Επιτέθηκε στην ανακρίτρια Ρόδου για να την χτυπήσει

Επιτέθηκε στην ανακρίτρια Ρόδου για να την χτυπήσει

Επιτέθηκε στην ανακρίτρια Ρόδου για να την χτυπήσει

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2366 ΦΟΡΕΣ

Μόλις του ανακοίνωσε την προφυλάκισή του

Στο εδώλιο του Μονομελούς αυτόφωρου Πλημμελειοδικείου Ρόδου κάθισε χθες ο 52χρονος από τη Χαλκίδα που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση σωματεμπορίας που εξιχνίασε την περασμένη εβδομάδα η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας, κατηγορούμενος για το επεισόδιο επίθεσης κατά της ανακρίτριας υπηρεσίας Ρόδου.

Συγκεκριμένα, ο 52χρονος κατηγορείται για βιαιοπραγία κατά της δικαστικής λειτουργού, υπόθεση η οποία επρόκειτο να εξεταστεί χθες από το αρμόδιο αυτόφωρο δικαστήριο. Ωστόσο ο 52χρονος διά του συνηγόρου του ζήτησε την αναβολή της δίκης προκειμένου να προσκομίσει τα απαραίτητα έγγραφα που αποδεικνύουν ότι από το 2000 πάσχει από σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα για τα οποία έχει νοσηλευτεί και σε ψυχιατρική κλινική στην Χαλκίδα και παρακολουθείται από γιατρό.

Το αίτημα έγινε αποδεκτό και έτσι η δίκη αναβλήθηκε για την Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015 το μεσημέρι, ενώ ο 52χρονος κρατείται αφού ήδη έχει κριθεί προσωρινά κρατούμενος για την υπόθεση της μαστροπείας.

Υπενθυμίζεται πως ο 52χρονος συνελήφθη μαζί με άλλα τέσσερα άτομα (την 52χρονη σύζυγό του, μία 32χρονη Ουκρανή, μία 21χρονη ημεδαπή και έναν 45χρονο ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος) μετά την καταγγελία που έκανε στην αστυνομία σε βάρος τους στις 18 Αυγούστου 2015, 22χρονη Ρωσίδα (η σύλληψή τους έγινε την επόμενη μέρα).

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από την αστυνομία, ο 52χρονος έχοντας αρχηγικό ρόλο «ψάρευε», χρησιμοποιώντας μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ευπαρουσίαστες αλλοδαπές γυναίκες, προσφέροντάς τους εργασία σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Ακολούθως, με τη βοήθεια των μελών του παράνομου κυκλώματος, τις προμήθευε με τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα, τα οποία μετά την άφιξή τους στη χώρα μας, κατακρατούσε και στη συνέχεια με εκβιαστικό τρόπο, περιόριζε την ελευθερία τους και τις εξανάγκαζε σε σεξουαλική εκμετάλλευση.

Πιο συγκεκριμένα το βράδυ της 18ης Αυγούστου 2015, μετά την καταγγελία της 22χρονης Ρωσίδας για παράνομη κατακράτηση, βιασμό και σεξουαλική εκμετάλλευση, άμεσα τέθηκε σε εφαρμογή επιχειρησιακό σχέδιο εξιχνίασης της υπόθεσης.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, διαπιστώθηκε ότι ο 52χρονος, αφού έπεισε την 22χρονη να μεταβεί στη Ρόδο στις 26.07.2015, παρακράτησε τα ταξιδιωτικά της έγγραφα και με εκβιαστικά μέσα - απειλές την υποχρέωσε να εργαστεί διαδοχικά σε δυο διαφορετικά μπαρ με σκοπό την προώθησή της στην πορνεία. Για να επιτευχθεί μάλιστα ο σκοπός της σεξουαλικής της εκμετάλλευσης, την εξανάγκασε ο ίδιος (ο 52χρονος) δυο φορές σε συνουσία χωρίς τη θέλησή της και την κρατούσε στην κατοικία του, περιορίζοντας την ελευθερία της.

Παράλληλα, ο 45χρονος, ιδιοκτήτης μπαρ, η 32χρονη υπήκοος Ουκρανίας και η 21χρονη ημεδαπή, εργαζόμενες στα επίμαχα μπαρ, είχαν αναλάβει την επιτήρηση και εποπτεία της 22χρονης Ρωσίδας. Ρόλο επιτήρησης και εποπτείας είχε και η 52χρονη, σύζυγος του αρχηγού της οργάνωσης, κατά το χρόνο που αυτός απουσίαζε από τη Ρόδο.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε, παρουσία Δικαστικού λειτουργού, στην κατοικία του 52χρονου, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:
• Τα ταξιδιωτικά έγγραφα της 22χρονης,
• Ταξιδιωτικά έγγραφα τρίτου προσώπου (αλλοδαπής γυναίκας), η προέλευση και ο σκοπός των οποίων ερευνάται,

• Πλαστά πιστοποιητικά και βεβαιώσεις που χρησιμοποιούνταν για την ανανέωση ταξιδιωτικών εγγράφων και εξασφάλιση νόμιμης εργασίας.

Επιπλέον, κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με το οποίο ο 52χρονος μετέφερε την 22χρονη στα μπαρ, καθώς και ογδόντα (80) ναρκωτικά χάπια που κατείχε παράνομα.

Σε βάρος των εμπλεκομένων ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος και συγκεκριμένα ο 52χρονος κατηγορείται για σωματεμπορία, παράνομη κατακράτηση και βιασμό κατ’ εξακολούθηση, ενώ οι τρεις γυναίκες και ο 45χρονος επιχειρηματίας για άμεση συνέργεια σε σωματεμπορία και παράνομη κατακράτηση.

Την περασμένη Πέμπτη 20 Αυγούστου το μεσημέρι ο 52χρονος προσήχθη στην ανακρίτρια υπηρεσίας Ρόδου οπότε και σημειώθηκε το επεισόδιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την προσαγωγή του 52χρονου ενώπιον της ανακρίτριας προκειμένου να πάρει αναβολή για να προετοιμάσει την απολογία του, ο κατηγορούμενος φέρεται να αντέδρασε βίαια όταν η δικαστική λειτουργός του έθεσε κάποιο ερώτημα και να της επιτέθηκε χωρίς ευτυχώς να υπάρξει συνέχεια χάρη στην άμεση αντίδραση των παρευρισκομένων.

Για αυτήν την υπόθεση σχηματίστηκε ξεχωριστή δικογραφία, η οποία και εισήχθη στο Μονομελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Ρόδου οπότε και θα εκδικαστεί την προσεχή Παρασκευή.

Διαβάστε ακόμη

Επτά άτομα συνέλαβαν οι αστυνομικές αρχές χθες και σήμερα στη Ρόδο

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Δεν αυτοκτόνησε, τον δολοφόνησαν» υποστηρίζει η οικογένειά του

Συνελήφθησαν δύο άτομα για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην Κάλυμνο

Συνελήφθη ημεδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

«Έπεσα σε παγίδα», ισχυρίζεται ο 50χρονος αρχαιοφύλακας μουσείου που κατηγορείται για ασέλγεια σε 10χρονο

Δικαιώθηκαν εργαζόμενοι του δήμου Ρόδου

Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν η μητέρα και οι δύο εκπαιδευτικοί

Νίσυρος: Νέες αποκαλύψεις για τον αρχαιοφύλακα - «Βροχή» οι καταγγελίες – τέθηκε σε αναστολή των καθηκόντων του