Να ξεκαθαρίσει ο δήμος ποιοί και πόσα χρωστάνε από τα μισθώματα

Να ξεκαθαρίσει ο δήμος ποιοί  και πόσα χρωστάνε από τα μισθώματα

Να ξεκαθαρίσει ο δήμος ποιοί και πόσα χρωστάνε από τα μισθώματα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 284 ΦΟΡΕΣ

Οι περισσότεροι καταστηματάρχες είναι εντάξει στις υποχρεώσεις τους

Έντονες είναι οι διαμαρτυρίες και οι αντιδράσεις των καταστηματαρχών της Νέας Αγοράς της Ρόδου, σχετικά με τα όσα αναφέρονταν στο χθεσινό δημοσίευμα που φιλοξενήθηκε στη «Ροδιακή» για τα μισθώματα τα οποία οφείλουν στο δήμο Ρόδου.

Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος των καταστηματαρχών Ιωάννης Κοψιάς, τα ποσά αυτά είναι εξωπραγματικά και δεν αντικατοπτρίζουν σε καμία περίπτωση την πραγματικότητα.
Πιο συγκεκριμένα ο κ. Κοψιάς δήλωσε: «Ζητάμε από το δήμο της Ρόδου να αποκαταστήσει την αλήθεια, όσον αφορά τα ποσά των μισθωμάτων που οφείλουν οι καταστηματάρχες της Νέας Αγοράς. Τα ποσά αυτά που αναφέρονται είναι υπερβολικά και από τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας, δεν επαληθεύονται.

Ειδικότερα στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Αγοράς υπάρχουν αυτή την στιγμή 102 περίπου καταστήματα, από τα οποία ο μεγαλύτερος αριθμός δεν έχει ουδεμία οφειλή προς τον δήμο και είναι εντάξει στις υποχρεώσεις τους.

Μερικοί από αυτούς έχουν μπει στη ρύθμιση των 100 δόσεων, οι οποίες εξυπηρετούνται κανονικά, άρα επίσης δεν υπάρχουν οφειλές σε εκκρεμότητα και υπάρχουν και κάποιοι ελάχιστοι οι οποίοι όντως δεν πληρώνουν και δεν έχουν μπει σε καμία ρύθμιση.

Το ποσό ύψους 2,5 δις ευρώ το οποίο αποδίδεται σε οφειλές των καταστημαρχών της Νέας Αγοράς και του Νεωρίου, περιλαμβάνει γενικότερα οφειλές των δημοτικών καταστημάτων της πόλεως Ρόδου και όχι μόνο της περιοχής στην οποία δραστηριοποιούμαστε εμείς.

Άλλωστε από τον περασμένο Απρίλιο έχω ζητήσει εγγράφως από τον δήμο να μας γνωστοποιηθούν επακριβώς ποιες είναι οι οφειλές των καταστηματαρχών της Νέας Αγοράς και του Νεωρίου και ποιες οι οφειλές των υπόλοιπων δημοτικών καταστημάτων της Ρόδου, όμως ακόμη μέχρι σήμερα απάντηση δεν έχω λάβει.

Το γεγονός όμως ότι τόσα χρόνια οι οφειλές παραμένουν ανείσπρακτες και έχουν αυξηθεί σημαντικά, οφείλεται κυρίως στην εκάστοτε δημοτική αρχή η οποία δεν εισέπραττε αυτά τα ποσά. Παρότι ήξεραν δηλαδή το ύψος των οφειλών δεν προέβησαν σε καμία κίνηση είσπραξης των μισθωμάτων αυτών.

Αυτό που εμείς επιθυμούμε και ζητάμε, είναι να μην μπαίνουν στην ίδια ζυγαριά οι αξιόπιστοι και φερέγγυοι καταστηματάρχες, με τους αναξιόπιστους, να μην καταφεύγει η εκάστοτε δημοτική αρχή στην εύκολη λύση, στοχοποιώντας τους καταστηματάρχες (σαν τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους από το υπουργείο Οικονομικών) κάθε φορά που υπάρχει πρόβλημα στα οικονομικά τους και να δημοσιευθούν από τις οικονομικές υπηρεσίες του δήμου Ρόδου επιτέλους τι πραγματικά χρωστάνε οι μισθωτές των καταστημάτων της Νέας Αγοράς.

Επίσης θα πρέπει να τονίσουμε ότι είμαστε με την πλευρά του δήμου στο ζήτημα των ανείσπρακτων μισθωμάτων και απαιτούμε επιτέλους να εισπραχθούν μετά από τόσα χρόνια, ώστε με ευθύνη του δήμου και των οικονομικών υπηρεσιών του να επέλθει η διαφάνεια».

Διαβάστε ακόμη

Επιτυχώς ολοκληρώθηκαν η Ημερίδα Ενημέρωσης & το Τριήμερο Περιφερειακό Εργαστήριο Κυκλικής Οικονομίας

ΕΚΤΑΚΤΟ: Τσάντα με εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια βρέθηκε σε θαλάσσια περιοχή της Σύμης

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην διευθυντής υγειονομικών υπηρεσιών του ΙΚΑ γιατρό Κώστας Κωτικώστας

Ξεκίνησαν οι αποψιλώσεις από την Αρχαιολογία στη Μεσαιωνική Πόλη

Τάξη στην είσοδο της Ακαντιάς θα βάλει ο δήμος και το Λιμενικό Ταμείο Ν. Δωδ/σου

Ν. Φαραντούρης: Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ να αναδειχθούν οι δυνατότητες των νησιών

Το Ισραήλ επιτέθηκε στο Ιράν τα ξημερώματα με πυραύλους - Παγκόσμια ανησυχία για τις εξελίξεις

Συνεδριάζει την Παρασκευή το συμβούλιο της κοινότητας Ρόδου