ΦΛΑΣ στο παρελθόν

ΦΛΑΣ  στο παρελθόν

ΦΛΑΣ στο παρελθόν

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 118 ΦΟΡΕΣ

Εν Ρόδω
Σάββατο 30 Ιουλίου 1955
Αριθ. Φύλλου 1281

ΑΦΙΧΘΗ ΔΙ’ ΟΛΙΓΟΗΜΕΡΟΝ ΑΝΑΠΑΥΣΙΝ
Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

Δι’ ατμοπλοίου της γραμμής αφίχθη σήμερον εις Ρόδον ο υπουργός Δημοσίων Έργων και Συγκοινωνιών και η κυρία Καραμανλή. Τον κ. υπουργόν υΠεδέχθη εις τον λιμένα ο κ. Νομάρχης.
Ο κ. Καραμανλής μετέβη εις το Διοικητήριον, εκείθεν δε εις Προφ. Ηλίαν όπου κατά τας πληροφορίας μας θα παραμείνη μέχρι Δευτέρας, οπότε θα επιστρέψη εις Αθήνας.
Η ενταύθα επίσκεψις του κ. Καραμανλή είναι τελείως ανεπίσημος και είναι άγνωστον αν μετά την κάθοδόν του εκ του Ξενοδοχείου του Προφήτου Ηλίου θα παραμείνη εις την πόλιν δια να ασχοληθή με θέματα της αρμοδιότητός του.

Η ΕΝΙΣΧΥΣΙΣ ΤΟΥ Α.Τ.Ο.Α.
Δι’ αποφάσεως του κ. Νομάρχου Δωδεκανήσου όστις πάντοτε επέδειξεν ιδιαίτερον ενδιαφέρον δια το έργον του Α.Τ.Ο.Α. εχορηγήθη εις τον Ομιλον ενίσχυσις εκ δραχμών 2.000.
Ηδη ο Α.Τ.Ο.Α. υπέβαλε νεωτέραν αίτησιν όπως χορηγηθή υπό του Οργανισμού του Ν. 2100/52 κονδύλιον εκ δραχμών 35.000 προς αποπεράτωσιν του Σταδίου εις Λακκί.


ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
ΤΟ ΝΕΟΝ Δ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΝ
ΤΗΣ Ε.Π.Σ. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

Το Νέον Διοικ. Συμβούλιον της ΕΠΣΔ συνήλθεν και κατηρτίσθη εις σώμα ως κάτωθι:
Επί 12 μελών συμβούλων παρέστησαν και εψήφισαν και οι 12. Εν αρχή ο Πρόεδρος της Γεν. Συνελεύσεως κ. Γ. Σαρτζετάκης κάμνη την δήλωσιν προς το Συμβούλιον ότι δεν δέχεται υποψηφιότητα του και άρχεται η μυστική ψηφοφορία δια την εκλογήν ούτως εξελέγησαν:
Πρόεδρος ο κ. Ι. Ιωαννίδης ψήφοι 12, Αντιπρόεδρος ο κ. Ν. Γιαννάς 11, Γεν. Γραμματεύς επροτάθη παρ’ όλων το εξαίρετον μέλος της Ενώσεως κ. Ια. Οικονομίδης όστις όμως ηρνήθη δια 2-3 μήνας λόγω πολλών ασχολιών και κατόπιν τούτου ο τέως Πρόεδρος της Ενώσεως κ. Γ. Σαρζετάκης απεδέχθη να βοηθήση την Ενωσιν ως Γεν. Γραματεύς παμψηφεί εκλεγείς.
Ταμίας ο κ. Ι. Ραυτόπουλος ψήφοι 12 και Εφορος ο κ. Ν. Σταμάτογλου 12.
Μετά την εκλογήν του Προεδρείου την θέσιν του Προέδρου κατέλαβεν ο κ. Ιωαννίδης όστις εξεφώνησε σημαντικόν λόγον δεχθείς τα συγχαρητήρια όλων. Αντεφώνησεν εκ μέρους του Ν.Δ. Συμβουλίου ο κ. Γ. Σαρζετάκης όστις ως Γεν. Γραμματεύς εισηγείται και ενεκρίθησαν τα πρώτα ζητήματα της Ενώσεως.
1) Εγκρίνεται η εισδοχή εις την Ενωσιν Δωδεκανήσου και εις την β’ κατηγορίαν των Σωματείων ΑΕΡ Αφάντου και Απόλλωνος Καλυθιών.
2) Οπως την προσεχή Τετάρτην 3)8 άπαντα τα Σωματεία στείλουν ανά 2 αντιπροσώπους των ώστε η Συνεδρίασις να θεωρηθή ως Εκτακτος Συνέλευσις και ζητήση τας προτάσεις των διαφόρων Σωματείων εν όψει των Γενικών Συνελεύσεων της ΕΠΟ την 27ην και 28ην Αυγούστου έ.έ.
Εις την χθεσινήν συνεδρίασιν παρέστησαν ο κ. Π. Παυλίδης ως Πρόεδρος της Εφορ. Επιτροπής και ο κ. Σάββας Παπαγεωργίου ως μέλος της εξελεγκτικής Επιτροπής.

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗΝ 21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΕΝΤΕ ΓΑΜΟΙ
ΤΩΝ ΚΑΠΝΕΡΓΑΤΡΙΩΝ ΡΟΔΟΥ

Πληροφορούμεθα ότι το Διοικ. Συμβούλιον της Καπνοβιομηχανίας Ρόδου προκειμένου να προβή εις εκτέλεσιν προγενεστέρας αποφάσεως του συμφώνως με την οποίαν κατ’ έτος προικοδοτούνται εκ του ταμείου του εργοστασίου πέντε εργάτριες με ποσόν 10 χιλ. δραχμών εκάστη, ειδοποίησε χθες τους υποψηφίους γαμπρούς να προσέλθουν εις την διεύθυνσιν της Καπνοβιομηχανίας δια τας σχετικάς προετοιμασίας των γάμων. Ως εγνώσθη, ημέρα τελέσεως των πέντε γάμων ωρίσθη η 21η Αυγούστου Κυριακή, και τόπος τελέσεως αυτών ο Ιερός Ναός του Ευαγγελισμού.

ΠΡΟΑΓΩΓΑΙ ΔΗΜ. ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΡΟΔΟΥ
Κατά πληροφορίας εξ Αθηνών απεστάλη εις το Εθνικόν Τυπογραφείον προς δημοσίευσιν το διάταγμα δια του οποίου προάγονται 19 υπάλληλοι του Δήμου Ρόδου.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΥΜΗΣ ΕΙΣ ΡΟΔΟΝ
Αφίχθη χθες εις Ρόδον ο Δήμαρχος Σύμης κ. Νικητιάδης δια επίλυσιν διαφόρων υπηρεσιακών ζητημάτων της νήσου του.

Η ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΙΣ ΛΕΡΟΥ, ΑΘΗΝΩΝ, ΡΟΔΟΥ
Δι’ εγγράφου του προς την Δ/νσιν του Ο.Τ.Ε. ο Νομάρχης Δωδεκανήσου κ. Ρεμπάκος παρακαλεί όπως κατανοουμένης της σκοπιμότητος του μέτρου, επιταχυνθή κατά το δυνατόν η τηλεφωνική σύνδεσις της Λέρου μετά της Ρόδου και των Αθηνών.

ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟΣ ΕΞ ΕΚΡΗΞΕΩΣ ΟΛΜΟΥ
ΛΕΡΟΣ Ιούλιος (του ανταποκριτού μας) - Καθ’ ον χρόνον ησχολείτο με την απογόμωσιν όλμων εις θέσιν “Παρθένι” συνεπεία εκρήξεως ενός τούτων, ετραυματίσθη θανασίμως ο εργάτης Σάββας Δεληγιώργης, πατήρ 12 ανηλίκων τέκνων, όστις μεταφερθείς ει το ενταύθα Νοσοκομείον υπέκυψεν μετά τριήμερον εις τα τραύματά του.

Διαβάστε ακόμη

Δημήτρης Προκοπίου: Θαλάσσιος τουρισμός

Ηλίας Καραβόλιας: Το συμβάν που έγινε σημείο

Αργύρης Αργυριάδης: Απορίες για μία φαραωνική μεταρρύθμιση στον χώρο της Δικαιοσύνης

Ηλίας Καραβόλιας: Οι νέοι μεγάλοι πόλεμοι

Κυριάκος Μιχ. Χονδρός: 109 χρόνια από ένα μεγάλο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και του πολιτισμού

Χρήστος Γιαννούτσος: Ψηφίζουμε στις Ευρωεκλογές επειδή δεν υπάρχει Planet B

Πάνος Δρακόπουλος: «Καρέ της ζωής - Καρέ της μη ζωής και το ανάμεσό τους»

Ιωάννης Βολανάκης: Χαμαικέρασος η λεπτή (Fragaria vesca),κοινώς φράουλα