Άθλιες και ακατάλληλες οι συνθήκες στην Κτηματική Υπηρεσία Δωδεκανήσου

Άθλιες και ακατάλληλες οι συνθήκες στην Κτηματική Υπηρεσία Δωδεκανήσου

Άθλιες και ακατάλληλες οι συνθήκες στην Κτηματική Υπηρεσία Δωδεκανήσου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 373 ΦΟΡΕΣ

Ούτε καθαρίστρια δεν υπάρχει τους τελευταίους μήνες

Σε άθλιες και πλήρως ακατάλληλες συνθήκες καλούνται να ασκήσουν τα καθήκοντα τους οι εργαζόμενοι στην Κτηματική Υπηρεσία Δωδεκανήσου, καθώς στο κτίριο έχει να μπει καθαρίστρια από τον περασμένο Δεκέμβριο!

Η υπηρεσία η οποία είναι αρμόδια και φροντίζει για την στέγαση όλων των δημοσίων υπηρεσιών, φιλοξενείται στο κτίριο απέναντι από τα Πλατανάκια, στη Ρόδο, το οποίο είναι σχεδόν … ετοιμόρροπο!


Σάπια κουφώματα που προφανώς τοποθετήθηκαν πριν από ένα αιώνα με την κατασκευή του κτιρίου, σκουριασμένα σίδερα στα μπαλκόνια, τα οποία είναι με ρωγμές έτοιμα να πέσουν, τοίχοι γεμάτοι υγρασία εσωτερικά και εξωτερικά, παλιές τουαλέτες με κατεστραμμένα πλακάκια και είδη υγιεινής κ.α.

Το κτίριο το οποίο με την απαιτούμενη συντήρηση θα αποτελούσε ένα κόσμημα για το νησί μας, έχει εγκαταλειφθεί με ότι αυτό συνεπάγεται για την κατάστασή του. Παράλληλα, εσωτερικά οι χώροι είναι μικροί και στενάχωροι με αποτέλεσμα με το ζόρι να «στοιβάζονται» στων λίγων τετραγωνικών γραφεία υπάλληλοι και φάκελοι!


Και σε όλα αυτά, θα πρέπει να προστεθεί η απουσία καθαρίστριας εδώ και οχτώ μήνες! Μετά τις απολύσεις των καθαριστριών, ανέλαβαν συνεργεία καθαριότητας και στην περιοχή μας, η σύμβαση όμως των οποίων έληξε τον περασμένο Δεκέμβριο. Έκτοτε ουδείς ενδιαφέρθηκε για το πώς θα καθαρίζονται αυτές οι υπηρεσίες όπως για παράδειγμα η Κτηματική Υπηρεσία Δωδεκανήσου.

Ακόμη και τα μπαλκόνια του κτιρίου έχουν διαβρωθείΑκόμη και τα μπαλκόνια του κτιρίου έχουν διαβρωθεί


Ερωτηθείς για το θέμα ο προϊστάμενος της ΚΥΔ κ. Δημήτρης Μπελντέκος, επιβεβαίωσε την πληροφορία της «Ρ» ότι δηλαδή, εδώ και αρκετούς μήνες δεν υπάρχει καθαρίστρια στο κτίριο, με αποτέλεσμα οι υπάλληλοι να αναγκάζονται εκ περιτροπής να καθαρίζουν ακόμη και τα wc!

Το αρχείο της ΚΥΔ όπου ακόμη και οι καρέκλες είναι γεμάτες φακέλους!Το αρχείο της ΚΥΔ όπου ακόμη και οι καρέκλες είναι γεμάτες φακέλους!


Σε κάθε περίπτωση το θέμα είναι ιδιαιτέρως σοβαρό καθώς πρόκειται για την υγεία των υπαλλήλων οι οποίοι αναγκάζονται να εργάζονται σε ακατάλληλους χώρους παρέα – αρκετές φορές – με ποντικούς και κατσαρίδες!

Οι ίδιοι «σκαρφίζονται» διάφορα προκειμένου να δώσουν προσωρινές λύσεις σε όσα προβλήματα προκύπτουν από την παλαιότητα του κτιρίου και πλέον και από την εγκατάλειψή του σε ό,τι αφορά την καθαριότητα του. Όμως όλα αυτά είναι προσωρινά και για αυτό θα πρέπει να υπάρξει μέριμνα για την μόνιμη επίλυση του όλου ζητήματος.

Τα ξύλινα κουφώματα είναι κατεστραμμένα και οι σιδεριές στα παράθυρα σκουριασμένεςΤα ξύλινα κουφώματα είναι κατεστραμμένα και οι σιδεριές στα παράθυρα σκουριασμένες

Αυτός είναι ο χώρος όπου υπάρχει ο κεντρικός σέρβερ για τους υπολογιστές της ΚΥΔ!Αυτός είναι ο χώρος όπου υπάρχει ο κεντρικός σέρβερ για τους υπολογιστές της ΚΥΔ!

Διαβάστε ακόμη

Αντ. Καμπουράκης: Απολύτως Διαφορετικοί! Ακραία Διαφορετικοί δε, όταν πρόκειται για Ήθος και Νομιμότητα!

Κυριάκος Κασάπης προς Αντώνη Καμπουράκη: Σταματήστε να εκτίθεστε

Στο δημοτικό συμβούλιο η διαχείριση του κυνοκομείου

Αυξημένη ανάγκη για αιμοδότες με ομάδα αίματος -0 στο Νοσοκομείο της Ρόδου

Νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτών Οδηγών και Κυκλοφοριακής Αγωγής - Πρόεδρος ο Στέφανος Πορτσέλλη

Ακυρώθηκε η προγραμματισμένη επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανου Κασσελάκη στη Ρόδο

Γουρούνα "μπήκε" μέσα σε κατάστημα - Σοβαρά τραυματισμένος ο οδηγός

Επιστολή Αντώνη Β. Καμπουράκη προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου Κυριάκο Κασάπη