Στη Ρόδο το CNN για την προβολή των νησιών μας

Στη Ρόδο το CNN για την προβολή των νησιών μας

Στη Ρόδο το CNN για την προβολή των νησιών μας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 313 ΦΟΡΕΣ

Περί τις αρχές του Σεπτέμβρη θα αποφασιστεί το περιεχόμενο της συνεργασίας ανάμεσα στην περιφέρεια νοτίου Αιγαίου και στο δίκτυο CNN, αναφορικά με τη διαφημιστική προβολή των νησιών μας.

Όπως δήλωσε χτες ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, έχει κατατεθεί μία πρόταση από τα στελέχη του δικτύου, την οποία επεξεργάζονται οι αρμόδιοι της περιφέρειας και περίπου σε δέκα μέρες θα είναι σε θέση να καταλήξουν σε απόφαση.

Πάντως μετά τις εξελίξεις που σημειώθηκαν τόσο σε οικονομικό επίπεδο, όσο και στο θέμα της υποδοχής μεταναστών, η διαφημιστική προβολή θα πρέπει να εδράζεται σε νέο πλαίσιο που θα απαλύνει τα αρνητικά μηνύματα τα οποία «ταξιδεύουν» στο εξωτερικό.

Αυτός είναι σύμφωνα με τον περιφερειάρχη και ο προβληματισμός που υπάρχει όσον αφορά την κατάρτιση της προβολής των νησιών της περιφέρειας. «Υπάρχει ένας προβληματισμός σχετικά με το πώς πρέπει να διαμορφώσουμε την προβολή μας από το φθινόπωρο και μετά για την ερχόμενη περίοδο, του 2016.

Τα νησιά μας έχουν μπει στο επίκεντρο μίας πολύ αρνητικής ειδησεογραφίας που έχει να κάνει με τα προβλήματα σε οικονομικό επίπεδο και με το μεταναστευτικό.
Έχουν τροφοδοτήσει αρνητικές εικόνες και έχουν δυσφημίσει πολύ τα νησιά μας τουριστικά στο εξωτερικό. Πρέπει να διαμορφώσουμε ένα νέο πλαίσιο λειτουργίας σε ότι αφορά τον αγώνα που πρέπει να δώσουμε για να αντιστρέψουμε την εικόνα αυτή.

Με επίκεντρο την Κω η ζημιά είναι πάρα πολύ μεγάλη, και ειδικά στο ίδιο το νησί για τον τουρισμό» δήλωσε χαρακτηριστικά χτες ο κ. Χατζημάρκος και πρόσθεσε «εμείς πρέπει να φροντίσουμε να το ανατρέψουμε όλο αυτό.

Το CNN είναι ο μεγαλύτερος διεθνής οργανισμός μιντιακός που έχει μεγάλη εμπειρία και έχει δουλέψει σε στρατηγικά θέματα επικοινωνίας με πολλές χώρες, πάνω από 50 χώρες.
Για μας είναι μεγάλη τιμή γιατί έκανε την εξαίρεση. Μας έχει κατατεθεί μία πρόταση την οποία δουλεύουμε με τους συνεργάτες μας και αρχές Σεπτεμβρίου θα έχουμε καταλήξει σε κάποιες αποφάσεις».

Σημειώνεται ότι ο Περιφερειάρχης είχε την περασμένη εβδομάδα στο γραφείο του στην Ρόδο, πολύωρη συνεργασία με τον Αντιπρόεδρο του CNN International, κ Antonio Canto και πολυμελές κλιμάκιο της TCP, με σκοπό τον σχεδιασμό του πλαισίου συνεργασίας της Περιφέρειας με τον παγκόσμιο ειδησεογραφικό κολοσσό.

Στη συνάντηση συμμετείχαν η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Μαριέτα Παπαβασιλείου – Βακιάνη και υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας.
Στόχος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου είναι, στην πρώτη μεγάλη διεθνή τουριστική έκθεση World Travel Market του Λονδίνου, να γίνει ένα νέο δυναμικό ξεκίνημα της τουριστικής ταυτότητας των μοναδικών νησιών μας.

«Στην μεγάλη διεθνή έκθεση τουρισμού του Λονδίνου, στις αρχές Νοεμβρίου θα γίνει ένα καινούργιο ξεκίνημα για το Νότιο Αιγαίο, έχοντας στο πλευρό μας τους καλύτερους στον κόσμο» είχε δηλώσει συγκεκριμένα ο Περιφερειάρχης.

Διαβάστε ακόμη

Κως και Ρόδος στους κορυφαίους προορισμούς εσωτερικού της Aegean Airlines από τη βάση της Θεσσαλονίκης για την περίοδο του Πάσχα

Tus Airways: Nέα σύνδεση Λάρνακα - Ρόδος

Μαζική απόβαση των Ισραηλινών στη Ρόδο για το εβραϊκό Πάσχα

Aρχές Μαΐου θα έχουν ανοίξει όλα τα ξενοδοχεία της Ρόδου

Τούρκοι τουρίστες... «κατέλαβαν» τα ελληνικά νησιά

110 πτήσεις τσάρτερ το Σαββατοκύριακο 20-21 Απριλίου στο αεροδρόμιο της Ρόδου

Χιλιάδες Τούρκοι τουρίστες στη Ρόδο

Ασπρονήσια: Οι εξωτικές νησίδες του Ανατολικού Αιγαίου στα ανατολικά των Λειψών που μαγεύουν τους επισκέπτες