ΑΒΤΑ: Οι αυξήσεις στον ΦΠΑ στην Ελλάδα δεν θα επηρεάσουν τους Βρετανούς τουρίστες

ΑΒΤΑ: Οι αυξήσεις στον ΦΠΑ στην Ελλάδα  δεν θα επηρεάσουν τους Βρετανούς τουρίστες

ΑΒΤΑ: Οι αυξήσεις στον ΦΠΑ στην Ελλάδα δεν θα επηρεάσουν τους Βρετανούς τουρίστες

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 79 ΦΟΡΕΣ

Οι αυξήσεις στον ΦΠΑ δεν προβλέπεται να επηρεάσουν το μεγάλο κομμάτι των Bρετανών τουριστών που θα κάνουν διακοπές στην Ελλάδα, επισημαίνει σε ανακοίνωση που εξέδωσε ειδικά για την Ελλάδα η Ένωση Bρετανών Τουριστικών Πρακτόρων ABTA, ξεκαθαρίζοντας ότι αυτές θα ισχύσουν από την 1η Οκτωβρίου.

Επιπλέον, ξεκαθαρίζει ότι δεν υπάρχουν περιορισμοί στη μεταφορά μετρητών εκτός Ελλάδας μετά το τέλος των διακοπών, συνεχίζοντας να συνιστά στους βρετανούς τουρίστες που κατευθύνονται στην Ελλάδα να έχουν μαζί τους μετρητά παρά το άνοιγμα των τραπεζών τη Δευτέρα και παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχουν capital controls στις αναλήψεις από τις κάρτες τους.

Τα μετρητά που θα πρέπει να έχουν μαζί τους οι τουρίστες στην Ελλάδα πρέπει να καλύπτουν όλες τις ανάγκες τους, καθότι, όπως αναφέρει η ΑΒΤΑ, παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχουν όρια αναλήψεων για τους τουρίστες, υπάρχουν συγκεχυμένες πληροφορίες για μη επάρκεια των μετρητών στα ΑΤΜ και δεν υπάρχει εγγύηση ότι γίνονται μετατροπές λίρας σε ευρώ στην Ελλάδα.

Οι πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες γίνονται δεκτές, ξεκαθαρίζει, σε εστιατόρια και καταστήματα.

Η ΑΒΤΑ συνιστά στους βρετανούς τουρίστες, όπως γίνεται για κάθε προορισμό, να αποκτούν ασφάλιση αμέσως μόλις πραγματοποιείται η κράτηση, και να ελέγχουν τα ποσά μετρητών που προσφέρονται από τις ασφαλιστικές εταιρίες.

Συνιστά ακόμα τη φύλαξη των μετρητών σε χρηματοκιβώτια των ξενοδοχείων ή το μοίρασμα του ποσού στα μέλη της ομάδας ταξιδιωτών, ως μέτρα προφύλαξής τους από κλοπές.

Χαρακτηρίζει business as usual την κατάσταση στα ελληνικά resort, ενώ τα καταστήματα και τα εστιατόρια είναι πλήρως εφοδιασμένα, χωρίς να παρατηρούνται ελλείψεις.Ενώ τα φαρμακεία στη χώρα εμφανίζονται να λειτουργούν κανονικά, το βρετανικό ΥΠΕΞ συμβουλεύει τους τουρίστες, να έχουν μαζί τους ιατρικά σκευάσματα, ως προληπτικό μέτρο.«Δεν προβλέπουμε ότι οι τουρ οπερέιτορ θα αναγκαστούν να αλλάξουν προορισμό στους πελάτες τους. Ωστόσο, παρακολουθούμε στενά την κατάσταση», επισημαίνει η ΑΒΤΑ.

(πηγή: tornosnews.gr)

Διαβάστε ακόμη

Αυξημένες κρατήσεις από την Ολλανδία και το Βέλγιο

Α. Βασιλικός: Θετικό πρόσημο θα έχει η εφετινή τουριστική χρονιά για την Ελλάδα

Το top - 10 των ξένων αγορών για τον ελληνικό Τουρισμό

Όλγα Κεφαλογιάννη: Τουρισμός και Πολιτισμός καθορίζουν την Ελλάδα

Όλγα Κεφαλογιάννη: Το υπ. Τουρισμού έχει για πρώτη φορά κονδύλια για να αναπτύξει την τουριστική προσφορά

Οι αεροπορικές στη μάχη της Ελλάδας

Έως και 20.000 Τούρκοι τουρίστες στα ελληνικά νησιά αυτή την εβδομάδα

Jobmatch: Πώς θα λειτουργεί η νέα εφαρμογή για την κάλυψη των κενών θέσεων στον Τουρισμό