Έκλεψε 70 ευρώ για να μπορέσει να επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη

Έκλεψε 70 ευρώ για να μπορέσει να επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη

Έκλεψε 70 ευρώ για να μπορέσει να επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 545 ΦΟΡΕΣ

Αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ύστερα από την απολογία του

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και την καταβολή εγγυοδοσίας ποσού 3000 ευρώ, αφέθηκε χθες μετά την απολογία του ο 19χρονος που μπήκε σε δωμάτιο ξενοδοχείου προκειμένου να κλέψει 70 ευρώ , για να αγοράσει τα εισιτήρια της επιστροφής του για την Θεσσαλονίκη.

Όπως είναι γνωστό, στην ίδια υπόθεση φέρεται να εμπλέκεται ακόμη ένα άτομο το οποίο κατάφερε να διαφύγει της σύλληψης, ενώ ο 19χρονος που συνελήφθη από τους αστυνομικούς παραπέμφθηκε στην ανάκριση με την αυτόφωρη διαδικασία κατηγορούμενος για ληστεία. Χθες το μεσημέρι συνοδευόμενος από το συνήγορό του κ. Γρηγόρη Μοράρη, ο 19χρονος προσήχθη ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου για να δώσει εξηγήσεις για τα όσα του καταλογίζονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συλληφθείς αρνήθηκε την κατηγορία και επεσήμανε μεταξύ άλλων πως πρόκειται για κλοπή από κοινού αφού τα όσα εκτυλίχθηκαν στο δωμάτιο των αλλοδαπών δεν παραπέμπουν σε ληστεία.

Ο 19χρονος παραδέχτηκε ακόμη μία φορά ότι πράγματι μπήκε στο δωμάτιο με σκοπό να αφαιρέσει το χρηματικό ποσό των 70 ευρώ που βρέθηκε στην κατοχή του, προκειμένου να καταφέρει έτσι να βγάλει εισιτήριο για να επιστρέψει στην Θεσσαλονίκη.

Ο ίδιος επεσήμανε πως αυτό αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι δεν αφαίρεσε οτιδήποτε άλλο από το χώρο αν και θα μπορούσε αφού υπήρχαν ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα αντικείμενα.
Τελικά μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ο 19χρονος με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της εμφάνισής του δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της καταβολής εγγύησης ποσού 3000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως όλα έγιναν περίπου στις 2.30 το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου 25 Ιουλίου 2015 σε ξενοδοχείο στην περιοχή της Ρόδου – Καλλιθέας. Ο 19χρονος κατάφερε να εισέλθει, μαζί με τον συνεργό του που διαφεύγει της σύλληψης, στο δωμάτιο όπου διέμεναν δύο αλλοδαποί από την Σλοβενία και να αφαιρέσει το χρηματικό ποσό των 70 ευρώ.

Δεν πρόλαβαν όμως να βγουν από το δωμάτιο καθώς επέστρεψαν οι αλλοδαποί οι οποίοι αφού αντιλήφθηκαν τι είχε συμβεί, ζήτησαν από τον 19χρονο να τους επιστρέψει τα χρήματα. Εκείνος όμως όχι μόνο αρνήθηκε αλλά, όπως αναφέρει η αστυνομία, αντέδρασε και με την βία με σκοπό να καταφέρει να τα κρατήσει, χωρίς όμως να τον πετύχει αφού αστυνομικοί που ειδοποιήθηκαν και μετέβησαν στο ξενοδοχείο, τον συνέλαβαν. Σε ό,τι αφορά τον συνεργό του κατάφερε να διαφύγει. Στην κατοχή του 19χρονου εντοπίστηκαν και τα 70 ευρώ τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους Σλοβένους.

Εξεταζόμενος προανακριτικά από τους αστυνομικούς ο συλληφθείς φέρεται να δήλωσε ότι έκλεψε προκειμένου να συγκεντρώσει τα χρήματα που χρειαζόταν για να βγάλει εισιτήριο επιστροφής για την Θεσσαλονίκη όπου διαμένει.

Διαβάστε ακόμη

Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από χρυσοχοείο στη Ρόδο

Συνελήφθη αλλοδαπός στη Ρόδο για ναρκωτικά

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο 54χρονος, υπεύθυνος κέντρου διασκέδασης στη Ρόδο, για διακίνηση ναρκωτικών

Πουλούσε υαλοκαθαριστήρες και συνελήφθη

Σε κινητοποιήσεις από αύριο οι δικηγόροι του νησιού μας

Καταγγελία για κακομεταχείριση ζώου

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στους δύο γονείς

«Κούρεμα» οφειλών άνω των 500.000 ευρώ πέτυχε επιχειρηματίας της Ρόδου