Νεκρή 66χρονη μετανάστρια που την άφησαν σε βραχώδη ακτή της Κω

Νεκρή 66χρονη μετανάστρια που την άφησαν σε βραχώδη ακτή της Κω

Νεκρή 66χρονη μετανάστρια που την άφησαν σε βραχώδη ακτή της Κω

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 237 ΦΟΡΕΣ

Σε βραχώδη περιοχή των ακτών της Κω. όπου την είχαν εγκαταλείψει τα μέλη των κυκλωμάτων, άφησε την τελευταία της πνοή μία 66χρονη αλλοδαπή με κινητικά προβλήματα!
Η άτυχη γυναίκα αν και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του νησιού δεν κατάφερε να επανέλθει και απλώς διαπιστώθηκε ο θάνατός της.


Ειδικότερα, προχθές το μεσημέρι ενημερώθηκε το Λιμεναρχείο Κω από το Κέντρο Επιχειρήσεων για την ύπαρξη ατόμων σε δυσχερή θέση, στην περιοχή «ΘΕΡΜΑ» της Κω.
Άμεσα απέπλευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. όπου εντόπισε στις περιοχές «ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗΣ» και «ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑ» Κω, συνολικά δεκαπέντε (15) παράτυπα εισελθόντες αλλοδαπούς, τους οποίους περισυνέλεξε και μετέφερε με ασφάλεια στον προβλήτα «ΩΚΕΑΝΙΣ» της Κω.

Οι αλλοδαποί ανέφεραν ότι σε κοντινή απόσταση, βρισκόταν και μία ηλικιωμένη γυναίκα, η οποία αντιμετώπιζε δυσκολία κίνησης και έχρηζε ιατρικής βοήθειας. Άμεσα το περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. στο οποίο επέβαινε και Κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, προσέγγισε δύσβατο σημείο της εν λόγω περιοχής, εντοπίζοντας την 66χρονη αλλοδαπή, χωρίς τις αισθήσεις της.

Η άτυχη ηλικιωμένη μεταφέρθηκε στο επιβατικό λιμάνι της Κω, όπου παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Κω όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Κω.

Συνεχίζονται οι αφίξεις
Στο μεταξύ κατά δεκάδες καταφθάνουν στα νησιά μας καθημερινά οι παράτυποι μετανάστες.
Ειδικότερα, στον εντοπισμό και τη διάσωση σαράντα τριών (43) παράτυπα εισελθόντων αλλοδαπών προέβησαν, πρωινές ώρες χθες, στελέχη του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Όπως έγινε γνωστό, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή στις βορειοανατολικές ακτές της Κω, φουσκωτή μηχανοκίνητη βάρκα στην οποία επέβαιναν οι αλλοδαποί. Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των αλλοδαπών, οι οποίοι αφού μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Κω, συνελήφθησαν, διότι στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων.

Αλλά και στο Αγαθονήσι οι λιμενικοί εντόπισαν και διέσωσαν χθες τα ξημερώματα, άλλα 41 άτομα.
Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά ν. Αγαθονησίου, πνευστή λέμβο, με ικανό αριθμό επιβαινόντων. Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των παράτυπων μεταναστών, οι οποίοι αφού μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Αγαθονησίου, συνελήφθησαν, διότι στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
Επίσης στο Καστελλόριζο εντοπίστηκαν άλλοι 4 αλλοδαποί στο ακρωτήρι του «ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ». Οι αλλοδαποί μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι Μεγίστης όπου και συνελήφθησαν, ενώ προανάκριση διενεργεί η αρμόδια Λιμενική αρχή.

Τέλος προχθές συνελήφθησαν στη πόλη της Ρόδου από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας 6 υπήκοοι Συρίας (5 άνδρες και 1 γυναίκα που συνόδευαν 4 παιδιά) και για παράνομη είσοδο στη χώρα, προερχόμενοι από τα έναντι τουρκικά παράλια. Για την υπόθεση διενεργείται προανάκριση.

Διαβάστε ακόμη

Επτά άτομα συνέλαβαν οι αστυνομικές αρχές χθες και σήμερα στη Ρόδο

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Δεν αυτοκτόνησε, τον δολοφόνησαν» υποστηρίζει η οικογένειά του

Συνελήφθησαν δύο άτομα για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην Κάλυμνο

Συνελήφθη ημεδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

«Έπεσα σε παγίδα», ισχυρίζεται ο 50χρονος αρχαιοφύλακας μουσείου που κατηγορείται για ασέλγεια σε 10χρονο

Δικαιώθηκαν εργαζόμενοι του δήμου Ρόδου

Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν η μητέρα και οι δύο εκπαιδευτικοί

Νίσυρος: Νέες αποκαλύψεις για τον αρχαιοφύλακα - «Βροχή» οι καταγγελίες – τέθηκε σε αναστολή των καθηκόντων του