WSJ: Οι τουρίστες επέστρεψαν στην Ελλάδα

WSJ: Οι τουρίστες επέστρεψαν στην Ελλάδα

WSJ: Οι τουρίστες επέστρεψαν στην Ελλάδα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 170 ΦΟΡΕΣ

Για επιστροφή των ξένων τουριστών στην Ελλάδα, η οποία σύμφωνα με τους φορείς του ελληνικού τουρισμού ενδέχεται να ωθήσει τα τουριστικά μεγέθη της χώρας σε νέο ρεκόρ, ξεπερνώντας κατά τι τα περυσινά, κάνει λόγο η Wall Street Journal σε χθεσινό δημοσίευμα.

Ούτε τα capital controls, ούτε τα μέτρα αυστηρότητας που συμφωνήθηκαν στις Βρυξέλλες, που ισχύουν για τους Έλληνες πολίτες, ήταν ικανά να εμποδίσουν την τουριστική κίνηση από το εξωτερικό, αναφέρει η εφημερίδα, από τη στιγμή που επετεύχθη συμφωνία με τους δανειστές και ύστερα.

Ενώ μέχρι εκείνη τη στιγμή οι ξενοδοχειακές κρατήσεις είχαν σοβαρές απώλειες, αμέσως μετά τη συμφωνία στις 13 Ιουλίου, καταγράφεται ανάκαμψη ενώ και οι τουρ οπερέιτορ και αεροπορικές εταιρίες αναφέρουν επίσης αναζωογόνηση των κρατήσεων.

Το δημοσίευμα φιλοξενεί δηλώσεις του διευθυντή ερευνών του ΙnSETE, Άρη Ίκκου, σύμφωνα με τον οποίο «αντιμετωπίζουμε την κρίση αρκετά καλά. Τις τελευταίες ημέρες του Ιουνίου και στις αρχές Ιουλίου, οι ξενοδοχειακές κρατήσεις είχαν μείωσης τη τάξης του 20% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, όμως έκτοτε υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις για αύξησή τους και εκτιμούμε ότι αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στα ίδια ή ελαφρώς καλύτερα επίπεδα σε σχέση με πέρυσι».

«Ελπίζουν», επισημαίνει, «ότι δεν θα χρειαστεί να περάσουμε από δεύτερο γύρο πολιτικού δράματος κατά την υπόλοιπη καλοκαιρινή σεζόν», τονίζοντας ότι αν επικρατήσει ηρεμία, η Ελλάδα φέτος μπορεί ακόμα και να ξεπεράσει το επίπεδο των 22 εκατ. αφίξεων που είχε πέρυσι.

Επιπλέον, η Wall Street Journal αναφέρεται στη μείωση των τιμών στις διακοπές πολυτελείας, η οποία, σύμφωνα με διεθνείς τουρ οπερέιτορ, ανέρχεται στο 15% σε σχέση με πέρυσι.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τον Ιούνιο η διαμονή σε πολυτελή καταλύματα στην Ελλάδα να εμφανίζεται αυξημένη κατά 22,4%, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της αμερικανικής Switchfly, Daniel Farrar.

To δημοσίευμα αναφέρει ότι η Aegean Airlines έχει αυξήσει κατά 30% τις πτήσεις της από Αθήνα προς την υπόλοιπη Ευρώπη για τους καλοκαιρινούς μήνες και 10 νέοι αερομεταφορείς έχουν ξεκινήσει ημερήσιες πτήσεις προς την Αθήνα.

Η Ένωση βρετανών Τουριστικών Πρακτόρων, ABTA, αναφέρει αύξηση των κρατήσεων για Ελλάδα φέτος της τάξης του 2%.

Διαβάστε ακόμη

Εγκρίθηκε η σήμανση για την επέκταση του πεζοδρόμου

Εξήντα αιτήσεις κατατέθηκαν για το σύστημα τηλεφροντίδας μοναχικών ηλικιωμένων

Στη Σαουδική Αραβία ταξιδεύουν τρία προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου για να εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα παραχωρεί η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου

Νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου ο δικηγόρος Ρόδου, Στέφανος Καψάλης

Συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Ρόδου την Τετάρτη 1η Μαΐου