Στο ξενοδοχείο Θέρμαι εξελέγη το καλύτερο χορευτικό ζευγάρι

Στο ξενοδοχείο Θέρμαι εξελέγη το καλύτερο χορευτικό ζευγάρι

Στο ξενοδοχείο Θέρμαι εξελέγη το καλύτερο χορευτικό ζευγάρι

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 204 ΦΟΡΕΣ

Φλας στο παρελθόν - Εν Ρόδω Παρασκευή 29 Ιουλίου 1955Αριθ. Φύλλου 1280

ΤO ΠΕΡΙΦΗΜΟΝ Τ.Ε.Β.Ε. ΑΠΕΦΑΣΙΣΘΗ ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ Η ΑΝΑΣΤΟΛΗ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΙΣ ΡΟΔΟΝ

Ο Νομάρχης Δωδεκανήσου κ. Γ. Ρεμπάκος ανακοινοί ότι κατά τηλεφωνικήν ανακοίνωσιν του κ. Υπουργού επί της Εργασίας προς αυτόν χθες και κατόπιν πρωτοβουλίας του επί της Βιομηχανίας Υπουργού κ. Α. Πρωτοπαπαδάκη, έλαβε χώραν εις το Γραφείον του Υπουργού Εργασίας κ. Α. Στράτου σύσκεψις εις ην μετέσχον και οι κ.κ. Μαλτέζος, Νίτης και Ξυλινάς ως εκπρόσωποι των εμπορικών και επαγγελματικών οργανώσεων Δωδεκανήσου.

Κατά την σύσκεψιν ταύτην απεφασίσθη η πλήρης αναστολή της εφαρμογής ασφαλίσεως των επαγγελματιών και βιοτεχνών Δωδεκανήσου εις το ΤΕΒΕ μέχρι νεωτέρας αποφάσεως.
Ο κ. Υπουργός Εργασίας ανεκοίνωσεν επίσης εις τον κ. Νομάρχην ότι περί τα τέλη Αυγούστου θα επισκεφθή την Ρόδον προς επιτόπιον μελέτην και οριστικήν λύσιν του εν λόγω ζητήματος.

ΠΡΟΧΘΕΣ ΕΙΣ ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΝ ΘΕΡΜΑΙ ΕΞΕΛΕΓΗ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΖΕΥΓΑΡΙ
Προχθές Τετάρτην εις το Ξενοδοχείον “Θέρμαι” έλαβε χώραν χοροεσπερίς εις το τέλος της οποίας εξελέγη το καλύτερο χορευτικό ζευγάρι.

Η εξελεγκτική Επιτροπή αποτελέσθη από τους κ.κ. Ζαχαριάδην, Αγριοτάκην, Καραγιάννην, Κυριακόπουλον και την δίδα Μαίρη Πυλίνη.

Εξελέγησαν κατ’ αρχάς δέκα ζεύγη εκ των οποίων εν τέλει επεκράτησε το ζεύγος των αδελφών Τυραδέλλη.

Σήμερον εξ άλλου θα γίνη ο διαγωνισμός για το καλύτερο πόδι.

ΕΝΕΚΡΙΘΗ Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 1955-1956
Κατά την προχθεσινήν συνεδρίαν του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλεώς μας ενεκρίθη παρ’ αυτού ο προϋπολογισμός χρήσεως 1955-56.

Ούτος προβλέπει σύνολον τακτικών εσόδων δρχ. 10.311.650 και εκτάκτων εκ δρχ. 6.635.300 έναντι διαδοχικώς 7.691.616 και 3.223.680 του παρελθόντος οικονομικού έτους.

Εν συγκρίσει με την παρελθούσαν χρήσιν τα εκ της πάσης πηγής έσοδα του Δήμου αυξάνονται κατά δρχ. 6.031.654 ήτοι 55% και προκαλούνται σοβαραί επιβαρύνσεις του πληθυσμού της πόλεως.
Το σύνολον των υπό του προϋπολογισμού προβλεπομένων εξόδων ανέρχεται εις ν. δρχ. 16.746.950 έναντι δρχ. 10.858.204,70 ήτοι προκαλείται αύξησις των εξόδων κατά δρχ. 5.888.745 (54%).

ΜΕΛΕΤΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΠΑΤΜΟΥ
Επανήλθεν του τριημέρου εκ Πάτμου ο Αρχιτέκτων Δημ. Εργων κ. Δ. Κατσάρης ο οποίος είχεν μεταβή εις Πάτμον μετά του Επιμελητού Αρχαιοτήτων κ. Λαζαρίδη δια την λήψιν στοιχείων προς καταρτισμόν μελέτης συντηρήσεως της Ι. Μονής Πάτμου. Επίσης δια μελέτην διευρύνσεως του υπάρχοντος σκευοφυλακίου και της βιβλιοθήκης, της διαρρυθμίσεως των ξενώνων της Ι. Μονής και της διαρρυθμίσεως της παλαιάς τραπεζαρίας αυτής της Μουσείον πινακοθήκην.

ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ
Τον κ. Νομάρχην επεσκέφθη χθες το Προεδρείον του Αθλητικού Συλλόγου “Δωριεύς” και ο Πρόεδρος της Κοινότητος Αρχαγγέλου και έσχον μετ’ αυτού συνεργασίαν επί διαφόρων θεμάτων των.

Η ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΟΥ ΑΓ. ΣΟΥΛΑ
Επί τη αυριανή εορτή του Αγίου Σουλά πανηγυρίζει από σήμερον ο φερώνυμος ναός εις την μαγευτικήν πευκόφυτον τοποθεσίαν “Αγιος Σουλάς” Σορωνής.

Η Μοναστηριακή Επιτροπή εκάλεσε εις την εορτήν τας Αρχάς της πόλεώς μας δια να παραστώσιν εις τας οργανουμένας σήμερον παρά του Γυμναστικού Συλλόγου Σορωνής “Ο Ευκλής” αγώνας στίβου και ιπποδρομίας.

Σήμερον το εσπέρας θα τελεσθή εσπερινός με συμμετοχήν ως είθισται κατ’ έτος αρκετών πιστών εξ όλης της νήσου.

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ ΕΙΣ ΣΥΜΗΝ
Ο κ. Νομάρχης δι’ εγγράφου του προς το Υπουργείον Εθνικής Παιδείας παρακαλεί όπως τούτο προέλθη κατά το δυνατόν, εις την πλήρωσιν της από ετών κενής θέσεως του καθηγητού ξένων γλωσσών εν τω Πανορμητείω Γυμνασίω Σύμης.

ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΣΕΙΣΜΟΠΑΘΩΝ ΒΟΛΟΥ
Ο Πρόεδρος των Παντοπωλών κ. Ευστ. Παλιούρης κατέθεσεν εις το ενταύθα Υποκατάστημα της Τραπέζης της Ελλάδος το ποσόν των 1.115 δρχ. προϊόν του μεταξύ των Παντοπωλών πόλεως Ρόδου δινεργηθέντος εράνου υπέρ των σεισμοπλήκτων Βόλου.

Διαβάστε ακόμη

Δρ. Μελίνα Φιλήμονος - Τσοποτού: Τα νησιά, τα μουσεία και οι φύλακες

Σπύρος Σπυρόπουλος: "Δωριέας: Ο αρχιτέκτονας του πολιτικού μεγαλείου μιας διαχρονικής πόλης"

Φίλιππος Ζάχαρης "«Δικαίωμα στη Λήθη»: H ασφαλιστική κάλυψη των ασθενών που επιβίωσαν από καρκίνο"

Γιάννης Παρασκευάς: Οι ενστάσεις και η ουσία του πολιτικού προβλήματος

Φίλιππος Ζάχαρης: Ο πολύπλευρος άνθρωπος σε μία πολύπλοκη ζωή

Ηλίας Καραβόλιας: «Η επικίνδυνη εμμονή»

Θανάσης Καραναστάσης: Με τους... κράχτες στην Ευρωβουλή

Σωτήρης Ντάλης: "Iσραήλ- Ιράν: Από τον σκιώδη πόλεμο στην απόλυτη σύγκρουση;"