Kίνδυνος απένταξης έργων λόγω εγγυητικών επιστολών

Kίνδυνος απένταξης έργων λόγω εγγυητικών επιστολών

Kίνδυνος απένταξης έργων λόγω εγγυητικών επιστολών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 197 ΦΟΡΕΣ

Εκφράστηκαν προβληματισμοί στη συνεδρίαση του Περιφερειακού

Πονοκέφαλο αποτελεί για την περιφερειακή αρχή το θέμα της στασιμότητας στην εκτέλεση έργων παρά την ολοκλήρωση των σχετικών διαγωνισμών, καθώς δεν προχωρά η υπογραφή συμβάσεων.

Το θέμα αναδείχτηκε στη χτεσινή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, όταν τέθηκαν προβληματισμοί από συμβούλους, όπως για παράδειγμα από τον πρόεδρο του φυτωρίου Μιχάλη Μπαριανάκη.

Μάλιστα ο κ. Μπαριανάκης έθεσε το ζήτημα στον πρόεδρο της οικονομικής επιτροπής Φιλήμονα Ζαννετίδη εκφράζοντας προβληματισμό για απένταξη έργων, ο οποίος τόνισε ότι το πρόβλημα οφείλεται στο ότι δεν μπορούν οι εργολάβοι να προσκομίσουν εγγυητικές επιστολές. «Χωρίς εγγυητική επιστολή δεν προχωρά η ανάθεση των έργων.

Ο περιφερειάρχης δεν μπορεί να προχωρήσει σε υπογραφή της σύμβασης αφού αυτό δυστυχώς λέει ο νόμος» δήλωσε ο πρόεδρος της επιτροπής.

Μάλιστα έφερε ως παράδειγμα και το πρόγραμμα καταπολέμησης του δάκου σημαντικό για την περιοχή μας, το οποίο και αυτό εκκρεμεί. «Πολλές διαδικασίες διαγωνισμών που έχουν ολοκληρωθεί δεν μπορούν να προχωρήσουν η σύναψη σύμβασης γιατί δεν υπάρχει η εγγυητική επιστολή. Σαφώς υπάρχει και κίνδυνος απένταξης για κάποια έργα και εύχομαι το υπουργείο να δώσει τις απαραίτητες παρατάσεις στο εθνικό σκέλος και να απαιτήσει και από την ΕΕ παράταση.

Δυστυχώς μέχρι τώρα δεν έχουμε δει κάτι τέτοιο, ο κίνδυνος συνεχίζει να υπάρχει, δεν μπορούμε να κάνουμε εμείς κάτι άλλο, έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία από τις υπηρεσίες της περιφέρειας.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι για να ξεκινήσει ο ανάδοχος το έργο η εγγυητική επιστολή» κατέληξε ο κ. Ζαννετίδης.

Απάντηση για τις δαπάνες του πολιτισμού
Στη συνεδρίαση δόθηκε επίσης απάντηση από τον κ. Ζαννετίδη και για τις επισημάνσεις των συμβούλων Τζώρτζη Μακρυωνίτη και Άννας Μαυρουδή αναφορικά με τις αυξημένες δαπάνες στον τομέα του πολιτισμού.

Συγκεκριμένα ο αντιπεριφερειάρχης δήλωσε τα εξής: «Να μη δίνουμε ερμηνείες ή να κάνουμε υστερόβουλες σκέψεις που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα και τη λειτουργία της περιφερειακής αρχής.

Μέσα σε αυτή την οικονομική κατάσταση που ζει η χώρα είναι ευχάριστο ότι η ΠΝΑΙ στέκεται όρθια με το νοικοκυριό που έχει και μπορεί να αυξάνει τον προϋπολογισμό όπου υπάρχουν ελλείψεις και δεν υστερεί σε κανέναν τομέα.

Αν κριθεί ότι κάπου χρειάζεται ενίσχυση θα το πράξει και εκεί. Ο πολιτισμός στην περιφέρεια νοτίου Αιγαίου και αυτός είναι ο στόχος μας φτάνει και στο τελευταίο νησί και χωριό.

Ακούμε και τις προτάσεις και τις παρατηρήσεις. Κάνουμε προσπάθεια να κρατηθούν οι δαπάνες εκεί που ορίζει η δημοσιονομική προσαρμογή αλλά μέλημά μας είναι να υπάρχει πολιτισμός σε όλα τα νησιά μας, όπου μπορούμε και κάτω από αυτές τις συνθήκες».

Απάντηση στο θέμα αύξησης των δαπανών για τον τομέα του πολιτισμού έδωσε και ο περιφερειάρχης ο οποίος δήλωσε συγκεκριμένα πως «σε ότι αφορά το συγκεκριμένο τομέα, θα ήταν πρόκληση αν η αύξηση ήταν σε βάρος άλλων τομέων που δεν ικανοποιήθηκαν»

Διαβάστε ακόμη

Συμφωνία Δημάρχου Ρόδου και Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης για άμεση λύση στο πρόβλημα υποστελέχωσης του Κτηματολογίου

Την Παρασκευή θα συνεδριάσει η περιφερειακή επιτροπή Νοτίου Αιγαίου

Ορκίστηκαν Δημοτικοί Σύμβουλοι οι κυρίες Ματίνα Γιαννέλη και Ελπίδα Ατσίδη

Αίτημα για τις δαπάνες καρκινοπαθών που πάνε στην Αθήνα για ακτινοθεραπείες

Σε 160 ανέρχονται τα μικρά και μεγάλα νησιά της Δωδεκανήσου

Τα ερωτήματα που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση προς συζήτηση στη Συνεδρίαση Λογοδοσίας της περιφέρειας

Ολοκλήρωση έργων αντιπλημμυρικής – αντιδιαβρωτικής προστασίας στη Ρόδο

Δράση “Explore the Aegean ΙΙ” από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου