H Τουρκία γεμίζει με πεντάστερα

H Τουρκία γεμίζει  με πεντάστερα

H Τουρκία γεμίζει με πεντάστερα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1272 ΦΟΡΕΣ

Η δραματική αύξηση του αριθμού των πεντάστερων ξενοδοχείων στις μεγαλύτερες πόλεις της Τουρκίας, ειδικά στην Κωνσταντινούπολη, τα έχει αναγκάσει να ρίξουν τις τιμές τους για να παραμείνουν ανταγωνιστικά, όμως η τάση αυτή δεν είναι βιώσιμη, αναφέρουν εκπρόσωποι του κλάδου.«Οι άναρχες επενδύσεις έχουν δημιουργήσει υπερπροσφορά στον κλάδο.

Πολλοί επιχειρηματίες επιθυμούν να ανοίξουν τετράστερα ή πεντάστερα ξενοδοχεία στην Κωνσταντινούπολη και η μεγάλη αύξηση στον αριθμό των πολυτελών μονάδων έχει οδηγήσει τους ηγετικούς παίκτες του κλάδου να μειώσουν δραματικά τις τιμές τους», επισημαίνει στη Χουριέτ ο διευθυντής του Wyndham Grand Istanbul Kalamış Hotel, Mustafa Alparslan.

Αν δεν ληφθούν μέτρα, επισημαίνει, οι επενδύσεις θα μπορέσουν να κάνουν απόσβεση μέχρι και μετά από 18 έτη, από 10 έτη που είναι ο κανονικός χρόνος απόσβεσης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι πληρότητες των ξενοδοχείων στην Κωνσταντινούπολη είναι γύρω στο 80%, με τα πεντάστερα να αντιστοιχούν στο ένα τρίτο του ξενοδοχειακού δυναμικού της τουρκικής πρωτεύουσας.Το πρόβλημα, εξηγεί, δεν είναι η πιθανότητα να πέσουν οι πληρότητες, καθώς η Κωνσταντινούπολη είναι η 5η πιο δημοφιλής πόλη στον κόσμο, αλλά η κερδοφορία, καθώς ο ξενοδοχειακός κλάδος της πόλης δεν είναι στους 10 κορυφαίους από άποψη εσόδων.

Επιπλέον, ο κ. Alparslan τονίζει ότι τα ξενοδοχεία αποθαρρύνουν τους τουρίστες να ξοδέψουν χρήματα στην πόλη, καθώς, όπως είπε, δεν επιθυμούν να κάνουν έξοδα έξω από τα ξενοδοχεία.Σύμφωνα με στοιχεία από τη Γενική Διεύθυνση Πολιτισμού και Τουρισμού της Κωνσταντινούπολης, αυτή τη στιγμή λειτουργούν 79 πεντάστερα ξενοδοχεία στην πόλη.

Μετά την ολοκλήρωση κατασκευής άλλων 44 πεντάστερων, ο αριθμός τους θα αυξηθεί σε 123, με συνολική δυναμικότητα 67.000 κλινών. Στην Αττάλεια λειτουργούν 300 πεντάστερα ξενοδοχεία.Σε ολόκληρη την Ισπανία, την τρίτη πιο δημοφιλή χώρα διακοπών στον κόσμο, λειτουργούν 251 πεντάστερα ξενοδοχεία, με δυναμικότητα 78.000 κλινών.

Πηγή:tornosNews.gr

Διαβάστε ακόμη

Το Ισραήλ επιτέθηκε στο Ιράν τα ξημερώματα με πυραύλους - Παγκόσμια ανησυχία για τις εξελίξεις

Ιράν: Ξεκίνησε επίθεση με δεκάδες drones κατά του Ισραήλ – Νετανιάχου: Είμαστε έτοιμοι

Meta: Αδυναμία σύνδεσης σε Facebook και Instagram αναφέρουν χρήστες

Πόλεμος στην Ουκρανία: η ζωή δύο χρόνια μετά τη ρώσικη εισβολή

Ο όρκος του Ιπποκράτη: Από το Ασκληπιείο της Κω στην Ιατρική Σχολή της Αντίς Αμπέμπα

Εμπρηστικός Ερντογάν μετά το «ναι» για τα F16: Ο αγώνας μας δεν τελείωσε ρίχνοντας τον εχθρό στη θάλασσα της Σμύρνης

Δέκα Ροδιακοί αμφορείς του 2ου αι.π.Χ. βρέθηκαν στην αρχαία πόλη Άμος

Ορατή και στην Ελλάδα σπάνια έκλειψη άστρου γίγαντα με αστεροειδή