Ζευγάρι Βρετανών θα περπατήσει από τη Ρόδο μέχρι το Πρασονήσι

Ζευγάρι Βρετανών θα περπατήσει από τη Ρόδο μέχρι το Πρασονήσι

Ζευγάρι Βρετανών θα περπατήσει από τη Ρόδο μέχρι το Πρασονήσι

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 508 ΦΟΡΕΣ

Στη μνήμη διάσημου παίχτη του «Ράγκμπι»

Ένα ζευγάρι Βρετανών, οι οποίοι λατρεύουν τη Ρόδο και τη χώρα μας, θα έρθουν στο νησί μας και θα πραγματοποιήσουν πεζοπορία διασχίζοντας τη Ρόδο από την μια μέχρι την άλλη άκρη, μέσα σε τρεις μέρες, προκειμένου να τιμήσουν τη μνήμη του διάσημου Steve Prescott ο οποίος απεβίωσε από καρκίνο πριν από μερικά χρόνια σε πολύ νεαρή ηλικία.

Πρόκειται για τους Ben και την Gaynor, δύο νέα παιδιά από το Χάλιφαξ της Αγγλίας, τα οποία θα δωρίσουν όλα τα έσοδα από αυτή την εκδήλωση που θα λάβει μεγάλη δημοσιότητα στην Βρετανία, στο ίδρυμα Steve Prescott, το οποίο είναι αφιερωμένο στη μνήμη του πρόωρα χαμένου αθλητή.

Όπως δήλωσαν στην «Ροδιακή» φίλοι του ζευγαριού από τη Ρόδο, η διοργάνωση της πεζοπορίας αυτής θα ξεκινήσει στις 3 Αυγούστου 2015 από το Ενυδρείο της Ρόδου και ο τερματισμός θα γίνει στις 6 Αυγούστου. Την έναρξη θα κάνει ο αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κος Γιάννης Φλεβάρης.
Θα γίνουν δύο διανυκτερεύσεις στο Φαληράκι την 1η μέρα και στη Λίνδο η 2η ενώ ο τερματισμός θα γίνει την 3η μέρα στο Πρασονήσι.

Σ' όλη την διαδικασία πεζοπορίας, θα υπάρχουν μηνύματα συμπαράστασης στο διαδίκτυο καθώς επίσης και σε μέσα ενημέρωσης της Βρετανίας, ενώ τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν (μέσω SMS που θα στέλνονται από του Βρετανούς) θα δοθούν στο ίδρυμα που στηρίζει και βοηθά άτομα που δοκιμάζονται από σοβαρές ασθένειες.

Τα δύο νέα παιδιά που θα πάρουν μέρος σε αυτή την πεζοπορία, δεν είναι αθλητές. Όπως δήλωσαν χθες μιλώντας στη «Ροδιακή» φίλοι τους, πρόκειται για ένα ζευγάρι που λατρεύει στην κυριολεξία τη Ρόδο και τους Έλληνες, και οι οποίο ήταν πρώην παχύσαρκοι, καταφέρνοντας να χάσουν με μεγάλη προσπάθεια πάρα πολλά κιλά.

Οι ημερομηνίες που επιλέχθηκαν επίσης, δεν είναι τυχαίες για τη Ρόδο καθώς η όλη προσπάθεια θα γίνει μέσα σε συνθήκες εξαιρετικά δυσμενείς (υψηλή θερμοκρασία κλπ) γεγονός που θα έχει συμβολικό χαρακτήρα.

Διαβάστε ακόμη

Αναφορά στον υπουργό Υγείας από τη Νέα Αριστερά για την καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου

Δύο μέλη από τη Ρόδο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής

Εγκρίθηκε η σήμανση για την επέκταση του πεζοδρόμου

Εξήντα αιτήσεις κατατέθηκαν για το σύστημα τηλεφροντίδας μοναχικών ηλικιωμένων

Στη Σαουδική Αραβία ταξιδεύουν τρία προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου για να εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα παραχωρεί η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου