Ο καπετάνιος ήταν... στουπί στο μεθύσι

Ο καπετάνιος ήταν... στουπί στο μεθύσι

Ο καπετάνιος ήταν... στουπί στο μεθύσι

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1216 ΦΟΡΕΣ

Κατέρρευσε κι άφησε ακυβέρνητο το σκάφος ανοιχτά της Ρόδου

Αλλοδαπός καπετάνιος, θαλαμηγού, κατάφερε να αναστατώσει και μάλιστα για τα καλά Λιμεναρχείο, ΕΚΑΒ και Νοσοκομείο, βάζοντας σε κίνδυνο ακόμα και την ασφάλεια δεκάδων άλλων πλεούμενων.

Ξεκίνησε από το Μαρμαρίς της Τουρκίας και μετά από κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων αλκοόλ, περιπλανήθηκε στην θάλασσα για περισσότερο από 8 ώρες! Σε απόσταση δύο ναυτικών μιλίων πριν να προσεγγίσει το νησί μας ο ίδιος κατέρρευσε και το σκάφος έμεινε ακυβέρνητο!

Στη συνέχεια, τα υπόλοιπα δύο άτομα που επέβαιναν σε αυτό, φοβούμενοι για θαλάσσια τραγωδία, επικοινώνησαν μέσω του ασυρμάτου με το κεντρικό λιμεναρχείο της Ρόδου και ζήτησαν την βοήθειά τους.
Αμέσως σκάφος του λιμενικού έσπευσε στο σημείο και αφού ρυμούλκησε το σκάφος και επιβίβασε τον πλοίαρχο και τους επιβάτες στο πλωτό, επέστρεψε στο λιμάνι της Ρόδου με ασφάλεια.

Στη συνέχεια ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ που μετέφερε τον καπετάνιο στο νοσοκομείο, διαπιστώνοντας έτσι ότι τα… είχε τσούξει λίγο παραπάνω.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία και θα παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο αναφέρει για το περιστατικό:
«Η Λιμενική Αρχή Ρόδου ενημερώθηκε, βραδινές ώρες της 01-08-2015, για ακυβερνησία, λόγω ξαφνικής αδιαθεσίας του Κυβερνήτη του σκάφους “ΤΟ-ΤΟ” σημαίας Γερμανίας, με τρεις συνολικά (03) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της ν. Ρόδου. Άμεσα στο σημείο, μετέβη περιπολικό και ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. εντοπίζοντας το ακυβέρνητο σκάφος 2 ν.μ. δυτικά του όρμου “ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ”. Το “ΤΟ-ΤΟ” με τη συνδρομή του ναυαγοσωστικού Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. κατέπλευσε στη νέα μαρίνα Ρόδου, όπου προσδέθηκε με ασφάλεια, ενώ ο 66χρονος Κυβερνήτης του, ο οποίος διαπιστώθηκε πως είχε καταναλώσει ικανή ποσότητα αλκοόλ, διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, για παροχή πρώτων βοηθειών και στη συνέχεια προσήχθη στο οικείο Λιμενικό Κατάστημα, όπου συνελήφθη. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου».

Διαβάστε ακόμη

Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από χρυσοχοείο στη Ρόδο

Συνελήφθη αλλοδαπός στη Ρόδο για ναρκωτικά

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο 54χρονος, υπεύθυνος κέντρου διασκέδασης στη Ρόδο, για διακίνηση ναρκωτικών

Πουλούσε υαλοκαθαριστήρες και συνελήφθη

Σε κινητοποιήσεις από αύριο οι δικηγόροι του νησιού μας

Καταγγελία για κακομεταχείριση ζώου

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στους δύο γονείς

«Κούρεμα» οφειλών άνω των 500.000 ευρώ πέτυχε επιχειρηματίας της Ρόδου