Υπόθεση Φαρμακονήσι ή το δίκιο του νερού

Υπόθεση Φαρμακονήσι ή το δίκιο του νερού

Υπόθεση Φαρμακονήσι ή το δίκιο του νερού

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 132 ΦΟΡΕΣ

Με αφετηρία την τραγωδία της 20ής Ιανουαρίου 2014 στο Φαρμακονήσι, όπου δώδεκα άνθρωποι, μεταξύ των οποίων οχτώ παιδιά ηλικίας 3 έως 11 ετών, έχασαν τη ζωή τους, ο Ανέστης Αζάς και οι συνεργάτες του κατέθεσαν μια παράσταση – θέατρο της πραγματικότητας για τη στάση της δικαιοσύνης απέναντι στους πρόσφυγες και τους μετανάστες και την Ευρώπη των κλειστών συνόρων, στο τέλος Ιουλίου, στο Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν.

Επαγγελματίες ηθοποιοί και ειδήμονες, που εμπλέκονται στο θέμα κοινωνικά, επαγγελματικά ή θεσμικά, πρωταγωνίστησαν σε ένα θέαμα κινούμενο στα όρια του ντοκιμαντέρ και της μυθοπλασίας, με όχημα ένα εμβληματικό κείμενο για τη θέσπιση της δικαιοσύνης: τις Ευμενίδες του Αισχύλου.

Η παράσταση με τον τίτλο «Υπόθεση Φαρμακονήσι ή το Δίκιο του Νερού» πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.

Συντελεστές της παράστασης
Σκηνοθεσία
: Ανέστης Αζάς
Έρευνα – Δραματουργία: Μάρθα Μπουζιούρη Σκηνικά – Κοστούμια: Ελένη Στρούλια Video: Κώστας Μπάμπης Φωτισμοί: Σεσίλια Τσελεπίδη Ερμηνεύουν: Βασίλης Κουκαλάνι, Θεανώ Μεταξά, Μάρθα Μπουζιούρη κ.ά.

Το φεστιβάλ άνοιξε τις πύλες του την 1η Ιουνίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Αυγούστου. Φέτος γιορτάζει την επέτειο εξήντα δημιουργικών χρόνων και, ως ζωντανός οργανισμός που συνδιαλέγεται με την κοινωνία, συνεχίζει τη δράση του, ενώ ταυτόχρονα αλλάζει.
Ιδιαίτερη θέση στη φετινή διοργάνωση έχουν οι γυναικείες παρουσίες: σκηνοθέτριες, συγγραφείς, ηθοποιοί.

Παράλληλα, η σύνδεση του Φεστιβάλ με τα μεγάλα ζητήματα της κοινωνίας υπαγόρευσε την ένταξη παραστάσεων που πραγματεύονται θέματα όπως οι άστεγοι, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες.

Όπως δήλωσε ο ίδιος ο σκηνοθέτης η παράσταση βασίστηκε σε έρευνα που διήρκεσε πέντε μήνες και συγκεντρώθηκαν στοιχεία από επώνυμους και ανώνυμους.

Σε αυτήν υπήρχαν σκηνές με ηθοποιούς, βίντεο ενώ έπαιρναν μέρος και κάποιοι που δεν ήταν ηθοποιοί. Η παράσταση ξεκινούσε με πληροφορίες για το περιστατικό και στη συνέχεια παρουσίαζε μία γενική προσέγγιση για το τι συμβαίνει σήμερα με το προσφυγικό ζήτημα.

Διαβάστε ακόμη

Το Ισραήλ επιτέθηκε στο Ιράν τα ξημερώματα με πυραύλους - Παγκόσμια ανησυχία για τις εξελίξεις

Συνεδριάζει την Παρασκευή το συμβούλιο της κοινότητας Ρόδου

Ανακοίνωση του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου για τη χθεσινή απεργία

Ανάπτυξη & εμπλουτισμός ψηφιακών υπηρεσιών από το Επιμελητήριο με χρηματοδότηση από ευρωπαϊκούς πόρους της ΠΝΑι

Την εξαίρεση του Δημήτρη Παπανώτα από το Ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε ο Στ. Κασσελάκης

Ρόδος: Πτώμα σε προχωρημένη σήψη εντοπίστηκε πριν από λίγο στην παραλία του Ζέφυρου

Ανοιχτή επιστολή του Γ. Παρασκευά στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου

(Βίντεο & Φωτογραφίες) Ελεύθερος χωρίς όρους αφέθηκε πριν από λίγο και ο διευθυντής του δημοτικού σχολείου - Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν στα δικαστήρια