισμών του. Αργότερα σε δηλώσεις του, που δημοσιεύονται σε άρθρο της 24ης Ιουνίου 2015 της «Ροδιακής» αναφέρθηκε και σε ντόπιους «προσκυνημένους».

Όπως αποδείχτηκε, η διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά μας αποτελεί μέχρι σήμερα μια από τις «κόκκινες γραμμές» μας στην διαπραγμάτευση. Η υπόδειξη μου προς τον περιφερειάρχη είναι να ψάξει να βρει τους δοσίλογους και τους προσκυνημένους στις δικές του τις τάξεις, σε αυτούς που συμφωνούν και υπογράφουν το κείμενο της κοινής δήλωσης: Το «ΝΑΙ» δεν είναι «ορφανό», που στον κατάλογο αυτών που το υπογράφουν το όνομα του βρίσκεται στην κορυφή.

Δηλώνουν λοιπόν ο κ. περιφερειάρχης και οι συν αυτώ «δοσίλογοι» και «προσκυνημένοι» ότι:

- «…απαιτούμε από την κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα το δημοψήφισμα που μολύνει με το μικρόβιο του διχασμού την ελληνική κοινωνία και την αποκόπτει από την θέση όπου ανήκει. Τον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης».

Σχόλιο 1ο : Κούνια που σας κούναγε αν νομίζετε ότι ανήκετε στον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης. Σκληρός πυρήνας της Ευρώπης είναι η Γερμανία και μόνο η Γερμανία, η Deutschland über alles, που η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών και των πολιτικών της ονειρευόμενη στον ύπνο αλλά και στον ξύπνιο της περισσότερο Lebens Raum (ζωτικό χώρο) προκάλεσε στο παρελθόν δυο παγκόσμιους πολέμους και τώρα προκαλεί έναν τρίτο, οικονομικό αυτήν την φορά.

Σχόλιο 2ο: Από πού βγάλατε το συμπέρασμα ότι το δημοψήφισμα, η υπέρτατη αυτή εκδήλωση δημοκρατίας, μοναδικό κατάλοιπο του αρχαίου δημοκρατικού μας παρελθόντος, για το οποίο κόπτεσθε, χωρίς βέβαια να έχετε ιδέα για το ποιόν του, περιέχει το μικρόβιο του διχασμού της ελληνικής κοινωνίας;;

- «Το δημοψήφισμα, εκ των εξελίξεων πλέον, είναι άνευ αντικειμένου. Αν η κυβέρνηση δεν το ανακαλέσει, είναι βέβαιον ότι οδηγούμαστε σε μια άλλη, τριτοκοσμική Ελλάδα».

Σχόλιο: Εδώ κοάζετε ως βάτραχοι, μιλάτε ως φερέφωνα των δανειστών-τοκογλύφων αφού στηρίζετε το επιχείρημα σας ότι «το δημοψήφισμα είναι πλέον άνευ αντικειμένου», στην δημιουργική ασάφεια που διακατέχει το Γιούρογκρούπ, που δεν τηρεί πρακτικά στις συνεδριάσεις του και που αλλάζει τα τελεσίγραφά του αλλάζοντας μόνο κάποιες λέξεις. Η κυβέρνηση απάντησε στο σαρανταοκτάωρο τελεσίγραφο που της δόθηκε με την προκήρυξη δημοψηφίσματος, γιατί να το ανακαλέσει, παραβαίνοντας μάλιστα και το Σύνταγμα; Και γιατί μια χώρα που ανακτά την κυριαρχία της που τόσο δουλικά παραχώρησαν οι κυβερνήσεις που θέλετε να επαναφέρετε στην εξουσία καταντά κατ’ ανάγκην τριτοκοσμική;

- «Αν η κυβέρνηση επιμείνει στην διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, διατρανώνουμε με όλους τους τρόπους και με κάθε μέσο την πίστη μας στο «NAI» και ότι θα παλέψουμε γι αυτό».

Σχόλιο 1ο : Με το «ΝΑΙ» σας λέτε ναι σε όλα, όπως διακηρύσσει ο αρχινενέκος κύριος Σταύρος Θεοδωράκης; Εκ των πραγμάτων «ΝΑΙ» συνεπάγεται ναι σε όλα! Για να μας αποδείξετε για άλλη μια φορά ποιοι είναι οι προσκυνημένοι!

Σχόλιο 2ο : Πως θα παλέψετε; με την ασύστολη παραπληροφόρηση των μέσων επικοινωνίας που διαθέτετε; Με την διασπορά ψευδών ειδήσεων; Σπέρνοντας μικρόβια διχασμού της κοινωνίας; Ζητώντας, όπως ο άλλος αρχινενέκος ο Άδωνης, από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα να στραγγαλίσει την ρευστότητα, για να τρομοκρατήσετε τον κοσμάκη; Η μήπως φωνάζοντας στον Ντάισενμπλουμ: «Βάστα Γέρουν! Βάστα γερά!»; Όπως φώναζαν οι μαυραγορίτες στην κατοχή: «Βάστα Ρόμελ! Βάστα να ξεπουλήσουμε!». Πως; Όλα αυτά τα έχετε κάνει ήδη! Το παλεύετε και δεν σας βγαίνει!

- «Δηλώνουμε σε όλους τους τόνους ότι το «NAI» δεν είναι «ορφανό», είναι υπερήφανη και υπεύθυνη θέση από όλους εμάς, που δεν διαπραγματευόμαστε την συμμετοχή της χώρας στον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης».

Σχόλιο: Να και η πατρότητα! Να και η υιοθεσία! Μόνο που δεν είναι περήφανη και υπεύθυνη η στάση σας! Τα τομάρια σας θέλετε να σώσετε! Επαναφέροντας στην εξουσία αυτούς που εδώ και πάνω από μια πενταετία φτωχοποιούν και ξεπουλάνε την πατρίδα μας! Με το αζημίωτο για αυτούς τους ίδιους! Σας το είπε χτες και ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας μιλώντας στην γερμανική βουλή. Είπε: «240 δισεκατομμύρια τους δώσαμε και χάθηκαν με τις κυβερνήσεις του Πασοκ και της ΝΔ, δυστυχώς δεν τους ελέγχαμε». Δείτε την ομιλία του! Δεν είπε όμως τίποτε για τις δικές τους ευθύνες. Δεν εξήγησε γιατί δεν έλεγχαν. Αλλά τι να εξηγήσει; Το πώς προέτρεπαν τις εταιρείες τους, όπως τη Siemens, να δίνουν μίζες, σπέρνοντας την διαφθορά στην χώρα;

- Διότι ο σκληρός πυρήνας της Ευρώπης και το ευρώ είναι μονόδρομος για την Ελλάδα και μη διαπραγματεύσιμο κεκτημένο για τους ευρωπαίους Έλληνες πολίτες.

Σχόλιο: Αυτόν τον σκληρό πυρήνα τον έχετε κάνει τροπάρι. Όμως με δόλο ταυτίζετε την Ευρωπαϊκή Ένωση με την Ευρωζώνη αν και είναι δυο διαφορετικά πράγματα. Επειδή ο κοσμάκης δεν γνωρίζει την διαφορά τον τρομοκρατείτε ότι θα φύγει όχι μόνο από την Ευρωζώνη αλλά και από την Ευρωπαϊκή Ένωση για να μπορέσετε να ψιθυρίσετε για εθνικούς κινδύνους! Ψιθυριστές της καταστροφής και της συμφοράς! Αυτό και αν είναι λαϊκισμός! Η αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση ούτε από την Ευρωζώνη θέλει να βγάλει την χώρα, ούτε, πολύ περισσότερο, από την Ευρωπαϊκή Ένωση, απλούστατα θέλει να διαπραγματευτεί τα τελεσίγραφα της λιτότητας έχοντας πίσω της την δύναμη της θέλησης του ελληνικού λαού, διατρανωμένη με ένα «ΟΧΙ»! Αυτήν την θέληση θέλετε να θραύσετε με τα καμώματά σας! Και κάτι ακόμα, οι έλληνες είναι ευρωπαίοι αλλά με ελληνική ταυτότητα! Όχι δουλοπρεπείς όπως εσείς! Τηρούν την προτροπή του Δημοσθένη: «Υμών εαυτών έστε!». Είναι αυτοί που είναι! Είναι ο εαυτός τους! Δεν ανήκουν σε καμιά Δύση ούτε και σε καμιά Ανατολή! Αδούλωτοι Έλληνες!

- «Διότι δεν παραδίδουμε την χώρα στην ραγδαία φτωχοποίηση, που θα μετατρέψει την ελληνική κοινωνία σε ανθρώπινα ερείπια.

Διότι δεν θα ανεχθούμε άλλο τον εγκληματικό λαϊκισμό που οδήγησε την Ελλάδα στα σημερινά αδιέξοδα.

Εδώ και λίγες ώρες, έχει γίνει πραγματικότητα το αδιανόητο. Η Ελλάδα βρίσκεται σε καθεστώς χρεοκοπίας, σε οικονομικό, νομικό και πολιτικό κενό».

Σχόλια: Ποια ραγδαία φτωχοποίηση; Αυτήν που οι κυβερνήσεις που εκπροσωπείτε έκαναν επί πέντε χρόνια, στην πιο μακρόχρονη ύφεση στην οικονομική ιστορία του πλανήτη; Αυτήν του κατέβασε το ΑΕΠ στο 75%; Αυτήν που έκλεισε τόσες επιχειρήσεις; Αυτήν που ανέβασε την ανεργία στο 30% και την ανεργία των νέων σε πάνω από 50%; Αυτήν που εξώθησε σε αυτοκτονία 10000 έλληνες; Αυτήν που εδώ και 5 χρόνια προκαλεί λιποθυμίες των παιδιών από την πείνα; Για ποια φτωχοποίηση μιλάτε;

Όσο για τον λαϊκισμό είστε η προσωποποίηση του λαϊκισμού και ο κόσμος το ξέρει. Δεν μπορείτε πια να κρύβεστε πίσω από πλαστά συνθήματα. Σας ακολουθούν μόνο οι βλάκες, οι φοβητσιάρηδες και όσοι κερδίζουν από το ξεπούλημα.

Διατυμπανίζετε δυσφημίζοντας ότι η χώρα είναι σε πτώχευση ενώ αυτό δεν το κάνουν ούτε οι ίδιοι οι θεσμοί.

- Ο μόνος τρόπος είναι ένα γενναίο, καθαρό, υπερήφανο «ΝΑΙ».

Σχόλιο: ΝΑΙ! ΝΑΙ! Νενέκοι[i]!

Γράφει ο Γιάννης Αλεξάκης

[i] Το επίθετο παραχώρησε στην ιστορία ο Δημήτρης Νενέκος, οπλαρχηγός που όχι μόνο πρόδωσε αλλά και που συνεργάστηκε με τον Ιμπραήμ για την καταστολή της Επανάστασης, η τρομοκρατία του έκανε πολλά χωριά να προσκυνήσουν ξανά στους τούρκους και ανάγκασε τον Κολοκοτρώνη να απαντήσει με αντίστοιχη τρομοκρατία για να σώσει την Επανάσταση, ήταν τότε που ο Γέρος του Μοριά διέταξε «Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους». Ο Νενέκος εκτελέστηκε με διαταγή του Κολοκοτρώνη το 1828 με μια ηρωική πράξη αυτοκτονίας του εκτελεστή του.

Διαβάστε ακόμη

Ηλίας Καραβόλιας: Οι νέοι μεγάλοι πόλεμοι

Κυριάκος Μιχ. Χονδρός: 109 χρόνια από ένα μεγάλο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και του πολιτισμού

Χρήστος Γιαννούτσος: Ψηφίζουμε στις Ευρωεκλογές επειδή δεν υπάρχει Planet B

Πάνος Δρακόπουλος: «Καρέ της ζωής - Καρέ της μη ζωής και το ανάμεσό τους»

Ιωάννης Βολανάκης: Χαμαικέρασος η λεπτή (Fragaria vesca),κοινώς φράουλα

Φίλιππος Ζάχαρης: Εισβολή στην Ουκρανία: Η δοκιμασμένη σοβιετική προπαγάνδα ως «καταστροφική επιρροή στα μυαλά των ανθρώπων»

Γεώργιος Παπαγεωργίου: Ο αριθμός των ελαφιών μπορεί να υπολογισθεί μόνο με αυτοψίες στα καταφύγιά τους

Mαρία Kαρίκη: Όταν νιώθεις ότι δεν σε καταλαβαίνουν...