Παράταση για το πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας

Παράταση για το πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας

Παράταση για το πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 205 ΦΟΡΕΣ

Παράταση δόθηκε στην προθεσμία κατάθεσης αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους για το πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας στην περιοχή μας, όπως ανακοίνωσε χτες η αρμόδια περιφερειακή σύμβουλος για θέματα ευρωπαϊκών προγραμμάτων Χαρούλα Γιασιράνη.

Ειδικότερα οι δικαιούχοι μπορούν να κάνουν την αίτησή τους μέχρι τις 26 Αυγούστου αντί μέχρι τις 5 που ήταν αρχικά, ενώ για να διευκολυνθούν οι άποροι μπορούν να προχωρούν σε αυτή τη διαδικασία ακόμα και αν δεν έχουν κάνει ακόμα τις φετινές τους φορολογικές δηλώσεις.
Αναλυτικά η κ. Γιασιράνη δήλωσε τα εξής: «Σχετικά με το πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας, είμαστε στην ευχάριστη θέση σήμερα να σας ανακοινώσουμε ότι σε ότι αφορά τους δικαιούχους με τα κριτήρια που έχουμε ήδη ανακοινώσει ως περιφέρεια νοτίου Αιγαίου, ενημερώνουμε ότι η ημερομηνία υποβολής των αιτήσεών τους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα και στα συγκεκριμένα σημεία που ανακοινώθηκαν παρατείνεται έως τις 26 Αυγούστου αντί της 5ης Αυγούστου που ήταν η καταληκτική ημερομηνία.
Με δεδομένη τη δυσκολία που είχαν οι δικαιούχοι να κάνουν τις αιτήσεις τους, επικοινωνήσαμε με τη γενική γραμματεία καταναλωτή και τη διαχειριστική αρχή και ζητήσαμε παράταση.

Η παράταση δόθηκε χτες. Δίνεται λοιπόν ένα 20ήμερο ακόμα προκειμένου οι άνθρωποι να πάνε στα προκαθορισμένα σημεία για να κάνουν τις αιτήσεις τους ακόμα και αν δεν έχουν υποβάλει δηλώσεις φόρου εισοδήματος για το 2015 που είναι προαπαιτούμενο.
Τώρα μπορούν να κάνουν την αίτηση πριν κάνουν τη δήλωση του φόρου εισοδήματος για το 2015.

Θα ήθελα επίσης να σας πω ότι έχουμε βρεί στην επαρχία Καλύμνου άπορους που δεν είχαν τη δυνατότητα να πληρώσουν τη φορολογική τους δήλωση. Γι αυτό συνεννοηθήκαμε με το σύλλογο λογιστών της επαρχίας Καλύμνου και ζητήσαμε από τους λογιστές να κάνουν δωρεάν τις δηλώσεις τους, ώστε όταν διασταυρωθούν στην πλατφόρμα να βρεθούν τα κριτήρια και να ενταχθούν στο πρόγραμμα.
Το πρόγραμμα έχει να κάνει με διάφορα προϊόντα αλλά και υποστηρικτικές δομές που θα ακολουθήσουν».

Διαβάστε ακόμη

Συλλυπητήρια δήλωση του Γιάννη Παππά για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Αλ. Κολιάδης: Ας μην μας κουνάνε το δάχτυλο και ας μην επικαλούνται τη Δημοκρατία αυτοί που έξι μήνες τώρα αρνούνται να αποδεχτούν τη λαϊκή ετυμηγορία

Επίσκεψη γυναικών από το Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης «Κορωνίς»

Ν. Γερονικόλας: Περί πολιτικής ηθικής

Απεργία δικαστικών υπαλλήλων στις 24 Απριλίου

Μαθήματα πυρόσβεσης σε εθελοντές για λήψη πιστοποίησης στη Ρόδο

Να καθαριστούν τα οικόπεδα ζητά η κοινότητα Σορωνής

Ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς Ν. Δωδεκανήσου για την καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης στη Νίσυρο