Εθελοντικός καθαρισμός στο ξενοδοχείο Sun Beach Resort Complex της Ιαλυσού

Εθελοντικός καθαρισμός στο ξενοδοχείο Sun Beach Resort Complex της Ιαλυσού

Εθελοντικός καθαρισμός στο ξενοδοχείο Sun Beach Resort Complex της Ιαλυσού

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 536 ΦΟΡΕΣ

Πραγματοποιήθηκε η περιβαλλοντική κίνηση «Clean the Beach Day» της εταιρίας Tui Travel

Την Τρίτη, 21/07/2015 το πρωί, πραγματοποιήθηκε η περιβαλλοντική κίνηση “Clean the Beach Day” της εταιρίας TUI TRAVEL, στην περιοχή της Ιαλυσού και συγκεκριμένα στο Ξενοδοχείο Sun Beach Resort Complex.

Η περιβαλλοντική αυτή ενέργεια πραγματοποιείται την ίδια ημέρα σε 75 προορισμούς ανά τον κόσμο στους οποίους έχει έδρα η εταιρία TUI TRAVEL, με απότερο σκοπό να συλλέξουν πληροφορίες για την συνολική συγκέντρωση της ποσότητας απορριμάτων που περισυλλέγονται συνολικά από την εταιρία στην προσπάθεια της αυτή, αλλα και την εν γένει διατήρηση της καθαριοτητας των ακτών ανά προορισμό.

Νωρίς το πρωί με αφετηρία & τερματισμό το Ξενοδοχείο Sun Beach Resort Complex, πάνω από 50 συμμετέχοντες και εκπρόσωποι της εταιρίας TUI TRAVEL, συγκεντρώθηκαν με ένα κοινό σκοπό την καθαριότητα και συγκομιδή όλων των απορριμάτων που βρίσκονταν σε όλη την έκταση της παραλία Ιαλυσού από το Sun Beach με κατεύθυνση βόρεια & νότια της ακτής και σε ακτίνα 3 χιλιομέτρων.

Το Ξενοδοχειακό συγκρότημα Sun Beach Resort, στήριξε όπως πάντα και αυτήν την περιβαλλοντική πρωτοβουλία και βοηθησε με την σειρά του, προσφέροντας τις εγκαταστάσεις του για την απαραίτητη ξεκούραση και συγκέντρωση όλων των απορριμάτων αλλά και με προσφορά δροσιστικών ποτών και φρούτων μετά την δίωρη κοπιαστική προσπάθεια όλών των στελεχών της TUI Travel.

Η συγκομιδή απορριμάτων ήταν αρκετά μεγάλη και με την πολύτιμη συνεισφορά του Δήμου Ρόδου και ιδίως της κας Ερμίνας Μπότσαρή Πρόεδρο του τοπικού της Δημοτικής Ενότητας Ιαλυσου, η οποία στήριξε την ενέργεια αυτή, προσφέροντας το φορτηγό του Δήμου για την απομάκρυνση τους από τον χώρο συγκέντρωσης τους.

Σημαντικό μέρος της εταιρικής φιλοσοφίας του Sun Beach Resort Complex αποτελεί η προστασία του περιβάλλοντος και της φυσικής ομορφιάς που απολαμβάνει ο επισκέπτης του θερέτρου για αυτό και το συγκρότημα είναι πιστοποιημένο με το διεθνές Περιβαλλοντικό Πρότυπο το EN ISO 14001όπως επίσης και με το εναρμονισμένο στην Ξενοδοχειακή φιλοσοφία βραβείο Green Key, σήμα ποιότητας (eco-label) για τον τουρισμό.

Είναι το μόναδικό ξενοδοχείο σε όλη την δυτική πλευρά του νησίου που διατηρεί και βραβεύεται η ακτή του συνεχόμενα τα τελευταία 4 έτη συμμετέχοντας στο διεθνές πρόγραμμας της Γαλάζιας Σημαίας.

O σωστός προγραμματισμός δράσεων της περιβαλλοντική διαχείρισης της κάθε εταιρείας όπως επίσης και η συνεχής διασφάλιση στην διαθεσιμότητα των φυσικών πόρων, εξασφαλίζει τη βιώσιμη ανάπτυξη της κάθε εταιρείας που δραστηροποιήται στον χώρο του Τουρισμoύ.

Διαβάστε ακόμη

Συμπόσιο για την πλαστική ρύπανση τον Οκτώβριο στη Ρόδο

Επιστήμονες χαρτογραφούν τις αποικίες των μυρμηγκιών στα Δωδεκάνησα

Τα μυρμήγκια Camponotus και Cremmatogaster θα μελετηθούν στην Κάρπαθο

Ιάκωβος Κολαϊνής: «Βρε πώς αλλάζουν οι καιροί» – Οικολογική ισορροπία σε αναζήτηση

Φυτεύοντας το δάσος της θάλασσας στους Λειψούς

Κλιματική αλλαγή: Ξηρασία, κυκλώνες και έντονες βροχοπτώσεις θα επηρεάσουν τη Μεσόγειο τα επόμενα χρόνια, λένε οι κλιματολόγοι

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο καθαρισμός του βυθού στο Μανδράκι

Ο Φο.Δ.Σ.Α. Νοτίου Αιγαίου συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων (EWWR 2023)