Δύο θέματα της επικαιρότητας

Δύο θέματα  της επικαιρότητας

Δύο θέματα της επικαιρότητας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 255 ΦΟΡΕΣ

Κύριε διευθυντά

Διάβασα στον Τύπο της Τρίτης δύο θέματα που με αναστάτωσαν κυριολεκτικά σαν Ροδίτη! Σαν Δωδεκανήσιο! Σαν νησιώτη! Σαν έλληνα! (ή μήπως με σπρώχνουν να μην είμαι;)

Το πρώτο αφορά την απαγόρευση εισόδου και μετακίνησης μαζί με τους υπόλοιπους επισήμους, στην φρεγάτα του πολεμικού ναυτικού, του περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου, από την Πάρο στην Τήνο για τον πανηγυρικό εορτασμό της Παναγίας! Το ερώτημα που συννέφιασε το μυαλό μου είναι το αν είναι αιρετός ή μήπως αυθαίρετο ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου;

Μήπως είναι πολίτης άλλου ανταγωνιστικού ή εχθρικού κράτους; Μήπως δεν τον ψήφισαν Έλληνες; Μήπως ισχύει αυτό που σαν υποψία έχει ο κάθε Δωδεκανήσιος βαθειά πολύ πίσω στον εγκέφαλο; Οτι δηλαδή εμάς σαν νομό οι ελλαδίτες μας ανέχονται μόνο στο “φέρε”! Σ’ όλα τα υπόλοιπα μας έχουν κάτι σαν Ελληνες! Να!! Οπως στις εκλογές! Τότε είμαστε ίσοι κι όμοιοι.

Ας τοποθετηθεί ο Δωδεκανήσιος (!!;;) υπουργός Αμυνας σαν δωδεκανήσιος για την εθνικότητά του. Και μετά ας απαντήσει ακόμα και γιατί επέλεξε την Παναγία την Εκατονταπυλιανή κι όχι την Σπηλιανή της ιδιαίτερης πατρίδας του! Ισχυσαν για τον υπουργό τα σύνορα της Ελλάδας που από το 2004 οι πολιτικοί ασχέτως χρώματος και κόμματος έχουν χαράξει στα όρια των Κυκλάδων.

Φυσικά μόνο για οτιδήποτε άλλο εκτός των δημόσιων εσόδων. Γιατί χωρίς την πλούσια κι αφράτη αγελάδα θα είχαν χρεωκοπήσει. Τώρα θα μου πείτε ότι χωρίς φαγητό η “αέλια ενα ψοφήση”! Γιατί τι κάνει εδώ και πάνω από δεκαετία. Αν η κατηφόρα που έχουμε πάρει δεν είναι ανάλογα καθημερινός, εβδομαδιαίος, μηνιαίος ή ετήσιςο θάνατος τότε τι είναι;Πάντως ούτε ανάπτυξη λέγεται ούτε ευημερία. να επισημάνω ότι δεν μ’ ενδιαφέρουν άλλοι ελλαδικοί τόποι.

Αλλη η δική μας προοπτική σύμφωνα με τα δικά μας δεδομένα και άλλη των άλλων. Και ξέρω πολύ καλά ότι στον τόπο μας αν φυτέψεις ένα πετραδάκι την μια μέρα την άλλη θα εισπράξεις “ρότσα”. Σ’ αυτού του τόπου τον ηγέτη και φίλο μου απαγόρεψε την επιβίβαση ο “συντοπίτης” υπουργός. Η Εκατονταπυλιανή μεγάλη η χάρη της να τον φωτίσει!

Το άλλο θέμα που με πείραξε είναι η απόφαση της Βουλής για την μη επιστροφή του ήδη εισπραχθέντος από τους ΟΤΑ ΔΗΦΟΔΩ.
Να τα πάρουμε όλα με την σειρά για να προσπαθήσουμε να συνεννοηθούμε:

1) Ο ΔΗΦΟΔΩ κρίθηκε από το Συμβούλιο Επικρατείας αντισυνταγματικός. Σωστά; Σωστά.
2) Δηλαδή εισπράττονταν από το 1975 αντισυνταγματικά. Σωστά; Σωστά.

3) Οποιαδήποτε απόφαση, νόμος, νομολογία κ.λπ. οφείλει πριν από οτιδήποτε άλλο να είναι σύμφωνα με το σύνταγμα. Σωστά; Σωστά.
4) Οταν κάποια απόφαση «ονομάζεται ή κρίνεται συνταγματική ή αντισυνταγματική εννοούμε ότι υπάρχει ή δεν υπάρχει» στον συνταγματικό χάρτη της χώρας. Σωστά; Σωστά.

5) Οποιαδήποτε απόφαση αφορά το σύνταγμα ψηφίζεται από την συντακτική βουλή. Σωστά; Σωστά.
6) Εδώ υπάρχει απόφαση που ενδεδειγμένου και αρμόδιου δικαστηρίου για το σύνταγμα ότι ο ΔΗΦΟΔΩ είναι αντισυνταγματικός. Δηλαδή εισπράττονταν παράνομα. Το άνομο όμως εισπρακτέο είναι κλοπή. Σωστά; Σωστά.

Ε, λοιπόν ποιός κλεπταποδόχος ψήφισε στη Βουλή την νομιμοποίηση της κλοπής. Αντί να έχουμε προσφύγει στην δικαιοσύνη και για ποινικές ευθύνες αυτών που τόσα χρόνια μας έκλεβαν όχι μόνο τους δίνουμε συγχωροχάρτι, αλλά τους ανακηρύσσουμε και άγιους της κλοπής. «Φάγαμε το δάχτυλο» τώρα είναι και με την άδεια της αστυνομίας. Με γεια μας και χαλάλι μας.

Ομως επαναλαμβάνω για να καταλάβω. Πώς και ποιός νομοθέτη επεμβαίνει σε αντισυνταγματικές διατάξεις και νομοθετεί.
Αυτό μου θυμίζει στην Ελλάδα άλλους καιρούς, άλλα ζαμάνια στην Αφρική όπως τους νόμους που επέβαλε κάποτε πριν πολλά χρόνια ο βασιλιάς των ζουλού που τους εφάρμοζε κατά τον δοκούν.

Γράφει ο Κώστας Σαρρής
εστιάτορας

Διαβάστε ακόμη

Πάνος Δρακόπουλος: «Στη θέση των διωκόμενων εκπαιδευτικών – ο καθένας»

Ιωάννης Ηλ. Βολανάκης: Λονικέρα η ιαπωνική (Lonicera japonica), κοινώς αιγόκλημα, αγιόκλημα

Δημήτρης Προκοπίου: Θαλάσσιος τουρισμός

Ηλίας Καραβόλιας: Το συμβάν που έγινε σημείο

Αργύρης Αργυριάδης: Απορίες για μία φαραωνική μεταρρύθμιση στον χώρο της Δικαιοσύνης

Ηλίας Καραβόλιας: Οι νέοι μεγάλοι πόλεμοι

Κυριάκος Μιχ. Χονδρός: 109 χρόνια από ένα μεγάλο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και του πολιτισμού

Χρήστος Γιαννούτσος: Ψηφίζουμε στις Ευρωεκλογές επειδή δεν υπάρχει Planet B