«Τα σβήνω όλα», δήλωσε χθες ο αντιπεριφερειάρχης Χ. Κόκκινος

«Τα σβήνω όλα», δήλωσε χθες ο αντιπεριφερειάρχης Χ. Κόκκινος

«Τα σβήνω όλα», δήλωσε χθες ο αντιπεριφερειάρχης Χ. Κόκκινος

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 210 ΦΟΡΕΣ

Έτεινε χέρι συνεργασίας και φιλίας στον Γ. Χατζημάρκο

Ποτέ δεν έλαβε το έγγραφο αίτημα με το οποίο συνάδελφοί του της πλειοψηφίας ζητούσαν την παραίτησή του από τη θέση του χωρικού αντιπεριφερειάρχη, δήλωσε χτες ο Χαράλαμπος Κόκκινος.

Ειδικότερα απαντώντας σε σχετική ερώτηση στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου, υπογράμμισε ότι δεν του κοινοποιήθηκε ποτέ ένα τέτοιο έγγραφο, και μάλιστα το κείμενο που είδε το φως της δημοσιότητας δεν περιείχε τις υπογραφές των συμβούλων.

Παράλληλα δήλωσε ότι ο ίδιος θα συνεχίσει τη δουλειά του ως χωρικός αντιπεριφερειάρχης απευθύνοντας για μία ακόμα φορά μήνυμα ενότητας.
«δεν έλαβα ποτέ αυτό το αίτημα. Σε εμένα δεν ήρθε τέτοιο αίτημα και όπως είδα δεν έχει και υπογραφές, από ότι δόθηκε στη δημοσιότητα.

Εγώ είμαι εδώ και κάνω κανονικά τη δουλειά μου και συνεργάζομαι με όποιον θέλει πραγματικά να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα του τόπου» δήλωσε και συνέχισε «Άλλωστε δεν θα δώσω τώρα εξετάσεις. Η θητεία η δικιά μου στα κοινά αξιολογείται διαρκώς και έχω μάθει στη ζωή μου να ανεβαίνω σκαλί -σκαλί το δρόμο που έχω επιλέξει, αλλά έχοντας και στην περιοχή μας δώσει δείγματα γραφής, ως εκλεγμένος αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου συνεχίζω αυτή την προσπάθεια.

Δεν είμαι αυτός που θα ρίξω νερό στο μύλο της εσωστρέφειας. ο καθένας με τις κινήσεις του κρίνεται. Συνεχίζω το έργο μου παρά τα εμπόδια και τις τρικλοποδιές που μπαίνουν κατά καιρούς. Συνεχίζω ενωτικά και δημιουργικά»

Πάντως ο κ. Κόκκινος αναφορικά με το αίτημα των συναδέλφων του να παραιτηθεί από τη θέση του τόνισε ότι αυτό θα πρέπει να το πουν δημόσια και να το αιτιολογήσουν. «Επιστολή δεν έλαβα. Με τους περισσότερους από αυτούς εγώ μιλώ καθημερινά που είναι λοιπόν το πρόβλημα; Ο κόσμος θα στραφεί εναντίον αυτών που θέλουν να πολώσουν το κλίμα».

Για τον ορκωτό
Αναφορικά με τον ορισμό ορκωτού λογιστή, στην ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΕ δήλωσε ότι δεν τον φοβίζει τίποτα και ότι όλες οι δαπάνες έχουν εγκριθεί από το δ.σ. της εταιρίας.
«Δεν έχω να φοβηθώ απολύτως τίποτα είτε οργανωμένη προσπάθεια υπάρξει είτε σκηνοθεσία. Υπάρχει απόφαση του δ.σ. εν απαρτία που ζητά εκτός από τη λογιστική υποστήριξη του μήνα Αυγούστου, να υπάρξει λογιστής που θα κάνει έναν έλεγχο στην εταιρία πριν έρθει ο ορκωτός λογιστής.

Έχω ζητήσει να υπογράψει όλα τα παραστατικά της εταιρίας ο διευθύνων σύμβουλος. Όλα τα παραστατικά της εταιρίας είναι στη διάθεση του καθενός. Όλες οι δαπάνες έχουν εγκριθεί από το δ.σ.» υπογράμμισε ο κ. Κόκκινος ο οποίος με αφορμή την αντικατάστασή του από την προεδρία της εταιρίας δήλωσε: «Υπάρχουν πολλά ερωτηματικά για την αντικατάστασή μου. Νόμιμη μεν αλλά δεν είναι τυχαία τα γεγονότα. Δηλώσεις υπονοούμενα, περικοπή αρμοδιοτήτων, σε όλα τα επίπεδα χωρίς κανείς να γνωρίζει την πραγματική αιτία. Θυμίζοντας ότι υπάρχουν και αλλού ζητήματα τα οποία θα μπορούσαν να στρέψουν την προσοχή τους όσοι έχουν ευαισθησία. Δεν είναι της παρούσης. Η σιωπή μου είχε ως στόχο, να στείλει ένα μήνυμα πολιτικού πολιτισμού, να καταλάβουν τη θέση ευθύνης τους και ότι υπάρχει μία κοινωνία που θέλει συνεργασία και όχι κοκορομαχίες.
Εγω δε συμμετέχω σε αυτή τη διαδικασία, αλλά θα αμυνθώ με κάθε τρόπο σε οτιδήποτε στραβό και ανάποδο βλέπω».

Ο αντιπεριφερειάρχης απάντησε και σε όσα αναφέρθηκαν τις προηγούμενες μέρες για την απουσία του από τη Ρόδο τη μέρα της επικίνδυνης πυρκαγιάς στο Τσαΐρι λέγοντας τα εξής: « Σε ότι αφορά τις πυρκαγιές σε όλες ήμουν παρών. Στην τελευταία είχα στείλει ενημερωτικό σημείωμα ότι υποχρεώθηκα να φύγω Σάββατο και η πυρκαγιά ξέσπασε μετά από λίγες ώρες. Έβγαλα εισιτήριο με το βραδινό αεροπλάνο, αλλά μου είπαν ότι η φωτιά είναι υπό έλεγχο.
Βέβαια κάποιοι ξέχασαν να πουν ‘ότι ήμουν στις προηγούμενες πυρκαγιές και ότι τώρα ήμουν σε υπηρεσιακό ταξίδι και είχα ενημερώσει γι αυτό και ξέχασαν να πουν τις ενέργειες που εκανα με το γ.γρ. πολιτικής προστασίας που ήμουν στο γραφείο του την ώρα της πυρκαγιάς.
Λυπάμαι που τα ξέχασαν. Στα μεγάλα ψέματα και στις μισές αλήθειες αναγκάζεσαι να απαντάς».

«Τα σβήνω όλα…»
Πάντως ο κ. Κόκκινος δήλωσε χτες ότι εκείνος από την πλευρά του διαγράφει όλα όσα έγιναν το προηγούμενο διάστημα κάνοντας λόγο για ενωτική προσπάθεια από μέρους του. συγκεκριμένα είπε τα εξής: «Αναφορικά με τη στάση που κρατά απέναντί μου ο κ. Χατζημάρκος δηλώνω τα εξής: ο δικός μου πολιτικός πολιτισμός με διατάζει να είμαι ψύχραιμος και να συνεχίσω τη δουλειά μου. Με διατάζει να συνεχίσω να είμαι παραγωγικός με παρεμβάσεις και ενέργειες σε όφελος των νησιωτών μας. Να αφουγκράζομαι την κοινωνία και να τη σέβομαι γιατί θέλει έργο και αποτέλεσμα.

Και στέλνω ένα ακόμα μήνυμα. Για το καλό του τόπου και της πατρίδας και την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων εγώ σε αυτά που έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα και έχω υποστεί, στην έλλειψη διαλόγου παρά ότι τον έχω ζητήσει, παίρνω ένα σφουγγάρι και σβήνω όλα όσα έχουν συμβεί.

Και συνεχίζω να τείνω χέρι φιλίας και συνεργασίας με όποιον θέλει να λύσουμε τα προβλήματα του τόπου. Όπως εγώ σεβάστηκα τη θέση ευθύνης που έχει και που εκλεγήκαμε με τον ίδιο τρόπο, εγώ συνεχίζω την ίδια ενωτική προσπάθεια. Αν θέλει να συνεχίσει άλλες τακτικές ο κόσμος ούτε χαζός ούτε και ανόητος είναι, θα κρίνει. Περιμένω θετική ανταπόκριση στο θετικό και ενωτικό μου λόγο.

Αναφορικά με το αίτημα για την τροπολογία δήλωσε «ας το προωθήσει, ας βάλει μέσα και όλους τους αντιπεριφερειάρχες, τους αντιδημάρχους και τους βουλευτές επικρατείας αν το πετύχει το πέτυχε. Θα υπάρξει όμως τροπολογία; Εγώ έστειλα μήνυμα ενότητας και συσπείρωσης».

Διαβάστε ακόμη

Αναφορά στον υπουργό Υγείας από τη Νέα Αριστερά για την καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου

Δύο μέλη από τη Ρόδο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής

Εγκρίθηκε η σήμανση για την επέκταση του πεζοδρόμου

Εξήντα αιτήσεις κατατέθηκαν για το σύστημα τηλεφροντίδας μοναχικών ηλικιωμένων

Στη Σαουδική Αραβία ταξιδεύουν τρία προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου για να εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα παραχωρεί η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου