Ελέγχους στο υπαίθριο εμπόριο στο νησί διενεργεί ο Δήμος Ρόδου

Ελέγχους στο υπαίθριο εμπόριο στο νησί διενεργεί  ο Δήμος Ρόδου

Ελέγχους στο υπαίθριο εμπόριο στο νησί διενεργεί ο Δήμος Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 152 ΦΟΡΕΣ

Σε διεξοδικούς ελέγχους για το υπαίθριο εμπόριο σε ολόκληρο το νησί της Ρόδου, ξεκίνησε από χθες κλιμάκιο του Δήμου Ρόδου, αποτελούμενο από υπαλλήλους- πρώην δημοτικούς αστυνόμους που έχουν επιφορτισθεί με σχετικές αρμοδιότητες, με επικεφαλής τον αντιδήμαρχο Ανάπτυξης Γιώργο Πόκκια, συνοδεία της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η αρχή έγινε από την ανατολική πλευρά του νησιού της Ρόδου, τόσο κατά μήκος του οδικού δικτύου όσο και στις παραλίες. Διαπιστώθηκε σωρεία παραβάσεων, αρκετοί από τους πλανόδιους εμπόρους δεν κατείχαν την σχετική άδεια και άλλοι είχαν τοποθετήσει τους πάγκους τους σε επικίνδυνα σημεία του οδικού δικτύου (στροφές, σημεία χωρίς ορατότητα κ.α.) και μάλιστα σε άξονες μεγάλης κυκλοφορίας.

Όπως διαπιστώθηκε, χωρίς άδεια λειτουργούσαν και αρκετές καντίνες στις παραλίες.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, το κλιμάκιο περιορίσθηκε χθες, καθώς ήταν η πρώτη μέρα των ελέγχων, σε αυστηρές συστάσεις και παρατηρήσει, κυρίως σε ότι αφορά στην επικινδυνότητα της θέσης που έχουν στήσει τους πάγκους τους, τόσο για τους ίδιους όσο και για τους διερχόμενους οδηγούς.

«Είμαστε αποφασισμένοι να επιβάλλουμε την τάξη στο υπαίθριο εμπόριο. Σε δεύτερο έλεγχο θα επιβληθούν πρόστιμα και θα προχωράμε ακόμα και σε αφαίρεση αδειών, ή και σφράγιση των καντινών, όσων εξακολουθούν να μην διαθέτουν άδεια, να μην είναι νόμιμοι. Εφεξής θα είμαστε αμείλικτοι σε παράνομες δραστηριότητες» δήλωσε κατηγορηματικά ο κ. Πόκκιας.

Αναφορικά με τις παραλίες, ο αντιδήμαρχος, υπογράμμισε ότι «η ΚΕΔ καθυστέρησε πολύ να παραχωρήσει τις παραλίες στους δήμους, με αποτέλεσμα να μην τηρηθούν εγκαίρως όλες οι διαδικασίες και πολλοί άνοιξαν τις καντίνες χωρίς άδεια».

Οι συστηματικοί έλεγχοι του κλιμακίου θα συνεχισθούν και τις επόμενες ημέρες, με εξορμήσεις του κλιμακίου σε όλο το νησί.

Διαβάστε ακόμη

Μεγάλη καθυστέρηση στην κυκλοφορία οχημάτων και μεγάλη ταλαιπωρία των οδηγών στην περιοχή Τσαΐρι λόγω έργων

Γ. Νικητιάδης: Μόνο ένα ισχυρό παρεμβατικό κράτος μιας σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης μπορεί να ενισχύσει τη βιομηχανία

Λευτέρης Καφετζής: Ο πατέρας του Τζέιμς είναι ο πραγματικός Survivor - Ο γύρος του κόσμου, η θύελλα και η δραματική διάσωση

Αθίγγανος πήγε να δει ομόφυλό του στα κρατητήρια και συνελήφθη την ώρα που του έδινε χασίς

Ρόδος: O όμιλος αστρονομίας «Βενετοκλείου» 1ου ΓΕΛ Ρόδου στο Austin Texas για την ολική εκλειψη ηλίου

Εντεταλμένος Θεμάτων Διακυβέρνησης Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων ο γενικός διευθυντής του ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου

Συμπαραστάτη του Πολίτη θα εκλέξει το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου

Στ. Κασσελάκης: Θα επισκεφθεί 26 νησιά του Αιγαίου σε 9 μέρες