Υποτροφίες από το ίδρυμα Εμμανουήλ και Μαρίας Σταματίου

Υποτροφίες από το ίδρυμα  Εμμανουήλ και Μαρίας Σταματίου

Υποτροφίες από το ίδρυμα Εμμανουήλ και Μαρίας Σταματίου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2713 ΦΟΡΕΣ

Το Ίδρυμα Υποτροφιών Ρόδου, «Εμμανουήλ Χριστ. Σταματίου & Μαρίας Χριστοφ. Σταματίου» προσκαλεί τους ενδιαφερομένους, να υποβάλλουν αιτήσεις για την χορήγηση υποτροφιών για το Ακαδημαϊκό Eτος 2015-2016.

Περιεχόμενο των υποτροφιών: Οι υποτροφίες είναι ετήσιες, καλύπτουν την 9μηνη σπουδαστική περίοδο, και έχουν ως περιεχόμενο, την παροχή ποσού, εντός επιτρεπόμενου ύψους, από την νομοθεσία ετησίως, σε κάθε ένα ή μία υπότροφο για την φοίτηση του/της σε Ανώτατα ή Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, που θα προσδιορίζεται από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος . Ο αριθμός των υποτρόφων θα καθορίζεται κατ΄έτος από το Διοικητικό Συμβούλιο σε τακτική συνεδρίαση μέχρι 5 Σεπτεμβρίου κάθε έτους.

Αντικείμενο των σπουδών :Η φοίτηση σε Ανώτατες ή Ανώτερες Σχολές της Ελλάδος ή σε άλλη Χώρα, και για παιδιά Α.Μ.Ε.Α (ικανά όμως για σπουδές σε κανονικά ή ειδικά σχολεία) στην δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Απαιτούμενα δικαιολογητικά για νέους και παλαιούς υποτρόφους.

Συμπλήρωση έντυπης αίτησης που διατίθεται από τα γραφεία του Ιδρύματος στην οποία επισυνάπτεται:
α) Μία μικρή φωτογραφία,
β) Εκκαθαριστικό σημείωμα της αρμόδιας Δ.Ο.Υ. του παρελθόντος οικονομικού έτους (2014) για το εισόδημα των γονέων του/της

γ) Βεβαίωση μονίμου κατοικίας από τον Δήμο Ροδίων
δ) Υπεύθυνη δήλωση περί μη καταθέσεως αιτήσεως για λήψη υποτροφίας από άλλο Ίδρυμα.

Απαιτούμενα ειδικότερα δικαιολογητικά για νέους υποψήφιους υποτρόφους
1) Φωτοτυπία της ταυτότητός τους,
2) Αντίγραφο απολυτηρίου Λυκείου

3) Βεβαίωση εγγραφής τους στην Σχολή, στην οποία θα αναγράφεται η ημερομηνία εγγραφής τους και η διάρκεια φοίτησης του, και
4) Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

5) Συμπλήρωση και υπογραφή υπογεγραμμένου ειδικού έντυπου που αφορά βαθμολογία, οικογενειακή κατάσταση , κοινωνικά κριτήρια αξιολόγηση κατάθεση σχετικών παραστατικών ή αποδεικτικών εγγράφων.

Απαιτούμενα δικαιολογητικά για υποτρόφους της παρελθούσης ακαδημαϊκής περιόδου (παλαιούς)
α) Βεβαίωση επανεγγραφής τους στην σχολή στην οποία θα αναγράφεται η ανελλιπής και τακτική φοίτησής τους, ως και η διάρκεια της φοίτησής τους, και
β) Αναλυτική βαθμολογία της φοίτησης τους όλων των εξαμήνων,

Τα έγγραφα που θα επισυνάπτονται στις αιτήσεις, πρέπει να είναι πρωτότυπα ή νομίμως επικυρωμένα φωτοαντίγραφά τους και οι αιτήσεις, θα πρέπει απαραιτήτως, να κατατίθενται είτε αυτοπροσώπως είτε με εξουσιοδότηση θεωρημένη αποκλειστικά μόνο από την αστυνομική αρχή ή από τα Κ.Ε.Π. (ουδεμία αίτηση θα γίνεται δεκτή δίχως την νόμιμη θεώρηση) .

Δ) ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΥΠΟΤΡΟΦΙΑΣ
Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι κάτοικοι της νήσου Ρόδου και ένας τουλάχιστον από τους γονείς τους να είναι Ρόδιος στην καταγωγή.
Οι πρωτοετείς φοιτητές κατά την αποφοίτησή τους από το λύκειο, να έχουν τουλάχιστον βαθμολογία πάνω από δέκα πέντε(15).
Να είναι ήδη φοιτητές κάποιου ανώτατου ή ανώτερου εκπαιδευτικού ιδρύματος ή να έχουν εισαχθεί σε κάποιο από αυτά.
Να είναι επιμελείς φοιτητές, τακτικοί στην φοίτησή τους και να χρειάζονται οικονομική συνδρομή για την φοίτησή τους.

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΝΙΣΧΥΟΥΝ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΛΗΨΗ ΥΠΟΤΡΟΦΙΑΣ
Θα πριμοδοτηθούν πολύτεκνοι (4τεκνοι) που έχουν ανήλικα παιδιά έως 18 ετών ή αν σπουδάζουν έως 24 ετών ή άνεργα τέκνα ορφανά που απώλεσαν κάποιο από τους δύο γονείς τους σε βάθος 10ετίας , τα τέκνα διαζευγμένων γονέων, αναπηρίες, ανίατη ασθένεια, και οι αθλητές που είναι εγγεγραμ-μένοι στον αθλητικό μας σύλλογο με πανελλήνιες επιδόσεις.

Η κάθε μία περίπτωση θα αποδεικνύεται από επίσημα έγγραφα των φορέων.
H επιλογή θα γίνει με σειρά κατάταξης σύμφωνα με την μοριοποίηση των ουσιαστικών και τυπικών προσόντων, σύμφωνα με τις προαναφερόμενες προϋποθέσεις που αναφέρονται παραπάνω.

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΕΚΤΕΣ
α) φοιτητές που φοιτούν σε στρατιωτικές σχολές και σε σχολές του Εμπορικού Ναυτικού.
β) Φοιτητές που έχουν λάβει ήδη ένα πτυχίο και θέλουν να αποκτήσουν και δεύτερο.
γ) Φοιτητές αδέλφια, που έχουν λάβει υποτροφία από το Ίδρυμα μας και ανήκουν στην ίδια οικογένεια κατά την ίδια σπουδαστική περίοδο.
δ) Μεταπτυχιακά εξαιρουμένων της παρακάτω παραγράφου, και
ε) Διδακτορικά

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΥΠΕΡ ΜΝΗΜΗΣ ΤΩΝ ΑΕΙΜΝΗΣΤΩΝ ΜΑΡΙΚΑΣ ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ-ΖΗΦΙΑ ΚΑΙ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ
Πέραν των τακτικών ετήσιων υποτροφιών αποφασίσθηκε ομόφωνα από το Διοικητικό Συμβούλιο, όπως χορηγείται κάθε χρόνο: α) μία (1) υποτροφία στη μνήμη, Μαρίκας Σταματίου–Ζήφια, μητέρα των ιδρυτών, σε φοιτητή/τρια που να φοιτά σε Πανεπιστήμιο Εσωτερικού ή Εξωτερικού, και β) μία (1) υποτροφία στη μνήμη Αλεξάνδρας Στεφανίδη, καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Αιγαίου και τέως μέλους του Δ.Σ. σε φοιτητή/τρια που να φοιτά στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στα Παιδαγωγικά Τμήματα της Ρόδου. Οι υποτροφίες αυτές θα αφορούν προπτυχιακούς ή μεταπτυχιακούς φοιτητές και θα καλύπτουν τα έξοδα της φοίτησής τους.

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΣΕ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΡΟΔΟΥ
Επίσης από τις υποτροφίες που θα χορηγηθούν, δύο (2) θα αφορούν φοιτητές που εισάγονται σε Ανώτατες ή Ανώτερες Σχολές Τουριστικών Επαγγελμάτων Ρόδου.

1.- Προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τους περσινούς υποτρόφους:
Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων ορίζεται από την τριακοστή (30η) Ιουλίου 2015, ημέρα Πέμπτη έως και την δεκάτη εβδόμη (17η ) Αυγούστου 2015, ημέρα Δευτέρα.
Ουδεμία αίτηση θα γίνεται δεκτή μετά την παρέλευση της καταληκτικής ημερομηνίας (17/8).

2.- Προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τους νέους υποτρόφους:
Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων ορίζεται από την εβδόμη (7η) Σεπτεμβρίου 2015, ημέρα Δευτέρα έως και την τριακοστή (30η) Σεπτεμβρίου 2015, ημέρα Τετάρτη .

Τόπος και χρόνος υποβολής των αιτήσεων: Στα γραφεία του Ιδρύματος στον 1ο όροφο του κτηρίου επί της οδού Γρηγορίου Λαμπράκη 12 (δίπλα από το κτήριο του Εμπορικού Επιμελητηρίου, στο Μανδράκι).

Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές καθημερινά και θα παραλαμβάνονται από ώρα 09.00 έως 11,00 πρωινή και από ώρας 18.00 έως 20.00 απογευματινή καθημερινά, τις εργάσιμες ημέρες (Δευτέρα έως Παρασκευή) και θα πρέπει να συνοδεύονται απαραιτήτως, με όλα τα παραστατικά δικαιολογητικά.
Ειδικότερες απαιτούμενες προϋποθέσεις: Οι υποτροφίες που χορηγεί το Ίδρυμα υπόκεινται στους περιορισμούς και τις προϋποθέσεις που καθόρισαν οι Ιδρυτές του και που προσδιορίζονται στο άρθρο 2 περίπτωση α του Καταστατικού του, το οποίο εγκρίθηκε με το Π.Δ. της 26.2.02 (ΦΕΚ Β/292-/8.3.02), και του οποίου οι υποψήφιοι υπότροφοι δικαιούνται να λάβουν γνώση.

Διαβάστε ακόμη

Συναυλία θρησκευτικής χορωδιακής μουσικής σήμερα στον Ευαγγελισμό

"Οι Άθλιοι" του Βίκτωρος Ουγκώ για άλλη μία παράσταση απόψε στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου!

Με επιτυχία διεξήχθη στη Ρόδο το 40ό Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών

Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα «Εξαρτήσεις: Αντιμετώπιση και Προκλήσεις στο νησί της Ρόδου»

Έρχεται ξανά η παράσταση «Αθώος ή Ένοχος;» από τη θεατρική ομάδα Theorion

"Η νοσταλγία του Θεού": Μεγάλη Τρίτη-2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής

Στον απόηχο του 4ου Μουσικού Φεστιβάλ «Ρόδος: Σταυροδρόμι Πολιτισμών και Συμπράξεων Μουσικών Σχολείων»

«Από τον Λόγο στην Εικόνα...» - Έκθεση μαθητικών εικαστικών έργων