Αυξημένα τα έσοδα του δήμου από Ακταίον, Πεταλούδες και Καλλιθέα

Αυξημένα τα έσοδα του δήμου από Ακταίον, Πεταλούδες και Καλλιθέα

Αυξημένα τα έσοδα του δήμου από Ακταίον, Πεταλούδες και Καλλιθέα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 349 ΦΟΡΕΣ

Για έξι χρόνια θα παραχωρηθεί το Ακταίον με διεθνή διαγωνισμό

Με αυξητικούς ρυθμούς κινούνται τα έσοδα της ΔΕΡΜΑΕ, σε σχεδόν όλες τις επιχειρήσεις της παρά την οικονομική κρίση που υπάρχει γεγονός που κάνει τη διοίκησή της να εκτιμά ότι με το κλείσιμο της σαιζόν η αύξηση θα φτάσει ακόμα και το 40%.

Ο πρόεδρός της Γιάννης Κούρτης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εικόνα που παρουσιάζουν οι επιχειρήσεις, τονίζοντας ότι έχουν γίνει παρεμβάσεις προκειμένου να βελτιωθεί η λειτουργία τους και να αναβαθμιστούν οι προσφερόμενες υπηρεσίες. «Οι εισπράξεις παρά την οικονομική κρίση είναι αυξημένες και σίγουρα στο τέλος της σαιζόν εκτιμούμε ότι θα έχουμε μία αύξηση σε ποσοστό 30 έως 40% του τζίρου» δήλωσε.
Συγκεκριμένα ο κ. Κούρτης στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου ενημέρωσε αναλυτικά για το ΑΚΤΑΙΟΝ, τις ΠΗΓΕΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ και την ΚΟΙΛΑΔΑ ΠΕΤΑΛΟΥΔΩΝ, τα έσοδα από τα οποία έχουν σημειώσει αλματώδη αύξηση.

Αναλυτικότερα έκανε γνωστό ότι:
- Θα συνεδριάσει η εταιρία στις 5 Αυγούστου με μοναδικό θέμα την τελική φάση του διαγωνισμού του ΑΚΤΑΙΟΝ. Υπήρξε καθυστέρηση καθώς οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές δεν θα μπορούσαν να καταθέσουν εγγυητική επιστολή από την τράπεζα, κάτι το οποίο αποτελούσε όρο στο διαγωνισμό.

Σύμφωνα με τον κ. Κούρτη το μνημείο δεν θα αλλάξει την αρχιτεκτονική του σε καμία περίπτωση καθώς αυτό είναι και απόφαση του διοικητικού συμβουλίου. Υπάρχουν πολλοί επενδυτές που ενδιαφέρονται και από το νησί της Ρόδου και από την Αθήνα όπως είπε.

Την ερχόμενη Τετάρτη θα συνεδριάσει το δ.σ. της ΔΕΡΜΑΕ με μοναδικό θέμα το διαγωνισμό, ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Αμέσως μετά θα έρθει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο προς ενημέρωση, και αφού παρθεί και η τυπική απόφαση θα βγει ο διαγωνισμός στον αέρα.

«Ο επενδυτής θεωρώ ότι τέλη του Σεπτέμβρη θα έχει μπει μέσα. Ο διαγωνισμός θα είναι διεθνής και το ποσό εκκίνησης ανέρχεται στα 130.000 ευρώ. Η παραχώρηση θα είναι για έξι χρόνια με δυνατότητα παράτασης για επιπλέον έξι χρόνια αν ο επενδυτής τηρήσει τις προϋποθέσεις» δήλωσε διαβεβαιώνοντας ότι η χρήση θα είναι υγειονομικού ενδιαφέροντος όπως καφετέρια, σνακ κλπ. Σε καμία περίπτωση δεν θα αλλάξει η όψη του για να γίνει κάτι άλλο από αυτό που είναι σήμερα.

- Σε ότι αφορά τις Πηγές Καλλιθέας έχει ολοκληρωθεί το έργο της ροτόντα, ενώ καθοριστική ήταν σε αυτό η συμβολή των προηγούμενων προέδρων αλλά κυρίως του πρώην δημάρχου Γιάννη Ιατρίδη.

Πέρα από αυτά ολοκληρώθηκε σύμφωνα με τον κ. Κούρτη μεγάλο μέρος παρεμβάσεων σε ότι αφορά την αισθητική του μνημείου. Π.χ τοποθετήθηκαν ξύλινοι διάδρομοι, καρέκλες, ομπρέλες, φωτιστικά, ενώ έγιναν βάψιμο και εργασίες εξωραϊσμού. Δόθηκε βάρος στις εκδηλώσεις με σκοπό να επιτευχθεί και αύξηση των εσόδων.

Παράλληλα θα γίνει και η ανάδειξη των ιαματικών πηγών, ενώ ολοκληρώθηκε η ανακατασκευή των τουαλετών και του εξωτερικού χώρου του πάρκου, όπου θα τοποθετηθούν λουλούδια από τη Ρόδο και τα Δωδεκάνησα τα οποία θα αναδειχτούν με τον απαιτούμενο τρόπο.

- Τέλος σε ότι αφορά την Κοιλάδα Πεταλούδων έχουν ολοκληρωθεί σε ένα μεγάλο βαθμό οι εργασίες με μικρά και μεγάλα έργα υποδομής. Πχ πλακοστρώσεις εντός και εκτός κοιλάδας έχουν ολοκληρωθεί ελαιοχρωματισμοί στο μουσείο και στην κοιλάδα, ενώ έγινε και ανακατασκευή της τουαλέτας.

«Για του χρόνου ήρθαμε σε επαφή με του μουσείο Γουλανδρή ώστε να αναδείξουμε το μουσείο και να αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο της μείωσης των πεταλούδων καταφέρνοντας να τις πολλαπλασιάσουμε» κατέληξε ο πρόεδρος της ΔΕΡΜΑΕ .

Τέλος για την υποψηφιότητα της Ρόδου ως πολιτιστική πρωτεύουσα 2021, διευκρίνισε πως σε ότι αφορά τις πληροφορίες για δαπάνες που θα καλυφθούν από τη ΔΕΡΜΑΕ και αν έχει το δικαίωμα από το καταστατικό της να το πράξει, απάντησε ότι αυτό δεν θα γινόταν κάτι που δεν θα ήταν νόμιμο. Το καταστατικό το προβλέπει αυτό όπως είπε και πρόσθεσε ότι δεν θα ενεργούσαν παράτυπα για να στηρίξουν την προσπάθεια».

ΚΑΛΛΙΘΕΑ 2014 2015
(Απρίλιος-Ιούλιος) (Απρίλιος-Ιούλιος)
Είδη Λαϊκής Τέχνης 759€ 7.131€
Κυλικείο Σπηλιάς 296.576€ 384.859€
Εισιτήρια Είσοδος 82.973€ 159.391€

ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ 2014 2015
Είδη Λαϊκής Τέχνης 15.462€ 35.359€
Κυλικείο-Καφετέρια 88.406€ 105.283€

ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ 2014 2015
Καφενείο 35.653€ 40.072€
Ανθοπωλείο 46.391€ 52.326€

ΚΑΝΤΙΝΕΣ 2014 2015
Καντίνα 2 12.647€ 32.360€
Καντίνα 4 17.828€ 9.080€

ΑΚΤΑΙΟΝ 2014 2015
114.669€ 4.932€

Συσσίτιο 2014 2015
2.776€

Διαβάστε ακόμη

Συλλυπητήρια δήλωση του Γιάννη Παππά για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Αλ. Κολιάδης: Ας μην μας κουνάνε το δάχτυλο και ας μην επικαλούνται τη Δημοκρατία αυτοί που έξι μήνες τώρα αρνούνται να αποδεχτούν τη λαϊκή ετυμηγορία

Επίσκεψη γυναικών από το Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης «Κορωνίς»

Ν. Γερονικόλας: Περί πολιτικής ηθικής

Απεργία δικαστικών υπαλλήλων στις 24 Απριλίου

Μαθήματα πυρόσβεσης σε εθελοντές για λήψη πιστοποίησης στη Ρόδο

Να καθαριστούν τα οικόπεδα ζητά η κοινότητα Σορωνής

Ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς Ν. Δωδεκανήσου για την καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης στη Νίσυρο