Σήμερα η επιλογή λογότυπου για την πολιτιστική πρωτεύουσα

Σήμερα η επιλογή λογότυπου για την πολιτιστική πρωτεύουσα

Σήμερα η επιλογή λογότυπου για την πολιτιστική πρωτεύουσα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 293 ΦΟΡΕΣ

Κατατέθηκαν συνολικά 18 προτάσεις

Σήμερα θα γίνει από την αρμόδια κριτική επιτροπή η επιλογή του λογοτύπου που θα χρησιμοποιηθεί για την υποψηφιότητα της Ρόδου ως πολιτιστικής πρωτεύουσας το 2021.

Χτες έγινε από την επιτροπή παραλαβής το άνοιγμα των φακέλων και ο έλεγχος για το αν οι 18 που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του δήμου, πληρούν τις προϋποθέσεις του διαγωνισμού. Την επιτροπή αποτελούσαν οι Γιάννης Κούρτης πρόεδρος της ΔΕΡΜΑΕ, ο γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου Αντώνης Γιαννικουρής και η αντιδήμαρχος Μαρίζα Χατζηλαζάρου.

Όπως δήλωσε αμέσως μετά τη διαδικασία ο αντιδήμαρχος πολιτισμού Λευτέρης Χατζηιωάννου, η επιτροπή παραλαβής ελέγχει του φακέλους όσων έχουν καταθέσει την πρότασή τους και το σχέδιό τους για το λογότυπο της πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης, «Ρόδος 2021».
«Γίνεται η διαδικασία ελέγχου του τυπικού σκέλους και αύριο ( σ.σ. σήμερα) θα έχουμε την τριμελή κριτική επιτροπή για την επιλογή του λογοτύπου, η οποία απαρτίζεται από τον κ. Βαγγέλη Παυλίδη σκιτσογράφο, την κ. Νάσια Στουραϊτη που εκπροσωπεί τη νέα γενιά και την κ. Μary Miller καλλιτεχνική διευθύντρια της πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2008 που ήταν το Στάβανγκερ της Νορβηγίας» είπε ο αντιδήμαρχος συμπληρώνοντας ότι η διαδικασία για την κατάθεση του φακέλου ολοκληρώνεται στις 30 Νοεμβρίου.

Μάλιστα όπως τόνισε, είναι μία δύσκολη διαδικασία και απαιτεί τη συνεργασία και τη συμμετοχή όλων των φορέων της Ρόδου αλλά και της κοινωνίας.
«Η διαδικασία εκτυλίσσεται εδώ και πολύ καιρό, και είναι ένα στοίχημα για τη νέα γενιά αφού σε μία δύσκολη εποχή που τα προβλήματα ισοπεδώνουν το όνειρο εμείς δίνουμε στα νέα παιδιά τη δυνατότητα να ονειρευτούν, να δουν τη Ρόδο και τα Δωδεκάνησα με μία προοπτική, καθώς η υποψηφιότητα αφορά και τα Δωδεκάνησα.

Τα οφέλη θα είναι πολλαπλά αν αναλογιστεί κανείς ότι η πρόταση είναι στην ουσία ένα αναπτυξιακό μοντέλο15 ετίας» δήλωσε ο κ. Χατζηιωάννου.
Για την υποψηφιότητα θα υπάρξουν και στρατηγικές συνεργασίες για τις οποίες θα κάνει ανακοινώσεις εντός των ημερών ο ίδιος ο δήμαρχος.

Σε ό,τι αφορά το κόστος και επειδή γίνεται μεγάλη συζήτηση γύρω από το πόσο θα στοιχίσει αυτή η διαδικασία ο κ. Χατζηιωάννου ξεκαθάρισε ότι το κόστος δεν είναι αποτυπωμένο. Μάλιστα αναφέρθηκε σε άλλες περιοχές της χώρας οι οποίες έχουν προϋπολογίσει κάποια ποσά της τάξης ακόμα και των 250 χιλιάδων ευρώ, τονίζοντας ότι για τη Ρόδο το ποσό θα είναι κατά πολύ χαμηλότερο.

«Εμείς δε θέλουμε να στοιχίσει οικονομικά στο δήμο αυτή η διαδικασία» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι θα δημιουργηθεί ένα μεικτό σχήμα στο οποίο θα συμμετάσχουν και ιδιώτες για να σηκώσουν όπως είπε το βάρος. Μάλιστα θα μπορούν να βοηθούν και οι πολίτες καταθέτοντας χρήματα σε κωδικό.

Επίσης όπως έκανε γνωστό, στο φάκελο της Ρόδου θα υπάρχει δέσμευση των τουρ οπερέιτορς ότι θα κάνουν ειδικές τιμές προς τους τουρίστες που θα επισκέπτονται την περιοχή.
«Είναι ένα μεγάλο στοίχημα για τον τόπο και είναι υποχρέωση όλων να συμμετέχουν», κατέληξε ο αντιδήμαρχος πολιτισμού.

Η αρμόδια επιτροπή που έλεγξε χθες τους φακέλους των προτάσεων
Η αρμόδια επιτροπή που έλεγξε χθες τους φακέλους των προτάσεων

Διαβάστε ακόμη

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα παραχωρεί η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου

Ο δικηγόρος Στέφανος Καψάλης εξελέγη περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Ρόδου την Τετάρτη 1η Μαΐου

Γιάννης Φλεβάρης: Η εμμονή είναι κακό πράγμα κύριε Πρόεδρε!

Παναγιώτης Εγγλέζος για την εκμετάλλευση ασφαλισμένων από ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα

Τμήμα Προετοιμασίας για νέους γονείς από τον ΕΦΚΑ στη Ρόδο