Εκεί όπου η θάλασσα μαγεύει

Εκεί όπου η θάλασσα μαγεύει

Εκεί όπου η θάλασσα μαγεύει

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 213 ΦΟΡΕΣ

Με φόντο το πανέμορφο Καστελλόριζο θ’ αγωνιστούν από 6 έως 10 Σεπτεμβρίου πολλοί ιστιοπλόοι σ’ έναν διεθνή αγώνα για τις κατηγορίες Optimist–Laser 4,7 – Bic Techno 293

Στη θαλάσσια περιοχή έξω από το λιμάνι του Καστελόριζου θα γίνει φέτος μια ενδιαφέρουσα ιστιοπλοϊκή διοργάνωση από το ∆ήμο Βάρης- Βούλας –Βουλιαγμένης και τον Ο.Α.Π.Π.Α., σε συνεργασία με το ∆ήμο Καστελόριζου και τους Ομίλους της περιοχής, Ν.Α.Ο.Β.Β. ,Ν.Α.Ο.Β. Ν.Ο.Β. και Ν.Ο.Κ.Β.

Πρόκειται για τον 1ο Open ∆ιεθνή Αγώνας Ιστιοπλοΐας “Ακριτικών Νησιών” από τις 6 έως και τις 10 Σεπτεμβρίου με την ονομασία «Κύπελλο Καστελόριζο 2015» στις κατηγορίες Optimist–Laser 4,7 – Bic Techno 293, έχοντας και αναπτυξιακό χαρακτήρα, χάρη στις συμμετοχές και νεαρών αθλητών-αθλητριών.

Η συνέντευξη Τύπου για τη διοργάνωση θα δοθεί μεθαύριο Τρίτη στις 11.00 στο δημαρχείο Βούλας. Για τον αγώνα αυτό, τη σημασία του, την προσπάθεια καθιέρωσης και ανάδειξης των ακριτικών νησιών της χώρας μας, θα μιλήσουν στους εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, ο δήμαρχος, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, ο τεχνικός διευθυντής Πέτρος Πρίφτης, αθλητές, προπονητές και εκπρόσωποι των ιστιοπλοϊκών συλλόγων που θα λάβουν μέρος.

Παρακάτω υπάρχουν περισσότερα στοιχεία για τον αγώνα προς τον κάθε ενδιαφερόμενο με βάση την προκήρυξη που εκδόθηκε από την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία:

ΚΑΝΟΝΕΣ
Οι αγώνες θα διέπονται από: Τους κανόνες όπως αυτοί ορίζονται στους “∆ιεθνείς Κανόνες Ιστιοδρομιών της ISAF 2013- 2016” (RRS), τους Κανονισμούς των ∆ιεθνών Κλάσεων εκτός εάν έχουν τροποποιηθεί από αυτή την Προκήρυξη ή τις Οδηγίες Πλου, την Προκήρυξη του Αγώνα, τις Οδηγίες Πλου. Οποιεσδήποτε άλλες αλλαγές που τυχόν θα γίνουν από την Επιτροπή Αγώνων.

Σε περίπτωση ασυμφωνίας μεταξύ της προκήρυξης του αγώνα και των οδηγιών πλου, θα υπερισχύουν οι οδηγίες πλου (τροποποίηση κανόνα RRS67,3) Σε περίπτωση διαφοράς ανάμεσα στο ελληνικό και το αγγλικό κείμενο, το αγγλικό κείμενο θα υπερισχύει

∆ΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
∆ικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα σκάφη Optimist, Laser 4,7 &BICTECHNO 293. Κάθε αθλητής πρέπει να διαθέτει αθλητική ταυτότητα της αρμόδιας Εθνικής Αρχής.

Τα σκάφη πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στη γραμματεία των αγώνων πριν από την 10η Αυγούστου 2015 και ώρα 12:00 με emai lστη διεύθυνση: kastelorizorace@vvv.gov.gr. Εκπρόθεσμες δηλώσεις συμμετοχής λόγω της ιδιαιτερότητας του αγώνα μπορεί να μην γίνονται δεκτές.

Σε κάθε περίπτωση, ο προπονητής ή ο συνοδός κάθε αθλητή οφείλει να καταθέσει τη ∆ήλωση Συμμετοχής στην Γραμματεία των Αγώνων, εν πλω την Κυριακή 6/9 και ώρα 11:00 – 13:00 για όσους ταξιδεύουν με το AEGEAN PARADISE, και τη ∆ευτέρα 7/9 και ώρα 09:00– 11:00 για τους υπολοίπους προσκομίζοντας ταυτόχρονα: Πιστοποιητικό καταμέτρησης για κάθε σκάφος, Αθλητική ταυτότητα, Αντίγραφο ασφαλιστηρίου συμβολαίου για κάθε σκάφος, Καταθετήριο πληρωμής του παράβολου συμμετοχής. Απαιτείται ελάχιστη συμμετοχή 10 σκαφών ανά κατηγορία.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου
09:30 – 12:00 Επιβίβαση στο Κρουαζιερόπλοιο AEGEAN PARADISE στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη στο Πέραμα

11:00 – 13:00 Εγγραφές εν πλω για όσους ταξιδεύουν.

Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου
09:00 – 11:00 Εγγραφές
12:00 Ιστιοδρομίες
20:00 Τελετή Έναρξης

Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου
11:00 Ιστιοδρομίες

Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου
11:00 Ιστιοδρομίες

20:00 Τελετή Λήξης και Απονομές Επάθλων Αναχώρηση

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου
Άφιξη στον Πειραιά
Θα διεξαχθούν μέχρι 9 ιστιοδρομίες και όχι περισσότερες από 4 ιστιοδρομίες την ημέρα. Η προγραμματισμένη ώρα για το προειδοποιητικό σήμα της πρώτης ιστιοδρομίας την πρώτη ημέρα είναι 11:55. Την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου δεν θα δοθεί εκκίνηση μετά τις 16:00

ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΙΣΤΙΟΔΡΟΜΙΩΝ
Οι ιστιοδρομίες θα διεξαχθούν στο θαλάσσιο χώρο ανοιχτά του λιμανιού του Καστελόριζου.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Θα ισχύσει το σύστημα Χαμηλής Βαθμολογίας, Παράρτημα Α των RRS. 12.2 Αρκεί να ολοκληρωθεί 1 ιστιοδρομία για να είναι έγκυρος ο αγώνας. Εάν ολοκληρωθούν λιγότερες από 5 ιστιοδρομίες, η βαθμολογία ενός σκάφους θα είναι το σύνολο των βαθμών του σε όλες τις ιστιοδρομίες. Εάν ολοκληρωθούν από 5 έως και 9 ιστιοδρομίες, η βαθμολογία ενός σκάφους θα είναι το σύνολο των βαθμών του σε όλες τις ιστιοδρομίες εξαιρουμένης της χειρότερης. Οι νικητές κάθε κατηγορίας θα προκύπτουν από την Γενική Κατάταξη.

ΕΠΑΘΛΑ
Θα απονεμηθούν στους 3 πρώτους νικητές, νικήτριες κάθε κατηγορίας: Optimist αγόρια, Optimist κορίτσια, Optimist αγόρια 11χρονα, Optimist κορίτσια 11χρονα, Laser 4,7 αγόρια, Laser 4,7 κορίτσια, BICTECHNO 293 αγόρια, BICTECHNO 293 κορίτσια. Έπαθλα θα δοθούν επίσης και στον μικρότερο αθλητή και μικρότερη αθλήτρια κατηγορίας OPTIMIST.

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ - ΠΑΡΟΧΕΣ
Νησιωτική Ελλάδα: θα καλυφθούν τα εισιτήρια μετακίνησης με πλοίο των αθλητών και των προπονητών καθώς και του εξοπλισμού τους από και προς τον Πειραιά. Χερσαία Ελλάδα: Θα καλυφθούν τα έξοδα μετακίνησης με την προϋπόθεση ότι θα υπάρχει συνεννόηση μεταξύ των ομίλων για ελαχιστοποίηση του κόστους.

Για αθλητές εκτός Ελλάδας που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις κατηγορίες Optimist & Laser 4,7, οι διοργανωτές θα παρέχουν σκάφη και εξοπλισμό με σειρά προτεραιότητας (Για Optimist: καρινοτίμονα, άλμπουρο & μάτσα. Για Laser 4,7 καρινοτίμονα, πάνω άλμπουρο & μάτσα ). Οι αθλητές θα πρέπει να έχουν πανιά και σχοινιά – συστήματα.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις, μπορείτε να επικοινωνείτε με την Όλγα Πρίφτη στο email:kastelorizorace@vvv.gov.gr και στο τηλ .6951312756 * Λόγω της επιβληθείσας τραπεζικής αργίας, ο τρόπος καταβολής τους δικαιώματος συμμετοχής θα σας ανακοινωθεί προσεχώς

Διαβάστε ακόμη

Με 28 μετάλλια επέστρεψαν οι «Πιγκουίνοι» από τη Χαλκίδα!

Ανατροπές προγνωστικών στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Σκάκι Γυναικών

Στις εγκαταστάσεις του Κένταυρου ο πρόεδρος κι ο προπονητής της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας

Σε αγώνα στη Γαλλία η Ειρήνη Παπαδημητρίου Σταμπόρη

Ο διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου σε υψηλότερο επίπεδο!

Α’ Κατηγορία ΕΠΣΔ: Έμεινε και μαθηματικά ο Κλεάνθης

Μοναδικές εμπειρίες για τους Παίδες του Κολοσσού στο Μαρμαρίς

Καλή η παρουσία της Κωνσταντίνας Ρεντοπούλου στο «Hereya Open» της Σόφιας