Ο χώρος της κεντροαριστεράς συσπειρώνεται

Ο χώρος της κεντροαριστεράς συσπειρώνεται

Ο χώρος της κεντροαριστεράς συσπειρώνεται

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 95 ΦΟΡΕΣ

ΜΕΤΑ ΤΗ ΒΑΡΥΓΔΟΥΠΗ «ΤΟΥΜΠΑ» ΤΟΥ κ.ΤΣΙΠΡΑ, ΘΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ;

ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΟΝΤΑΙ Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α και Η Ν.Δ, ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ «ΣΤΡΟΦΗ 180 μοιρών», ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΚΗΡΥΞΕΙΣ ΤΟΥΣ;

Η νέα πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ., Φώφη Γεννηματά επιδιώκει την ανασυγκρότηση από την κοινωνική βάση. Η θετική ανταπόκριση σε χωριά, σε πόλεις της περιφέρειας και σε αστικά κέντρα άρχισε. Θετικά ανταποκρίνο-νται κόμματα και πολιτικές κινήσεις του χώρου της κεντροαριστεράς / σοσιαλδημοκρατίας, που απαντούν: ναι στο διάλογο, για τη συμπαράταξη στις εκλογές, με κοινό πρόγραμμα και κοινά ψηφοδέλτια, διατηρώντας την πολιτική αυτονομία τους.

Κορυφαίοι στόχοι της κεντροαριστεράς, που συσπειρώνεται:
• Nα γίνει «καταλύτης» της μετεκλογικής εθνικής συνεννόησης και της πολιτικής σταθερότητας.
• Να συμβάλει αποφασιστικά στην έξοδο της χώρας από την ύφεση, για μείωση της ανεργίας.
• Να συμμετάσχει σε επιτυχή διαπραγμάτευση, για την αναδιάρθρωση του δημοσίου χρέους, σε μεταρρυθμίσεις και σε δικαιότερα ισοδύναμα, με την εφαρμογή του μνημονίου Τσίπρα.
Πιστεύω, ο λαός να ανταποκριθεί, σε ικανοποιητικό βαθμό, στη συσπείρωση της κεντροαριστεράς.

Εξάλλου:
• ποιό είναι το κόμμα, που έδωσε απόλυτη προτεραιότητα στην αποφυγή της ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας της Ελλάδας, ακόμη και με «κομματική αυτοκτονία» ; Το ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Γιατί, παρέλαβε τη χώρα, στα τέλη του 2009, με *«εκτροχιασμένα» τα δημόσια οικονομικά (έλλειμα 15,5% - από 5,7% (κατά την απογραφή της Ν.Δ) που παρέδωσε το 2004, *δημόσιο χρέος 129,7% - από 94,5% που παρέδωσε το 2004 κλπ), με τη χώρα σε ύφεση, μετά το 2007 - από ανάπτυξη 4,5% που παρέδωσε το 2004. Με την Ελλάδα να «τρέχει ολοταχώς» προς στάση πληρωμών στις 19 Μαϊου 2010 και προς ανεξέλεγκτη χρεοκοπία!

Και με την Ευρωπαϊκή Ένωση να μην έχει την παραμικρή πρόβλεψη για μια τέτοια εξέλιξη. Το ΠΑ.ΣΟ.Κ, για ν’ αποτρέψει «το χορό του Ζαλόγγου για τον ελληνικό λαό», όπως είπε προ ημερών ο κ. Τσίπρας, υπέγραψε την πρώτη δανειακή σύμβαση και το πρώτο μνημόνιο.

Ο κ. Σαμαράς και ο κ.Τσίπρας «αγωνίζοντο» τότε, με τα αντιμνημονιακά «λάβαρα» στα χέρια. Το μνημόνιο αυτό ήταν η «κομματική αυτοκτονία» του ΠΑ.ΣΟ.Κ, γιατί, εκτός από αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, δυσάρεστα και άδικα μέτρα (που εφαρμόστηκαν το 2010 και το 2011) οδήγησε το 70% (!) των ψηφοφόρων του στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α (κατά κύριο λόγο) και στην ΔΗΜ.ΑΡ.
Το ΠΑΣΟΚ «τιμωρήθηκε» από το μεγαλύτερο μέρος των ψηφοφόρων του. Στις εκλογές 2012 πήρε 13% και ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α επταπλσίασε (!), περίπου, την εκλογική του δύναμη, με αντιμνημονιακή ρητορική.

Στις αρχές του 2012 ο κ. Σαμαράς (και η Ν.Δ) «έκαναν στροφή 180 μοιρών». Εγκατέλειψαν το αντιμνημονιακό «λάβαρο» και προσχώρησαν στην πολιτική που συμφώνησε το ΠΑ.ΣΟ.Κ. Στις προηγούμενες εκλογές, το ΠΑ.ΣΟ.Κ (διασπασμένο) έπεσε κάτω από το 5% ! Και με υπο- σχέσεις : πλήθους παροχών – ανεφάρμοστων - και άμεσης κατάργησης του μνημονίου, ο κ. Τσίπρας αναδείχθηκε πρωθυπουργός.

• Τώρα, ο κ. Τσίπρας, αντί της εθνικής συνεννόησης, επέλεξε την προσφυγή σε νέες πρόωρες εκλογές, αφού ήδη έχει «κάνει στροφή 180 μοιρών», εγκατέλειψε το αντιμνημονιακό «λάβαρο», συμφώνησε και υπέγραψε το δικό του βαρύτατο μνημόνιο (!) και προσχώρησε στην πολιτική, για την οποία – επί πέντε χρόνια – «κατακεραύνωνε» το ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Μετά και από αυτή τη βαρύγδουπη «τούμπα» του κ. Τσίπρα, (μετά από εκείνη του κ. Σαμαρά το 2012), οι έλληνες και οι ελληνίδες θα συνεχίσουν να «τιμωρούν» το ΠΑ.ΣΟ.Κ – για το μνημόνιο ; Και θα επιβραβεύουν τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α και τη Ν.Δ, που έκαναν στροφή 180 μοιρών;
Αυτούς που έγιναν μνημονιακοί, αντίθετα προς διακηρύξεις τους προς τον ελληνικό λαό;

• Ποιό από αυτά τα κόμματα απέδειξε υπευθυνότητα και αξιοπιστία; Ασφαλώς το ΠΑ.ΣΟ.Κ. Και στην εξαετία 2010 – 2015, που η Ελλάδα είχε – και εξακολουθεί να έχει περισότερο από ποτέ – απόλυτη ανάγκη από συναίνεση και εθνική συνεννόηση, το ΠΑ.ΣΟ.Κ είναι το μόνο κόμμα που έδωσε συναίνεση, τόσο προς τη Ν.Δ και την ΔΗΜ.ΑΡ (τον Ιούνιο 2012), όσο και προς τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α (τον Ιούλιο & τον Αύγουστο 2015), χωρίς να πάρει συναίνεση, ποτέ και από κανένα άλλο κόμμα.

• Σε όλη την ιστορία του το ΠΑ.ΣΟ.Κ έχει αποδείξει, ότι ήταν πάντα – όπως είναι και σήμερα - παράγοντας πολιτικής σταθερότητας!

Γράφει ο Κοσμάς Σφυρίου

Διαβάστε ακόμη

Πάνος Δρακόπουλος: «Στη θέση των διωκόμενων εκπαιδευτικών – ο καθένας»

Ιωάννης Ηλ. Βολανάκης: Λονικέρα η ιαπωνική (Lonicera japonica), κοινώς αιγόκλημα, αγιόκλημα

Δημήτρης Προκοπίου: Θαλάσσιος τουρισμός

Ηλίας Καραβόλιας: Το συμβάν που έγινε σημείο

Αργύρης Αργυριάδης: Απορίες για μία φαραωνική μεταρρύθμιση στον χώρο της Δικαιοσύνης

Ηλίας Καραβόλιας: Οι νέοι μεγάλοι πόλεμοι

Κυριάκος Μιχ. Χονδρός: 109 χρόνια από ένα μεγάλο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και του πολιτισμού

Χρήστος Γιαννούτσος: Ψηφίζουμε στις Ευρωεκλογές επειδή δεν υπάρχει Planet B