Xρωστάνε πολλά οι ενοικιαστές των δημοτικών καταστημάτων

Xρωστάνε πολλά οι ενοικιαστές των δημοτικών καταστημάτων

Xρωστάνε πολλά οι ενοικιαστές των δημοτικών καταστημάτων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 516 ΦΟΡΕΣ

Υπέρογκα ποσά που μάλιστα θα πρέπει να καταβληθούν εφάπαξ θα πρέπει να πληρώσουν οι ενοικιαστές των δημοτικών καταστημάτων της Νέας αγοράς για τα μισθώματα που χρωστούν, ώστε να μπορέσουν να κρατήσουν τα καταστήματά τους και να μην τους γίνει έξωση.

Η δημοτική αρχή, επιθυμεί να βάλει τάξη στο θέμα και να ξεκαθαρίσει η κατάσταση που εκκρεμούσε επί χρόνια, και είχε οδηγήσει σε συσσώρευση χρεών προς το δήμο.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τα χρέη από τα μισθώματα αυτών που χρωστούν ανέρχονται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, αφού υπάρχουν κάποιοι ενοικιαστές που χρωστούν από 200.000 έως 400.000 ευρώ!


Οι συγκεκριμένοι οφειλέτες, αν δεν καταβάλουν όλο το ποσό που χρωστούσαν μέχρι και τον Απρίλιο του 2014 το συμβόλαιό του δεν θα ανανεωθεί και θα του γίνει έξωση.

Το θέμα συζητήθηκε στη χτεσινή οικονομική επιτροπή υπό το βάρος της δεινής οικονομικής κατάστασης που αντιμετωπίζει ο δήμος της Ρόδου.


Μάλιστα ο αντιδήμαρχος και πρόεδρος της επιτροπής Γιάννης Περδίκης έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τα οικονομικά του δήμου, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ο δήμος Ρόδου βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού.

Οι εισπράξεις όπως διαπιστώνουν οι υπηρεσίες του κυμαίνονται σε χαμηλά επίπεδα, ενώ σε συνδυασμό με το ότι οι επιχορηγήσεις έχουν επίσης φτάσει στο ναδίρ, ακόμα και με τις περικοπές που έχουν γίνει η κατάσταση δε φαίνεται να βελτιώνεται.

Σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε στα μέσα ενημέρωσης μετά τη συνεδρίαση ο δημοτικός σύμβουλος Δήμος Μουτάφης αρμόδιος για τη διαχείριση της ακίνητης περιουσίας του δήμου σε ότι αφορά τη νέα αγορά η διαδικασία από εδώ και πέρα θα είναι η εξής: θα γίνει άμεσα ταυτοποίηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων για να διαπιστωθεί το ύψος στο οποίο θα καθοριστούν τα μισθώματα.

«Θα δοθεί προθεσμία μέσα στην οποία θα πρέπει να καταβληθούν οι υποχρεώσεις μισθωμάτων μέχρι και τον Απρίλιο του 2014, για να συζητήσουμε για ανανέωση της μίσθωσης και μετά το πέρας αυτής θα πούμε ότι κλείσαμε αυτή τη διαδικασία.

Όσοι έκλεισαν, έκλεισαν και για τους υπόλοιπους είτε θα ακολουθηθεί ο νόμος να αφήσουν τα καταστήματα ή θα εκδοθούν πρωτόκολλα διοικητικής αποβολής.
Νομικά όμως θα τακτοποιηθούν και όλα τα υπόλοιπα ακίνητα του δήμου, ενώ για τη Νέα Αγορά μπορούμε να πούμε ότι η σεζόν θα ξεκινήσει γνωρίζοντας ο δήμος ποιος είναι μέσα στο κάθε κατάστημα, τι πληρώνει και έχοντας τη βεβαιότητα ότι δεν θα το οφείλει.

Δεν θα μείνει μέσα κανένας χωρίς συμβόλαιο, ούτε θα δεχθούμε κάποια ρύθμιση ή διακανονισμό. Οποιοσδήποτε βρεθεί μέσα σε κατάστημα χωρίς συμβόλαιο θα θεωρηθεί καταληψίας.

Ο δήμος Ρόδου διεκδικεί ήδη τα χρήματα που του οφείλονται από τα μισθώματα, έχοντας υποχρέωση απέναντι στους πολίτες του» δήλωσε ο κ. Μουτάφης.

Διαβάστε ακόμη

Στη Σαουδική Αραβία ταξιδεύουν τρία προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου για να εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα παραχωρεί η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου

Ο δικηγόρος Στέφανος Καψάλης εξελέγη περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Ρόδου την Τετάρτη 1η Μαΐου

Γιάννης Φλεβάρης: Η εμμονή είναι κακό πράγμα κύριε Πρόεδρε!

Παναγιώτης Εγγλέζος για την εκμετάλλευση ασφαλισμένων από ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα