Ευχές στους νέους φοιτητές μας από τους εκπροσώπους της Δωδεκανήσου

Ευχές στους νέους φοιτητές μας από τους εκπροσώπους της Δωδεκανήσου

Ευχές στους νέους φοιτητές μας από τους εκπροσώπους της Δωδεκανήσου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 15660 ΦΟΡΕΣ

Ο περιφερειάρχης Γ. Χατζημάρκος για τους επιτυχόντες

«Συγχαίρω όλες τις μαθήτριες και τους μαθητές που πέτυχαν να εισαχθούν σε Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Εύχομαι σε όλες και όλους, η νέα ζωή που ξεκινάτε να είναι η απαρχή για την επίτευξη των στόχων και των ονείρων σας, για όλα εκείνα που εργαστήκατε σκληρά όλα αυτά τα χρόνια.

Για εσάς που δεν τα καταφέρατε, αυτό το μικρό εμπόδιο δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένας άλλος, διαφορετικός δρόμος για ένα μέλλον που σας περιμένει να το κατακτήσετε. Ένα εφαλτήριο για νέες επιλογές, νέα όνειρα, νέες ευκαιρίες, νέες, μεγαλύτερες επιτυχίες.

Για όλες και όλους, εισαχθέντες και μη, όλα αρχίζουν εδώ!

Η πατρίδα μας βρίσκεται σε περιπέτεια. Οι δύσκολες μέρες που περνάμε δεν πρέπει να σας αποθαρρύνουν, ούτε να προσγειώνουν τις φιλοδοξίες σας. Ανοίξτε τα φτερά σας και πετάξτε, όσο πιο ψηλά μπορείτε, ακόμα κι όταν ο ουρανός μοιάζει γκρίζος και απειλητικός. Όσο πιο ψηλά, τόσο πιο κοντά στο φως που τόσο έχει ανάγκη αυτός το τόπος για να ξαναγεννηθεί από τις στάχτες του. Κι αυτό, μόνο εσείς μπορείτε να το καταφέρετε. Μόνο σε σας μπορούμε να ελπίζουμε!

Μέσα από την καρδιά μου, σας εύχομαι καλή δύναμη, καλή σταδιοδρομία!»

Περιφερειάρχης νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος

Μήνυμα Χαρ. Κόκκινου

« Ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας . Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος κάποιοι χαμογέλασαν γιατί πέτυχαν το στόχο τους , αλλά και κάποιοι στενοχωρήθηκαν , γιατί δεν ευοδώθηκαν οι προσπάθειες τους .

Αισθάνομαι την ανάγκη ως γονιός , ως εκπαιδευτικός και ως άνθρωπος της αυτοδιοίκησης να απευθυνθώ σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στον αγώνα των Πανελληνίων εξετάσεων , αλλά και στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς .

Σε αυτούς που πέτυχαν το στόχο τους να εισαχθούν στη Τριτοβάθμια Εκπαίδευση τους συγχαίρω θερμά. Έδωσαν τη μάχη και κέρδισαν. Οφείλουν να συνεχίσουν και να μην επαναπαυτούν. Οι προσπάθειες πρέπει να είναι διαρκείς, ο αγώνας για δια βίου εκπαίδευση συνεχής. Η απόκτηση γνώσεων είναι το βασικό εφόδιο για να ανταποκριθούν στις σύγχρονες προκλήσεις.

Σε αυτούς που δεν πέτυχαν το στόχο τους να εισαχθούν στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας. Ψηλά το κεφάλι, έδωσαν μια μάχη που δεν την κέρδισαν, όμως η ζωή είναι γεμάτη αγώνες και δίνει πολλές ευκαιρίες. Αν προσπαθήσουν και βελτιώσουν τα λάθη τους, θα τα καταφέρουν. Τη πρόσκαιρη απογοήτευση να τη διαδεχτεί η αισιοδοξία και η οργανωμένη προσπάθεια.

Στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς θα αναφέρω το αυτονόητο και αυτό που στη συντριπτική τους πλειοψηφία πράττουν. Να είναι σταθερά κοντά στα παιδιά.

Η επιτυχία μας ως λαός είναι να διδασκόμαστε από τα λάθη μας, να ενθαρρυνόμαστε από τις επιτυχίες μας και να προχωράμε με στόχο να ανοίξουμε επιτυχημένους δρόμους. Η αρνητική συγκυρία που βιώνει ο ελληνικός λαός στη χώρα μας που μαστίζεται από την οικονομική κρίση μας στέλνει το μήνυμα –δίδαγμα ότι τίποτα δεν χαρίζεται και όλα κατακτιούνται με αγώνες. Η επένδυση στη γνώση είναι η απάντηση στην κρίση.

Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Χαράλαμπος Κόκκινος

Ευχές από το Βασίλη Υψηλάντη

Ο τ. βουλευτής Δωδεκανήσου Βασίλης Α. Υψηλάντης προέβη στο ακόλουθο ευχετήριο μήνυμα για τους επιτυχόντες των Α.Ε.Ι και Α.Τ.Ε.Ι : «Επιθυμώ να συγχαρώ τα νέα παιδιά της Δωδεκανήσου που πέτυχαν, στις Πανελλήνιες εξετάσεις, την εισαγωγή τους στα Α.Ε.Ι και Α.Τ.Ε.Ι.

Η επιτυχία τους αυτή είναι η επισφράγιση μιας προσπάθειας σημαντικής που κατέβαλαν στην ζωή τους και εισιτήριο στην επιστημοσύνη και τη μόρφωση.

Συγχαρητήρια αξίζουν ακόμα, στους γονείς και στους δασκάλους τους, που στάθηκαν κοντά τους αρωγοί και συμπαραστάτες στην επίτευξη του στόχου τους.

Οι συγκυρίες δεν είναι ευνοϊκές για την πατρίδα μας, η στοχευμένη τους όμως προσπάθεια, η πίστη τους, ο αγώνας και η επιτυχία τους γίνονται σήμερα για όλους μας πρότυπο για το πώς μπορούμε να ξεπεράσουμε τα δύσκολα.

Για τα παιδιά που δεν πέτυχαν, φέτος το στόχο τους, δεν είναι το τέλος αλλά η απαρχή για αναδιάταξη των δυνάμεων και των επιδιώξεων τους που με βεβαιότητα πολύ σύντομα μπορούν να κατακτήσουν.

Εύχομαι καλή επιτυχία στις σπουδές τους, με υγεία και δύναμη!»

Μήνυμα Ι. Παππά στους επιτυχόντες των Πανελληνίων εξετάσεων

«Θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια, σε όλους τους Δωδεκανήσιους και Δωδεκανήσιες μαθητές και τις μαθήτριες που πέτυχαν και στους αριστεύσαντες στις Πανελλαδικές Εξετάσεις για την είσοδό τους στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας.

Μέσα σε αυτή την δύσκολη για την χώρα περίοδο, οι προσπάθειες οι δικές σας βρίσκουν ανταπόκριση και δικαίωση.

Να δώσω ακόμη, συγχαρητήρια και στους γονείς που στάθηκαν δίπλα στα παιδιά αλλά και στους εκπαιδευτικούς που στέκονται αρωγοί των προσπαθειών τους.

Από εδώ και πέρα ανοίγονται νέοι ορίζοντες για την πορεία σας και εύχομαι να προχωρήσετε και να επιτύχετε τους στόχους σε όποιον κλάδο επιλέξετε.

Ακόμη, απευθυνόμενος σε όλους τους μαθητές θέλω να τους ενθαρρύνω ώστε να μην χάνουν ποτέ την αισιοδοξία και την πίστη τους στα όνειρά τους και να συνεχίσουν τις προσπάθειες για ένα καλύτερο αύριο.

Η ζωή είναι μπροστά σας και το μέλλον πάντα είναι στα δικά σας χέρια!»

Ιωάννης Παππάς τ.βουλευτής - οικονομολόγος

Δήλωση Στ. Δράκου

«Σήμερα για όλους εσάς, τα παιδιά μας, ξεκινά ένα νέο ταξίδι στο όνειρο. Οι κόποι και οι προσπάθειές σας, των γονέων σας, καθώς και των καθηγητών σας, ανταμείβονται!

Σας εύχομαι ολόψυχα καλή σταδιοδρομία και επιμονή για να καταφέρετε να διαμορφώσετε ένα καλύτερο αύριο απ’ αυτό που σας παρέδωσαν, και απ’ αυτό που προσπαθούμε να χτίσουμε εμείς για εσάς, σήμερα.

Όσοι μαθητές και μαθήτριες, δυστυχώς, δεν κατάφεραν να εισαχθούν στη σχολή που επιθυμούν, να μη δυσαρεστούνται και να μην εγκαταλείπουν. Η πορεία προς το όνειρο είναι πάντα «στρωμένη» με δυσκολίες…

Στέφανος Δράκος Δρ Πολιτικός Μηχανικός ΑΠΘ Πολιτευτής Δωδεκανήσου ΝΔ

Μήνυμα Μπ. Σπύρου

Ο επικεφαλής της Νησιωτικής Ανατροπής, Μπενέτος Σπύρου, συγχαίρει τα παιδιά που εισήλθαν στις ανώτερες και ανώτατες σχολές της χώρας. Όχι μόνο για την επιτυχία τους αλλά κυρίως για τον αγώνα που έδωσαν σε συνθήκες ιδιαίτερα αντίξοες με ένα σύστημα που δυστυχώς εξουθενώνει, σωματικά, ψυχικά και οικονομικά τις υποψήφιες, τους υποψήφιους και τις οικογένειές τους.

Για αυτές και αυτούς που δεν τα κατάφεραν ή δεν πέτυχαν το στόχο τους αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή, αλλά και για όσες και όσους πέτυχαν να θυμίσουμε ότι η ζωή είναι ένας μαραθώνιος και όχι μια σύντομη κούρσα. Τελικά πετυχαίνουν αυτοί και αυτές που έχουν το σθένος και την επιμονή να συνεχίσουν παρά τις δυσκολίες και που η προσωρινή αποτυχία τους/τις κάνει πιο δυνατούς και δυνατές. Πολλά συγχαρητήρια δίνουμε επίσης στους/στις εκπαιδευτικούς που μέσα σε δύσκολες συνθήκες, προσπαθούν πάντα για το καλύτερο.

Ο Μπενέτος Σπύρου δήλωσε επίσης: "Με την ευκαιρία αυτή θέλω για ακόμα μια φορά να σταθώ στην ανάγκη να αποκτήσει η χώρα μας όχι απλά συστήματα εξετάσεων, αλλά ένα εκπαιδευτικό σύστημα που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των σύγχρονων ανθρώπων και κοινωνιών και που θα δώσει την ευκαιρία στη χώρα μας επιτέλους να αποκτήσει ένα αποκεντρωμένο και παραγωγικό μοντέλο ανάπτυξης.

Ένα σύστημα που θα είναι προσβάσιμο σε όλες και όλους, θα δίνει ευκαιρίες για προσωπική βελτίωση, θα δημιουργεί κριτικά σκεπτόμενους και αλληλέγγυους πολίτες, θα εξοπλίζει με εφόδια στο ρευστό και διαρκώς μεταβαλλόμενο οικονομικό περιβάλλον που ζούμε και που τελικά θα είναι προς όφελος όχι μόνο των ίδιων των εκπαιδευόμενων αλλά και των συνανθρώπων τους. Πάνω από όλα ένα εκπαιδευτικό σύστημα που θα δημιουργεί τις προϋποθέσεις για ευημερία της σημερινής αλλά και των επόμενων γενιών."

Συγχαρητήριο περιφερειακού διευθυντή Α βάθμιας και Β βάθμιας Εκπαίδευσης

«Συγχαίρουμε θερμά τις μαθήτριες και τους μαθητές των σχολικών μονάδων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, που πέτυχαν με σκληρή προσπάθεια να εισαχθούν στα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης της πατρίδας μας.

Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στις σπουδές τους και καλή σταδιοδρομία. Εκφράζουμε, ταυτόχρονα, θερμά συγχαρητήρια στους γονείς των παιδιών, που στάθηκαν στο πλευρό τους και μοιράστηκαν τις αγωνίες και τις ελπίδες τους.

Στους μαθητές και τις μαθήτριες που δεν μπόρεσαν να εισαχθούν σε κάποια σχολή ή να πραγματοποιήσουν την πρωταρχική επιλογή τους επισημαίνουμε ότι οι ευκαιρίες της ζωής δεν εξαντλούνται στην παρούσα φάση των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Το αγωνιστικό πνεύμα, η ελπίδα και η επιμονήστην προσπάθεια για την επίτευξη των στόχων είναι σίγουρο πως θα τους φέρουν πλησιέστερα στην πραγματοποίηση των ονείρων τους.

Τέλος, εκφράζουμε ευχαριστίες και συγχαρητήρια προς όλους τους εκπαιδευτικούς που στήριξαν ολόπλευρα τα παιδιά στην προσπάθειά τους σε όλη τη διάρκεια του διδακτικού έτους, καθώς επίσης προς όσους πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους στις διάφορες Επιτροπές ή συνέβαλαν στην επιτυχή ολοκλήρωση των διαδικασιών των Πανελλαδικών Εξετάσεων από οποιαδήποτε άλλη θέση.

Από την πλευρά μας υποσχόμαστε πως θα εντείνουμε τις προσπάθειες μας έτσι ώστε να βελτιώσουμε τις συνθήκες και το περιεχόμενο του εκπαιδευτικού συστήματος γιατί ή εκπαίδευση δεν αποτελεί μόνο στοιχείο ατομικής βελτίωσης και ανάδειξης αλλά και κρίσιμο αναπτυξιακό παράγοντα για τη χώρα».

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου

Βασίλειος Καραγιάννης

Διαβάστε ακόμη

Σε ανακατανομή αρμοδιοτήτων προέβη με Αποφάσεις του ο δήμαρχος Ρόδου

Συμφωνία Δημάρχου Ρόδου και Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης για άμεση λύση στο πρόβλημα υποστελέχωσης του Κτηματολογίου

Την Παρασκευή θα συνεδριάσει η περιφερειακή επιτροπή Νοτίου Αιγαίου

Ορκίστηκαν Δημοτικοί Σύμβουλοι οι κυρίες Ματίνα Γιαννέλη και Ελπίδα Ατσίδη

Αίτημα για τις δαπάνες καρκινοπαθών που πάνε στην Αθήνα για ακτινοθεραπείες

Σε 160 ανέρχονται τα μικρά και μεγάλα νησιά της Δωδεκανήσου

Τα ερωτήματα που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση προς συζήτηση στη Συνεδρίαση Λογοδοσίας της περιφέρειας

Ολοκλήρωση έργων αντιπλημμυρικής – αντιδιαβρωτικής προστασίας στη Ρόδο