Μιχάλης Κόκκινος: «Ραντεβού με την ιστορία» (βίντεο)

Μιχάλης Κόκκινος: «Ραντεβού με την ιστορία» (βίντεο)

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 124 ΦΟΡΕΣ

Ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού, κ. Μιχάλης Κόκκινος, άσκησε, νωρίτερα το μεσημέρι, το εκλογικό του δικαίωμα, στην πόλη της Ρόδου και δήλωσε τα εξής:

«Είμαστε σε ένα ραντεβού με την ιστορία, σε ένα ραντεβού με τη δημοκρατία και, όπως είδατε, είμαστε παρόντες, παρά τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν να μην έρθουμε σ’ αυτό το ραντεβού. Θα ασκήσουμε ένα υπέρτατο δημοκρατικό δικαίωμα, το οποίο είναι ένα δικαίωμα ευθύνης του καθενός και της καθεμιάς από εμάς και επιλέξαμε να είμαστε εδώ σ’ αυτό το ραντεβού γιατί είναι μια κρίσιμη ώρα για την Ελλάδα, μια κρίσιμη ώρα για την Ευρώπη και θα το ασκήσουμε με την προσωπική ευθύνη του καθενός μας γιατί ήρθε, επιτέλους, η ώρα ο λαός ν’ αποφασίσει τι θέλει για το αύριο το δικό του, για το αύριο της Ευρώπης.

Πιστεύω ότι, σ’ αυτό το κρίσιμο σταυροδρόμι ατυτής της εποχής, να βγούμε οι Έλληνες ενωμένοι, με ψηλά το κεφάλι, και θα αποφασίσουμε για την προσωπική μας τύχη αλλά και για την τύχη των υπόλοιπων λαών της Ευρώπης που μας παρακολουθούν. Θα βγούμε με ψηλά το κεφάλι και θα επιλέξουμε να έχουμε μία άλλη Ευρώπη, διαφορετική από την Ευρώπη του χρήματος, απ’ αυτή την Ευρώπη που δεν μας κάνει, να έχουμε μία Ευρώπη άλλη, μία Ευρώπη του πνεύματος, μια Ευρώπη του πολιτισμού...

Σ’ αυτό το ραντεβού, παρά τον εκφοβισμό, παρά τις πιέσεις, σε μια γιορτή δημοκρατίας σήμερα, σ’ αυτή τη γιορτή είμαστε εδώ. Μάλιστα, σ’ αυτή τη γιορτή αποφάσισα να έρθω με την οικογένειά μου, με τα παιδιά μου, γιατί θα ήθελα, κάποια στιγμή, και εκείνα, όταν θα έρθει η ώρα, να λένε ότι σ’ εκείνη την κρίσιμη ώρα που άλλαξε την πορεία της Ελλάδας και της Ευρώπης ήμασταν μαζί με τον πατέρα μας και να το διηγούνται και εκείνα στα δικά τους παιδιά και αργότερα στα δικά τους εγγόνια».

Διαβάστε ακόμη

Μετά από ερώτηση Νικητιάδη στη Βουλή διαφαίνεται λύση για τους οικοπεδούχους στο Χαράκι

Μνημόνιο Συνεργασίας για θέματα Πολιτικής Προστασίας μεταξύ του Δήμου Ρόδου και της ΚΤΕΛ Ρόδου Α.Ε.

Β΄ ΕΛΜΕ για Νίσυρο: "Θα υπερασπιστούμε μέχρι τέλους τους/τις μαθητές/τριές μας και τις οικογένειές τους από τη διαφθορά , από το σύστημα που τη γεννά"

Την Παρασκευή θα συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο Ρόδου

Σύσκεψη χθες στον δήμο για τον νόμο που αφορά τον αιγιαλό και την παραλία

Ανακοινώθηκε από την ΕΛ.ΣΤΑΤ. ο μόνιμος πληθυσμός στα χωριά και τα νησιά μας

Δήμαρχος Ρόδου, Αλέξανδρος Κολιάδης: Οποιος σπέρνει ανέμους...

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα η ημερίδα "Από τον ρεπόρτερ του 19ου αιώνα στη χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης" της ΕΣΗΕΠΗΝ