Συνελήφθησαν τρεις φυγόδικοι

Συνελήφθησαν τρεις φυγόδικοι

Συνελήφθησαν τρεις φυγόδικοι

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 301 ΦΟΡΕΣ

Ένας 46χρονος στη Ρόδο και άλλα δύο άτομα στην Κω συνελήφθησαν καθώς σε βάρος τους εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις δικαστηρίων οι οποίες δεν είχαν εκτελεστεί.

Ειδικότερα, αστυνομικοί του Τμήματος Ιαλυσού συνέλαβαν την περασμένη Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015 το απόγευμα 46χρονο στην περιοχή της Ιαλυσού, ο οποίος τον Νοέμβριο του 2009 είχε καταδικαστεί από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου σε ποινή κάθειρξης 5 ετών και έξι μηνών για κλοπές τετελεσμένες και σε απόπειρα που είχε διαπράξει λίγους μήνες νωρίτερα την ίδια χρονιά. Το δικαστήριο με την ίδια απόφασή του έκρινε πως η έφεση έπρεπε να έχει αναστέλλουσα δύναμη και έτσι ο 46χρονος την άσκησε και αφέθηκε ελεύθερος. Ο 46χρονος είχε συλληφθεί στις 4 Μαΐου 2009 αγκαλιά …με το χρηματοκιβώτιο καταστήματος στην Ιαλυσό στο οποίο μπήκε προκαλώντας φθορές, ενώ μόλις 20 μέρες νωρίτερα είχε αφεθεί ελεύθερος με εγγυοδοσία για παρόμοιο αδίκημα!

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, στις 9 το βράδυ περίοικοι της περιοχής της Ιαλυσού όπου βρίσκεται το εστιατόριο – καφετέρια (απέναντι από το Ρόδος Παλλάς) επικοινώνησαν με το Αστυνομικό Τμήμα της Ιαλυσού και κατήγγειλαν πως το παράθυρο της επιχείρησης ήταν σπασμένο. Αμέσως στη περιοχή έσπευσαν αστυνομικοί, οι οποίοι εντόπισαν μέσα στο κατάστημα τον 46χρονο να ερευνά το χώρο ψάχνοντας για χρήματα αλλά και τα κλειδιά του χρηματοκιβωτίου. Ο ίδιος προηγουμένως είχε προκαλέσει αρκετές φθορές τόσο στο κατάστημα όσο και στη ταμειακή μηχανή. Αξίζει να σημειωθεί πως ο 46χρονος είχε αρκετές φορές στο παρελθόν απασχολήσει τις διωκτικές αρχές της περιοχής μας για παρόμοια αδικήματα.

Και άλλοι καταδικασθέντες
Αλλά και στην πόλη της Κω συνελήφθησαν προχθές από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας ένας 48χρονος υπήκοος Αλβανίας γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Κω με ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών και χρηματική ποινή 400 ευρώ για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και ένας 41χρονος ημεδαπός γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου με ποινή φυλάκισης δύο (2) ετών και έξι (6) μηνών για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής από κοινού κατ' εξακολούθηση και φθορά περιουσίας. Σε βάρος όλων των συλληφθέντων κινήθηκε η προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία.

Διαβάστε ακόμη

Δικαιώθηκαν εργαζόμενοι του δήμου Ρόδου

Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν η μητέρα και οι δύο εκπαιδευτικοί

Νίσυρος: Νέες αποκαλύψεις για τον αρχαιοφύλακα - «Βροχή» οι καταγγελίες – τέθηκε σε αναστολή των καθηκόντων του

Σε βαθμό κακουργήματος οι διώξεις που ασκήθηκαν κατά δύο εκπαιδευτικών

Απεγκλωβισμός 25 ατόμων από βραχώδη περιοχή της Τήλου

Κοινωνικές δράσεις των Υπηρεσιών της Αστυνομίας στο νησί της Ρόδου

Δέκα χρόνια κάθειρξη σε Σκοπιανό που συνελήφθη με 1.273 γραμμάρια χασίς

Συνελήφθη 36χρονος για διακίνηση ναρκωτικών και οπλοκατοχή στη Ρόδο