Ελεύθερος με όρους για τα 170 γραμμάρια χασίς

Ελεύθερος με όρους για τα 170 γραμμάρια χασίς

Ελεύθερος με όρους για τα 170 γραμμάρια χασίς

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 319 ΦΟΡΕΣ

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε χθες μετά την απολογία του ο 31χρονος που είχε συλληφθεί με περισσότερα από 170 γραμ. χασίς σε μορφή σοκολάτας, ποσότητα μεθαμφεταμίνης και ναρκωτικά χάπια στην κατοχή του.

Σε βάρος του 31χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και χθες το πρωί συνοδευόμενος από το συνήγορό του κ. Στέλιο Αλεξανδρή προσήχθη ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου για να απολογηθεί.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο 31χρονος αρνήθηκε τις κατηγορίες όπως αυτές του αποδίδονται και επανέλαβε τα όσα προανακριτικά είχε δηλώσει στους αστυνομικούς.

Ειδικότερα, ο 31χρονος που έχει γεννηθεί στην Ρωσία είπε πως βρίσκεται στην χώρα μας εδώ και πολλά χρόνια είναι παντρεμένος και πατέρας ενός ανήλικου παιδιού. Πριν από 8 χρόνια είχε σοβαρά προβλήματα με την υγεία του και μάλιστα χρειάστηκε να νοσηλευτεί με ψυχολογικά προβλήματα και σε νοσοκομείο των Αθηνών.

Εκεί η φαρμακευτική αγωγή που του έδωσαν τον κατέστησε νοητικά ανάπηρο (φυτό) με αποτέλεσμα να στραφεί στην χρήση ακατέργαστης κάνναβης προκειμένου να καταφέρει να σταματήσει τα φάρμακα που του χορηγούνταν. Αυτό συμβαίνει μέχρι σήμερα και όπως είπε ο 31χρονος χρειάζεται περίπου 3 γραμμάρια ναρκωτικής ουσίας ημερησίως, ενώ όταν η κάνναβη δεν τον «πιάνει» τότε καλύπτει τις ανάγκες του με ηρωίνη και κρυσταλλική μεθαδόνη.

Σε ότι αφορά τις ποσότητες των ναρκωτικών που βρέθηκαν στην κατοχή του, ο 31χρονος είπε πως τις προμηθεύτηκε μερικές μέρες πριν την σύλληψή του από Πολωνό ο οποίος έφευγε από το νησί μας και του τις έδωσε έναντι του ποσού των 300 ευρώ.
Τις ποσότητες αυτές τις είχε «καβάτζα» και όποτε είχε ανάγκη τις χρησιμοποιούσε αποκλειστικά και μόνο για δική του χρήση.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασία με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα ο 31χρονος αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της εμφάνισης δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Υπενθυμίζεται πως για τον 31χρονο όλα ξεκίνησαν στις 24 Ιουλίου 2015 το βράδυ όταν περιπολούντες αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) τον εντόπισαν και σε έλεγχο που του έκαναν βρήκαν να κατέχει:
Ποσότητα κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης βάρους 16,2 γραμμαρίων
Ποσότητα κατεργασμένης κάνναβης βάρους 10,6 γραμμαρίων
Το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ
κινητό τηλέφωνο.

Από τη εξέλιξη της υπόθεσης πρόεκυψε ότι ο 31χρονος κατείχε και στο σπίτι του:
Ποσότητα κατεργασμένης κάνναβης βάρους 165,4 γραμμαρίων
Ζυγαριά ακριβείας
Επτά (7) ναρκωτικά χάπια
Όλες οι ναρκωτικές ουσίες κατασχέθηκαν ενώ ο 31χρονος συνελήφθη και παραπέμφθηκε στην δικαιοσύνη.

Διαβάστε ακόμη

Πουλούσε υαλοκαθαριστήρες και συνελήφθη

Σε κινητοποιήσεις από αύριο οι δικηγόροι του νησιού μας

Καταγγελία για κακομεταχείριση ζώου

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στους δύο γονείς

«Κούρεμα» οφειλών άνω των 500.000 ευρώ πέτυχε επιχειρηματίας της Ρόδου

Αποτελέσματα αστυνομικών δράσεων στα  νησιά του Νοτίου Αιγαίου την περασμένη εβδομάδα

Πνίγηκε από τροφή το κοριτσάκι στην Κω - Συνελήφθησαν οι γονείς

Συνελήφθη 54χρονος, υπεύθυνος κέντρου διασκέδασης στη Ρόδο για διακίνηση ναρκωτικών