Εμπρησμός η χθεσινή πυρκαγιά στη Ρόδο-Συνελήφθη 60χρονος

Εμπρησμός η χθεσινή πυρκαγιά στη Ρόδο-Συνελήφθη 60χρονος

Εμπρησμός η χθεσινή πυρκαγιά στη Ρόδο-Συνελήφθη 60χρονος

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 7422 ΦΟΡΕΣ

Από ένα παλιό εργοστάσιο κεραμικών, στο οποίο εκτελούσε εργασίες 60χρονος ροδίτης, που συνελήφθη, φέρεται να ξεκίνησε η μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι στην περιοχή μεταξύ Παστίδας και Τσαΐρι, και είχε ως αποτέλεσμα να προκληθεί μεγάλη καταστροφή σε δασικές εκτάσεις, και καλλιέργειες, ενώ κινδύνευσαν σπίτια και επιχειρήσεις.

Ο Β.Δ. του Χ. συνελήφθη από το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου, με την αυτόφωρη διαδικασία, κατηγορούμενος για εμπρησμό από αμέλεια και σήμερα θα προσαχθεί ενώπιων της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου, προκειμένου να του ασκηθεί ποινική δίωξη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 60χρονος φέρεται να χρησιμοποιούσε ένα μέρος του παλιού εργοστασίου κεραμικών, στο οποίο εκτελούσε εργασίες, με αποτέλεσμα να προκληθεί αυτή η μεγάλη καταστροφή.

Στο μεταξύ, οι δασοπυροσβεστικές δυναμεις του νησιού, εξακολουθούν να βρίσκονται στις περιοχές από όπου πέρασε χθες η πύρινη λαίλαπα, αντιμετωπίζοντας τυχον αναζωπυρώσεις, ενώ αξίζει να επισημανθεί πως τόσο οι έμπειροι αξιωματικοί της πυροσβεστικής, όσο και μέλη εθελοντικών ομάδων επεσήμαναν με δηλώσεις τους στη «Ροδιακή» ότι η χθεσινή φωτιά ήταν μια από τις δύσκολες που είχαν αντιμετωπίσει όλα τα προηγούμενα χρόνια στο νησί μας.

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε το αρχηγείο της πυροσβεστικής, σύμφωνα με το οποίο αναφέρονται τα παρακάτω:

Συνελήφθη σήμερα στα πλαίσια του αυτοφώρου ο Β.Δ. του Χ., 60 ετών, ημεδαπός, από υπαλλήλους της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) σε συνεργασία με τους υπαλλήλους του Ανακριτικού Τμήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου, για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 22/08/2015 και ώρα 14:00’, σε δασική έκταση, στην περιοχή Παστίδα στη νήσο Ρόδο. Ο συλληφθείς θα παραπεμφθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου, με την κατηγορία του εμπρησμού από αμέλεια.

Διαβάστε ακόμη

Νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτών Οδηγών και Κυκλοφοριακής Αγωγής - Πρόεδρος ο Στέφανος Πορτσέλλη

Ακυρώθηκε η προγραμματισμένη επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανου Κασσελάκη στη Ρόδο

Γουρούνα "μπήκε" μέσα σε κατάστημα - Σοβαρά τραυματισμένος ο οδηγός

Επιστολή Αντώνη Β. Καμπουράκη προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου Κυριάκο Κασάπη

Ε.Κ.Ρ.: Οι ασφαλισμένοι να μη δέχονται να πληρώνουν συμμετοχή μεγαλύτερη από την αναγραφόμενη στο παραπεμπτικό για εξετάσεις

Περιοδεία και ομιλίες του υποψήφιου Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρη Τσιόδρα σε Ρόδο και Κω στις 29 & 30 Απριλίου

ΣΥΡΙΖΑ: Σε Καστελόριζο και Ρόδο ο Στ. Κασσελάκης

Μετά από ερώτηση Νικητιάδη στη Βουλή διαφαίνεται λύση για τους οικοπεδούχους στο Χαράκι