Η μείωση των ναύλων της Δωδεκανήσου

Η μείωση των ναύλων της Δωδεκανήσου

Η μείωση των ναύλων της Δωδεκανήσου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 68 ΦΟΡΕΣ

ΦΛΑΣ στο παρελθόν

ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΝ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΩΝ ΕΩΡΤΑΣΘΗ Η ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΟΥΛΑ
ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Με ιδιαιτέραν μεγαλοπρέπειαν και αθρόαν συμμετοχήν πανηγυριστών εκ των πέριξ χωρίων και της πόλεως εωρτάσθη η χθεσινή εορτή του Αγίου Σίλα εις το Μοναστήριον του Αγίου Σουλά εις Σορωνήν.

Η Μοναστηριακή Επιτροπή και ο Αθλ. Σύλλ. “Ευκλής” Σορωνής κατέβαλον πάσαν προσπάθειαν δια την καλυτέραν οργάνωσιν της εορτής και την τέρψιν των πανηγυριστών.

Την προτεραίαν εις τας 5.15 προηγουμένης της Φιλαρμονικής του Δήμου Ροδίων, εγένετο η παρέλασις και παράταξις των αθλητών, η έπαρσις της Σημαίας και εν συνεχεία ετελέσθησαν οι διάφοροι αγώνες συμφώνως προς καταρτισθέν υπό του Γυμν. Συλλόγου Σορωνής “Ο Ευκλής” πρόγραμμα.
Τα αποτελέσματα των αγώνων έχουν ως εξής:

Δρόμος 3.000 μέτ. 1) Νικ. Ροδίτης (Δωριεύς) 2) Διαμ. Ατσίδης (Δωριεύς).
Δρόμος 800 μέτ. 1) Θαρρ. Αντωνόγλου (ΑΟΝ) 2) Ι. Κάτρης (ΑΟΝ)
Σκυταλοδρομίαι: 1) Κλαδίτης Σωτ.
Αυγοδρομίαι 1) Τομάζος.

Ιπποδρομίαι: 2 γύρων: 1) Σάββας Σαράντης (Δαματριά), 2) Μιχαήλ Βασιλείου (Θολός)
Ιπποδρομίαι 4 γύρων: 1) Σάββας Σαράντης 2) Μιχ. Βασιλείου
Γαϊδουροδρομίαι: 1) Σάββας Παπαμανώλης (Παραδεισίου) 2) Δημ. Μαστής (Σορωνή)

Το πρόσταγμα των αγώνων είχεν ο Νομαρχιακός Επιθεωρητής Σωματικής Αγωγής κ. Δημητριάδης, ο οποίος συνέβαλε τα μέγιστα εις καλυτέραν οργάνωσιν των αγώνων εν συγκρίσει με τα παρελθόντα έτη.


Μετά το πέρας των αγωνισμάτων εψάλη ο Εσπερινός τελετουργούντος του Πρωτοσυγκέλλου της Ι. Μητροπόλεως κ. Αλεξάνδρου, συμπαραστατουμένου υπό του Κλήρου των πέριξ χωρίων.

Ετίμησαν την πανήγυριν δια της παρουσίας των ο Νομάρχης κ. Γ. Ρεμπάκος, ο βουλευτής κ. Κωτιάδης, ο Δήμαρχος Ροδίων, ο Α.Δ.Χ. Δ. Συντ/ρχης κ. Ρωμαντζής και άλλοι.

Η συμμετοχή πανηγυριστών τόσον εκ της πόλεως όσον ιδίως εκ των πέριξ χωρίων, υπήρξεν εξαιρετική.

AI EYXAI ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ ΕΠΙ ΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΚΟΥΡΜΠΑΝ - ΜΠΑΪΡΑΜ
Επί τη χθεσινή εορτή του Κουρμπάν Μπαϊράμ ο Μουφτής Ρόδου μετά της Επιτροπής των Βακούφ και ο Πρόεδρος της Μουσουλμανικής Κοινότητος Ρόδου εδέχθησαν τας ευχάς των Αρχών και πολλών πολιτών εις την αίθουσαν της Βιβλιοθήκης και εις την έδραν της Κοινότητος.
Επεσκέφθησαν τους εκπροσώπους των εορταζόντων συμπολιτών μας Μουσουλμάνων και διεβίβασαν τας ευχάς των, ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως, εκ μέρους του απουσιάζοντος εις Τήλον - Νίσυρον Μητροπολίτου μας, ο Βουλευτής κ. Κωτιάδης, ο Διευθυντής Νομαρχίας κ. Ευστ. Βόνδας, ο Τμηματάρχης Αυτοδιοικήσεως κ. Ναπ. Ξανθούλης, το Προξενικόν Σώμα της πόλεώς μας και πλείστοι συμπολίται μας.

Ο ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ ΔΙΑ ΔΩ)ΣΟΝ
Δι’ αποφάσεως του Συμβουλίου Εξωτερικού Εμπορίου ο οριστικός διακανονισμός της αξίας των εμπορευμάτων των εκτελωνιζομένων δια των Τελωνείων της Δωδεκανήσου δέον όπως ενεργήται εντός εξήκοντα ημερών από της ημερομηνίας αφίξεώς των εις τον πρώτο λιμένα της χώρας.

Δια της αυτής αποφάσεως ορίζεται ότι, προκειμένου περί εμπορευμάτων εισαγομένων δι’ ανοίγματος πιστώσεως, η προθεσμία του οριστικού διακανονισμού και η τοιαύτη των εκτελωνισμού θεωρείται ενιαία μη δυναμένη εν πάση περιπτώσει να υπερβή τας ενενήκοντα ημέρας από της αφίξεως του εμπορεύματος εις τον πρώτον λιμένα της χώρας και προκειμένου περί εισαγωγών διενεργουμένων δια των τελωνείων Δωδεκανήσου τας εκατόν πέντε ημέρας.

Προκειμένου περί εμπορευμάτων, κομιζομένων δια ταχυδρομικών δεμάτων, ως ημερομηνία δια τον υπολογισμόν της προθεσμίας διακανονισμού της αξίας τούτων θα λαμβάνεται υπ’ όψει η τοιαύτη της επιδόσεως εις τον παραλήπτην του ειδοποιητηρίου της οικείας ταχυδρομικής υπηρεσίας.

Η ΕΛΑΤΤΩΣΙΣ ΤΩΝ ΝΑΥΛΩΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΔΩΔ/ΣΟΝ
Κατόπιν υπομνήματος του ΕΒΕΔ προς τους υπουργούς Εμπορικής Ναυτιλίας και Εμπορίου ο τελευταίος εισηγείται δι’ εγγράφου του προς τον συνάδελφόν του την μείωσιν των τουλάχιστον κατά την τουριστικήν περίοδον.

«Το Εμποροβιομηχανικόν Επιμελητήριον Ρόδου, γράφει, δι’ υπομνήματός του διαμαρτύρεται δια την αύξησιν των εισιτηρίων των πλοίων και αεροπλάνων δια την Δωδεκάνησον;

«Επειδή το θέμα τούτο αναφέρεται και εις την αρμοδιότητά μου καθ’ όσον δια της αυξήσεως γενικώς των ναύλων επιβαρύνεται το κόστος των εισαγομένων εις την Δωδεκάνησον εμπορευμάτων όπερ εν τελευταία αναλύσει επηρεάζει το κόστος της ζωής, εξ ετέρου δε δια της αυξήσεως των εισιτηρίων, των ατμοπλοίκών ιδίως, εμποδίζεται η κίνησις του εσωτερικού τουρισμού, εκ του οποίου αποζή κατά κύριον λόγον η Δωδεκάνησος, θα παρεκάλουν όπως ει δυνατόν επανεξετάσητε το σοβαρόν τούτο ζήτημα, εισηγούμενος τουλάχιστον την μείωσιν των ναύλων κατά την τουριστικήν περίοδον.

Διαβάστε ακόμη

Ηλίας Καραβόλιας: Παγκόσμια ημέρα βιβλίου

Δρ. Μελίνα Φιλήμονος - Τσοποτού: Τα νησιά, τα μουσεία και οι φύλακες

Σπύρος Συρόπουλος: "Δωριέας: Ο αρχιτέκτονας του πολιτικού μεγαλείου μιας διαχρονικής πόλης"

Φίλιππος Ζάχαρης "«Δικαίωμα στη Λήθη»: H ασφαλιστική κάλυψη των ασθενών που επιβίωσαν από καρκίνο"

Γιάννης Παρασκευάς: Οι ενστάσεις και η ουσία του πολιτικού προβλήματος

Φίλιππος Ζάχαρης: Ο πολύπλευρος άνθρωπος σε μία πολύπλοκη ζωή

Ηλίας Καραβόλιας: «Η επικίνδυνη εμμονή»

Θανάσης Καραναστάσης: Με τους... κράχτες στην Ευρωβουλή