Τελευταίος σταθμός οι Λειψοί

Τελευταίος σταθμός οι Λειψοί

Τελευταίος σταθμός οι Λειψοί

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 193 ΦΟΡΕΣ

>>> Ολοκληρώνεται σήμερα το αγωνιστικό μέρος του Aegean Regatta 2015 με την 4η και τελευταία ιστιοδρομία. Η 6η θέση με το EX-CAPE, η καλύτερη μέχρι τώρα για τον ΑΣΙΑΘ Ρόδου στις τρεις πρώτες διαδρομές

Με τους αγώνες όρτσα-πρίμα που έγιναν έξω από το Πυθαγόρειο της Σάμου συνεχίστηκε χθες η Aegean Regatta 2015, o διεθνής ιστιοπλοϊκός αγώνας που διοργανώνουν η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής μαζί με την Επιτροπή Ανοιχτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.

Στην κατηγορία ORC CLUB, πρώτο σκάφος τερμάτισε ο ΚΟΥΡΣΑΡΟΣ, ενώ ακολούθησαν IPSILI-AEGEAS YACHTING και ΜΕΛΤΕΜΙ.
Από πλευράς ΑΣΙΑΘ Ρόδου, το EX-CAPE τερμάτισε στη 12η θέση, το DAS BOOT στην 22η, η ΑΡΜΙΔΑ στην 25η και το ΑΠΟΛΛΩΝ στην 31η.
Σήμερα το πρωί (11.00) θα διεξαχθεί η 4η και τελευταία ιστιοδρομία της Ρεγκάτας του Αιγαίου από το Πυθαγόρειο στους Λειψούς, απόστασης 30 ναυτικών μιλίων.

Η 2η ιστιοδρομία
Τα 77 σκάφη με τους 700 ιστιοπλόους έφτασαν το μεσημέρι της Τρίτης στο Πυθαγόρειο από το Βαθύ της Σάμου ολοκληρώνοντας τη 2η ιστιοδρομία απόστασης 23 ναυτικών μιλίων, έχοντας ευνοϊκό βορειοδυτικό άνεμο με ένταση που έφτανε τα 20 μίλια, με αποτέλεσμα όλοι οι ιστιοπλόοι να χαρούν την κούρσα, αλλά να συμβούν και πολλές αλλαγές στις πρώτες τριάδες των κατηγοριών, σε σχέση με την πρώτη κούρσα.

Στην 2η ιστιοδρομία, στην κατηγορία ΙRC πρώτο ήταν το σκάφος AELLA με κυβερνήτη την Μιράντα Παπαδοπούλου και ακολούθησε το JINETERA με κυβερνήτη τον Θάνο Ανδρόνικο και τρίτο ήταν το τουρκικό Μatrak II με κυβερνήτη τον Οrhan Οzdaş.
Στην κατηγορία ORC International πρώτο ήταν το EΡΥΤΟΣ2 COSMOTE με κυβερνήτη τον Κώστα Μάνθο και ακολούθησαν το ΑΡΙSTOFANI του Νίκου Συνούρη και το TAMUMM-MARINE SHOP του Αντώνη Κατιγιαννάκη.

Τέλος στην κατηγορία ORC Club πρώτο ήταν QUASAR DUROSTICK με κυβερνήτη τον Σπύρο Πανουτσόπουλο, δεύτερο το κρητικό EL VIENTO του Ηλία Κοβατζή και τρίτο το DRAGON του Γιάννη Mυτακίδη από τη Χίο.
Το βράδυ της Τρίτης στη Μαρίνα του Πυθαγορείου έγινε η απονομή των επάθλων στους νικητές της 2ης ιστιοδρομίας.

Στην 6η θέση το EX-CAPE
Μετά την ολοκλήρωση των τριών πρώτων ιστιοδρομιών, στην βαθμολογία προηγούνται τα εξής σκάφη με τους κυβερνήτες:

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ IRC
1.JINETERA - Θάνος Ανδρόνικος
2. AELLA - Μιράντα Παπαδοπούλου
3. URSUS MINOR – Στέλιος Νούτσος

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΟRC INTERNATIONAL
1.TAMUMM-MARINE SHOP - Αντώνης Κατιγιαννάκης
2.ΕΡΥΤΟΣ2 COSMOTE – Kώστας Μάνθος
3.COSA NOSTRA - Δημήτρης Πετράς

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΟRC CLUB
1.EL VIENTO - Ηλίας Κοβατζής
2.QUASAR DUROSTICK - Σπύρος Πανουτσόπουλος
3.KOURSAROS - Γιάννης Λαμπριανίδης
6. EX-CAPE – Παύλος Ξανθός
13. DAS BOOT - Δημήτρης Σταμάτας
32. ARMIDA - Γιώργος Μιαχαλάκης
33. APOLLΟΝ – Πολυχρόνης Αλιβάνης

Η COSMOTE κοντά στα παιδιά
Η CΟSMOTE, αρωγός του διεθνούς ιστιοπλοϊκού αγώνα Aegean Regatta που άνοιξε τα πανιά του για ένα ακόμα υπέροχο ταξίδι στο Αιγαίο, βοηθά να έρθουν τα παιδιά των νησιών κοντά στο μοναδικό άθλημα της ιστιοπλοΐας.

Στα Λιμνιά Βολισσού της Χίου, μία μέρα πριν από την εκκίνηση της «Ρεγκάτας του Αιγαίου», παιδιά από την Προοδευτική Εκπολιτιστική Κοινωνική Ένωση Βροντάδων (ΠΕΚΕΒ) και το Ναυτικό Όμιλο Χίου, από το Ίδρυμα Κιβωτός του Κόσμου και από τα σχολεία της περιοχής, με τη βοήθεια των μελών του πληρώματος του σκάφους COSMOTE ΕΡΥΤΟΣ 2 και του κυβερνήτη Κώστα Μάνθου πήραν μια γεύση ιστιοπλοΐας!

Οι μικροί ιστιοπλόοι ανοίχτηκαν στο πέλαγος για μία βόλτα με το σκάφος, γνώρισαν πως λειτουργεί ένα ιστιοφόρο, είδαν τις βασικές κινήσεις του τιμονιού και έκαναν χρήση του εξοπλισμού και των ναυαγοσωστικών βοηθημάτων.

Ακολούθησε γεύμα και αναμνηστικά δώρα από την COSMOTE προκειμένου τα παιδιά να διατηρήσουν «ζωντανή» αυτή την ιστιοπλοϊκή τους εμπειρία. Όλα τα παιδιά ήταν ενθουσιασμένα από τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα και μίλησαν για μία ανεπανάληπτη εμπειρία.

Διαβάστε ακόμη

Με 28 μετάλλια επέστρεψαν οι «Πιγκουίνοι» από τη Χαλκίδα!

Ανατροπές προγνωστικών στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Σκάκι Γυναικών

Στις εγκαταστάσεις του Κένταυρου ο πρόεδρος κι ο προπονητής της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας

Σε αγώνα στη Γαλλία η Ειρήνη Παπαδημητρίου Σταμπόρη

Ο διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου σε υψηλότερο επίπεδο!

Α’ Κατηγορία ΕΠΣΔ: Έμεινε και μαθηματικά ο Κλεάνθης

Μοναδικές εμπειρίες για τους Παίδες του Κολοσσού στο Μαρμαρίς

Καλή η παρουσία της Κωνσταντίνας Ρεντοπούλου στο «Hereya Open» της Σόφιας