Απλήρωτοι είναι οι δημοτικοί αστυνόμοι

Απλήρωτοι είναι οι δημοτικοί αστυνόμοι

Απλήρωτοι είναι οι δημοτικοί αστυνόμοι

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 314 ΦΟΡΕΣ

Λύση εντός των επόμενων ημερών θα δοθεί σε ότι αφορά το πρόβλημα με την κατάθεση της μισθοδοσίας των δημοτικών αστυνομικών του δήμου Ρόδου. Πρόκειται για ένα πρόβλημα το οποίο δεν αφορά μόνο την περιοχή μας, αλλά όλους τους δήμους της χώρας και έχει να κάνει με την αποστολή χρημάτων από το υπουργείο Εσωτερικών.

Ειδικότερα όπως εξήγησε χτες ο αντιδήμαρχος Ρόδου Σάββας Διακοσταματίου, ο νόμος Κατρούγκαλου, ήταν σαφής ως προς την αναγκαιότητα να επαναπροσληφθούν οι δημοτικοί αστυνόμοι από τους δήμους, οι οποίοι σε ότι αφορά το έτος 2015 θα πληρώνονται από χρήματα του υπουργείου Εσωτερικών.


Όμως αν και οι άνθρωποι αυτοί επαναπροσλήφθηκαν εδώ και αρκετό καιρό, δεν έχουν έρθει στο δήμο τα χρήματα της μισθοδοσίας τους. Ο δήμος αδυνατεί από την πλευρά του να καταβάλλει ο ίδιος τα χρήματα από δικούς του πόρους, καθώς υπάρχει για υπαλλήλους και αιρετούς ο κίνδυνος του καταλογισμού.


Όπως τόνισε ο αντιδήμαρχος την Παρασκευή επικοινώνησε με το γενικό γραμματέα κ. Πουλάκη , και ζήτησε να σταλεί έγγραφο με το οποίο να επιτρέπει στην οικονομική υπηρεσία να τους πληρώσει από ίδιους πόρους έως ότου έρθουν τα χρήματα.


«Αντιμετωπίζουμε το ζήτημα των ανθρώπων αυτών με ευαισθησία. Σήμερα (σ.σ. χτες) επικοινωνήσαμε και πάλι με την Αθήνα και μας είπαν ότι μέσα στις επόμενες μέρες θα διευθετηθεί» δήλωσε ο κ. Διακοσταματίου.
Πρόκειται για 31 άτομα που έχουν πληρωθεί μέχρι και τον προηγούμενο μήνα Ιούλιο και απομένει ο Αύγουστος γιατί οι μισθοί τους προκαταβάλλονται.


Από αυτούς 8 που είχαν ενταχθεί στο καθεστώς της διαθεσιμότητας, και πλέον τώρα δεν είναι σε αυτό, από τις 11/ 5 που έκαναν τη σχετική αίτησή να επανέλθουν, εντάχθηκαν στο καθεστώς των νέων αστυνομικών. Αυτοί πρέπει λοιπόν να πάρουν τη μισθοδοσία τους, που τους οφείλεται από τότε, δηλαδή να τους καταβληθούν αποδοχές 2,5 μηνών.

Διαβάστε ακόμη

Αναφορά στον υπουργό Υγείας από τη Νέα Αριστερά για την καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου

Δύο μέλη από τη Ρόδο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής

Εγκρίθηκε η σήμανση για την επέκταση του πεζοδρόμου

Εξήντα αιτήσεις κατατέθηκαν για το σύστημα τηλεφροντίδας μοναχικών ηλικιωμένων

Στη Σαουδική Αραβία ταξιδεύουν τρία προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου για να εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα παραχωρεί η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου