Ανώτατο όριο τουριστών στα ισπανικά νησιά - φρένο στο all inclusive

Ανώτατο όριο τουριστών στα ισπανικά νησιά - φρένο στο all inclusive

Ανώτατο όριο τουριστών στα ισπανικά νησιά - φρένο στο all inclusive

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 767 ΦΟΡΕΣ

Στον κλοιό του μαζικού τουρισμού φαίνεται πως έχουν περιέλθει τα ισπανικά νησιά, με τις τοπικές αρχές να εκδηλώνουν τις ανησυχίες τους για την ποιότητα των διακοπών που προσφέρονται στους τουρίστες, το περιβάλλον και την επίδραση στους κατοίκους.

Ήδη στα Κανάρια νησιά και στις Βαλεαρίδες οι αρχές έχουν εκφράσει την πρόθεσή τους να θέσουν πλαφόν στον αριθμό των τουριστών που υποδέχονται τα ισπανικά νησιά και κατευθύνονται σε all inclusive καταλύματα, ενώ στις Βαλεαρίδες υπάρχουν σκέψεις για επιβολή τουριστικού φόρου.

Τα Κανάρια νησιά θα υποκύψουν στο φαινόμενο Μαγκαλούφ (η περιοχή έγινε γνωστή περυσι με τα σεξουαλικά όργια μετά από δωρεάν κατανάλωση ποτών), αν συνεχίσουν να προσελκύουν μαζικό τουρισμό, προειδοποίησε ο νέος πρόεδρος των νησιών, Fernando Clavijo, προτείνοντας τον περιορισμό του αριθμού των τουριστών που θα υποδέχονται η Τενερίφη και η Λανθαρότε προκειμένου να προστατευθεί το περιβάλλον και να μειωθούν οι διακοπές all inclusive.

Όπως επισημαίνει ο ίδιος, μιλώντας στην εφημερίδα Times, το σαφάρι για μεγάλους αριθμούς τουριστών σκοτώνει την ποιότητα στην Ισπανία. Δεν θέλουμε, τονίζει, να προσελκύουμε 20 εκατ. τουρίστες κάθε χρόνο και να μην περνούν καλά. Ίσως χρειαστεί να θέσουμε όρια.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής τουρισμού στην Las Palmas στην Γκραν Κανάρια, πρέπει να επιβληθεί όριο στην ανάπτυξη της βιομηχανίας, να απαγορευθεί η οικοδόμηση σε ορισμένες περιοχές και να προστατευθεί το περιβάλλον.

Από τα 11 εκατ. τουριστών που επισκέφθηκαν τα Κανάρια Νησιά πέρυσι, σχεδόν τα 4 εκατ. ήταν Βρετανοί, και ο συνολικός αριθμός τουριστών στα νησιά ήταν αυξημένος κατά 8% σε σχέση με το 2013.

Οι τοπικές αρχές έχουν ήδη μπλοκάρει την ενοικίαση 50.000 διαμερισμάτων σε τουρίστες.

Τα Κανάρια νησιά είναι 7 και έχουν 2,1 εκατ. μόνιμους κατοίκους. Ο τουρισμός αντιστοιχεί στο 30% του ΑΕΠ των νησιών.

Nέος τουριστικός φόρος

Αρκετά μίλια πιο βορειοανατολικά, ο αναπληρωτής πρόεδρος της τοπικής κυβέρνησης των Βαρεαρίδων, Biel Barceló, δήλωσε τη Δευτέρα ότι υπάρχουν συζητήσεις για το αν θα πρέπει να επιβληθεί όριο στον αριθμό των τουριστών στα νησιά Μαγιόρκα, Ίμπιζα, Φορμεντέρα και Μινόρκα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Στα νησιά πια στόχος είναι η προσέλκυση τουρισμό με αριθμητικό όριο και επισκέπτες που σέβονται το περιβάλλον και είναι υψηλής οικονομικής επιφάνειας.

Εκτιμάται ότι το 80% των 14 εκατ. τουριστών που επισκέπτονται τις Βαλεαρίδες ετησίως, κατευθύνονται στα νησιά Μαγιόρκα, Ίμπιζα, Μινόρκα και Φορμεντέρα.

Επιπλέον, ο υπεύθυνος οικονομικών θεμάτων στο νέο δημοτικό συμβούλιο της Μαδρίτης, Carlos Sánchez, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι υπάρχει η σκέψη να επιβληθεί ένας νέος τουριστικός φόρος, τον οποίο ενδέχεται να υιοθετήσει και η κυβέρνηση στις Βαλεαρίδες. Η ανακοίνωση αυτή ξεσήκωσε τις αντιδράσεις

Στη Βαρκελώνη, ο νέος δήμαρχος Ada Colau επέβαλλε μορατόριουμ για την καταχώριση των νέων ξενοδοχείων και λοιπών καταλυμάτων στη μεσογειακή μητρόπολη. Ήδη οι κάτοικοι της πόλης είχαν διαμαρτυρηθεί πέρυσι για το είδος του τουρισμού που προσελκύει η πόλη, ως προς την ποιότητά του, αλλά και για την αύξηση των τιμών στην πόλη.

Πηγή: tornosnews.gr

Διαβάστε ακόμη

Το Ισραήλ επιτέθηκε στο Ιράν τα ξημερώματα με πυραύλους - Παγκόσμια ανησυχία για τις εξελίξεις

Ιράν: Ξεκίνησε επίθεση με δεκάδες drones κατά του Ισραήλ – Νετανιάχου: Είμαστε έτοιμοι

Meta: Αδυναμία σύνδεσης σε Facebook και Instagram αναφέρουν χρήστες

Πόλεμος στην Ουκρανία: η ζωή δύο χρόνια μετά τη ρώσικη εισβολή

Ο όρκος του Ιπποκράτη: Από το Ασκληπιείο της Κω στην Ιατρική Σχολή της Αντίς Αμπέμπα

Εμπρηστικός Ερντογάν μετά το «ναι» για τα F16: Ο αγώνας μας δεν τελείωσε ρίχνοντας τον εχθρό στη θάλασσα της Σμύρνης

Δέκα Ροδιακοί αμφορείς του 2ου αι.π.Χ. βρέθηκαν στην αρχαία πόλη Άμος

Ορατή και στην Ελλάδα σπάνια έκλειψη άστρου γίγαντα με αστεροειδή