Ο Τολιόπουλος έδωσε το …καλό παράδειγμα!

Ο Τολιόπουλος έδωσε το …καλό παράδειγμα!

Ο Τολιόπουλος έδωσε το …καλό παράδειγμα!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 140 ΦΟΡΕΣ

Σημείο αναφοράς στη φετινή εθνική εφήβων η συμμετοχή του Βασίλη Τολιόπουλου στην ανδρική ομάδα του Κολοσσού H Hotel

Την τέταρτη θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων U19 κατέκτησε η Ελλάδα, παρά την εκπληκτική της προσπάθεια κόντρα στις ΗΠΑ για να προκριθεί στον τελικό της διοργάνωσης (76-82).

Στο μικρό τελικό, με αντίπαλο την Τουρκία, είχε ξεμείνει από ενέργεια, είχε «αδειάσει» ψυχολογικά και σε συνδυασμό με τη (νέα) απώλεια του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου, ήρθε η ήττα με 71-80.

Η εικόνα των νεαρών διεθνών μετά τη λήξη του κυριακάτικου αγώνα ήταν συγκινητική. Έμοιαζαν απογοητευμένοι και αποκαρδιωμένοι, αδυνατούσαν να πιστέψουν πώς έχασαν ένα μετάλλιο παίζοντας μέσα στην έδρα τους (κατάμεστο το κλειστό «Δύο Αοράκια» στο Ηράκλειο) και τα έβαζαν με τον εαυτό τους για κάποια επιπόλαια λάθη που δεν έπρεπε να κάνουν…

Ο ένας πλησίαζε τον άλλο με λόγια παρηγοριάς και φιλικό χτύπημα στην πλάτη. Πιο «βαριά» απ’ όλους έδειχνε να το έχει πάρει ο Βασίλης Τολιόπουλος ο οποίος ήταν σαφέστατος στις δηλώσεις του: «Το μετάλλιο το θέλαμε σαν τρελοί. Δεν ξέρω τι να πω. Αυτή τη στιγμή νιώθω μόνο απογοήτευση. Έχουμε μια πολύ καλή ομάδα, είμαστε μια πολύ καλή παρέα και πιστεύω πως θα μείνουμε έτσι και θα κάνουμε κάτι καλό στο μέλλον.

Πετύχαμε το βασικό μας στόχο, μπήκαμε στην τετράδα. Δυστυχώς, δεν πήραμε μετάλλιο. Εγώ πιστεύω πως το αξίζαμε. Έπαιξε ρόλο και η κούραση από τον ημιτελικό με τις ΗΠΑ. Δεν μπορούμε όμως να κάνουμε κάτι. Συνεχίζουμε, έτσι είναι η ζωή...

Από το Παγκόσμιο, κρατάω τις καλές στιγμές που ζήσαμε όλοι μαζί, την παρέα που κάναμε, το πόσο καλοί φίλοι είμαστε, τον κόσμο που ήταν απίστευτος… όλα αυτά τα ωραία πράγματα θα μου μείνουν… δεκαεννιά χρονών είμαστε, έχουμε πολύ μέλλον μπροστά μας».

Ο Τολιόπουλος μπορεί να μην ξεκινούσε στην πρώτη πεντάδα της εθνικής αλλά αποδείχθηκε παίκτης «κλειδί» στα περισσότερα ματς. Οι εμφανίσεις του σχολιάστηκαν θετικά και συχνά πυκνά γινόταν αναφορά στο πόσο σημαντικό ρόλο έπαιξε η συμμετοχή του στην Α1 με τη φανέλα του Κολοσσού.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο συνεργάτης του Ηλία Παπαθεοδώρου στο τιμ της εθνικής, Γιώργος Λιμνιάτης, έφερε ως παράδειγμα τον Τολιόπουλο σε χθεσινή του ραδιοφωνική συνέντευξη στο sport24: «Το ταλέντο σ’ αυτές τις ηλικίες είναι καλό αλλά αν δεν παίζεις, δεν κάνεις δουλειά. Το παράδειγμα του Τολιόπουλου είναι καλό.

Είναι πολύ ωραίο να σε θέλει μία μεγάλη ομάδα, στην ουσία ίσως καλύτερα το βήμα – βήμα παρά το βήμα από τα χαμηλά στα ψηλά. Είναι προσωπικές αποφάσεις. Έχουν να κάνουν με τον άνθρωπο. Είναι πολύ σημαντικός παράγοντας το οικονομικό».

Διαβάστε ακόμη

Με 28 μετάλλια επέστρεψαν οι «Πιγκουίνοι» από τη Χαλκίδα!

Ανατροπές προγνωστικών στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Σκάκι Γυναικών

Στις εγκαταστάσεις του Κένταυρου ο πρόεδρος κι ο προπονητής της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας

Σε αγώνα στη Γαλλία η Ειρήνη Παπαδημητρίου Σταμπόρη

Ο διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου σε υψηλότερο επίπεδο!

Α’ Κατηγορία ΕΠΣΔ: Έμεινε και μαθηματικά ο Κλεάνθης

Μοναδικές εμπειρίες για τους Παίδες του Κολοσσού στο Μαρμαρίς

Καλή η παρουσία της Κωνσταντίνας Ρεντοπούλου στο «Hereya Open» της Σόφιας