Δήμος Κω: «Η κυρία Τασία λέει ασύστολα ψέματα - Να είναι βέβαιη ότι θα αναζητηθούν και θα αποδοθούν ευθύνες»

Δήμος Κω: «Η κυρία Τασία λέει ασύστολα ψέματα - Να είναι βέβαιη ότι θα αναζητηθούν και θα αποδοθούν ευθύνες»

Δήμος Κω: «Η κυρία Τασία λέει ασύστολα ψέματα - Να είναι βέβαιη ότι θα αναζητηθούν και θα αποδοθούν ευθύνες»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 120 ΦΟΡΕΣ

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Κω, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση-απάντηση στην απελθούσα Αν. Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Χριστοδουλοπούλου:

"Η κυρία Τασία στην τελευταία της εμφάνιση ως κατ΄ ευφημισμόν Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής ,έκανε το μόνο πράγμα που έχει μάθει και μας έχει συνηθίσει: να λέει ψέματα, να διαστρεβλώνει και να επιδεικνύει την ανευθυνότητα της.

Να περιφέρει την εμπάθεια και το μίσος της για την Κω, γιατί δεν μπόρεσε να μας επιβάλλει τις μειοψηφικές της απόψεις. Γιατί αναδείχθηκε στο πανελλήνιο, πόσο ανεπαρκής και επικίνδυνη είναι ως υπουργός.

-Λέει ψέματα όταν υποστηρίζει ότι ο Δήμος Κω δεν συνέδεσε το νερό και την αποχέτευση. Την διαψεύδει η Τράπεζα Πειραιώς, με αίτηση της οποίας η ΔΕΥΑΚ συνέδεσε την παροχή νερού και την αποχέτευση.

-Λέει ψέματα όταν υποστηρίζει ότι ο Δήμος δεν κάνει αποκομιδή των απορριμμάτων από την περιοχή. Την διαψεύδουν όλοι οι πολίτες ενώ πριν από μία εβδομάδα ο Δήμος προχώρησε και σε καθαρισμό έξω από το Κάπτεν-Ηλίας.

-Λέει ψέματα για δήθεν εκδήλωση διαμαρτυρίας που οργάνωσε η Χρυσή Αυγή. Η εκδήλωση αντίθεσης στη δημιουργία στρατοπέδου ανεξέλεγκτης παραμονής παράνομων μεταναστών διοργανώθηκε από το τοπικό

συμβούλιο Ασφενδιού και τους πολίτες. Αυτούς τους πολίτες που προσβάλει με τόσο βάναυσο τρόπο και τους χαρακτηρίζει Χρυσαυγίτες, όταν πολλοί από αυτούς έχουν ψηφίσει το κόμμα της.

Να της υπενθυμίσουμε επίσης ότι το ρεύμα δεν το συνδέει ο Δήμος αλλά η ΔΕΗ αν και είναι προφανές ότι η κυρία Τασία βρίσκεται σε πλήρη σύγχυση.

Γιατί δεν το συνέδεσε η ΔΕΗ;

Γιατί δεν υπήρχε διαχειριστής του κτηρίου και του χώρου ως υπεύθυνος. Γιατί η κυρία Τασία, παρά το γεγονός ότι είχε υποσχεθεί ,προφορικά, στην Τράπεζα Πειραιώς ότι θα αναλάβει την ευθύνη , δεν το έκανε.

Γιατί δεν το έκανε; Γιατί κατάλαβε ότι θα είχε ποινικές ευθύνες.

Ας ρωτήσει όμως και τον τοπικό συνομιλητή της γιατί δεν κατάφερε να πείσει κανένα ηλεκτρολόγο της Κω να αναλάβει την ευθύνη υπογραφής του ηλεκτρολογικού σχεδίου για την εγκατάσταση και την υπογραφή της απαραίτητης υπεύθυνης δήλωσης εγκαταστάτη προς τη ΔΕΗ.

Αυτό το απίθανο άτομο, που υποτίθεται ήταν Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής επί 8 μήνες, εξέθεσε τον Πρωθυπουργό αλλά και τη χώρα.

Επτά ολόκληρους μήνες δεν μπορούσε να συστήσει την Αρχή Διαχείρισης για να απορροφηθούν τα 460,7 εκ. ευρώ από την Ε.Ε για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού.

Μετέτρεψε ένα εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο στην Κω, έναν πλήρως ακατάλληλο χώρο, σε αποθήκη ψυχών.

Τους εγκατέλειψε εκεί χωρίς τροφή και υγειονομική περίθαλψη.

Αλήθεια, ποιος εμπόδισε την κυρία Τασία να αναλάβει τη διαχείριση του κτηρίου;

Γιατί δεν υπέγραφε τη σύμβαση με την Τράπεζα Πειραιώς;

Η κυρία Τασία να είναι βέβαιη ότι οι ευθύνες, ποινικές και μη, για την ανεξέλεγκτη λειτουργία του Κάπτεν-Ηλίας θα αποδοθούν από τη Δικαιοσύνη.

Ο Δήμος Κω συνεργάστηκε, άψογα, με τον Αν.Υπουργό Δημόσιας Τάξης τον κ.Πανούση η σοβαρότητα και η υπευθυνότητα του οποίου βρίσκονται σε αντιδιαστολή με την κυρία Τασία, που μας απάλλαξε από την παρουσία της.

Ο Δήμος Κω έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για μια ρεαλιστική αντιμετώπιση των ανεξέλεγκτων μεταναστευτικών ροών.

Λειτουργεί με σοβαρότητα και αίσθηση ευθύνης.

Ο Δήμος Κω θα συνεργαστεί με όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου, για να υπάρξει μια βιώσιμη και αποδεκτή διέξοδος στο πρόβλημα.

Ήδη την επόμενη εβδομάδα κατεβαίνουν στο νησί μας ευρωπαίοι αξιωματούχοι και ο αρμόδιος επίτροπος της Ε.Ε κ.Αβραμόπουλος, μετά από πρόσκληση του Δήμου.

Τέλος, δίνουμε και πάλι στη δημοσιότητα την επιστολή της Τράπεζας Πειραιώς προς τον Πρωθυπουργό, που καταλογίζει σαφείς ευθύνες στην κ.Χριστοδουλοπούλου για να βγάλουν όλοι τα συμπεράσματα τους.’’

Διαβάστε ακόμη

Ο Δήμος Κω συνεχίζει με έργα σε όλο το νησί - 363.151 € για οδοποιϊα 2.600 μέτρων, στην περιοχή «Βολκάνια» Κεφάλου

Δέκα χρόνια κάθειρξη σε Σκοπιανό που συνελήφθη με 1.273 γραμμάρια χασίς

Αύξηση χρηματοδότησης της μελέτης για την κατασκευή διαχωριστικής νησίδας στην επαρχιακή οδό Κως-Αεροδρόμιο

Γιάννης Παππάς, για το Δικαστικό Μέγαρο Κω: «Η υπέροχη συμβολή όσων συνεργαστήκαμε, με σκοπό την υλοποίηση του έργου»

Γ. Παππάς: Αδιάκοπος αγώνας υπέρ των νησιωτών για τη διασφάλιση του υπέρτατου αγαθού, της υγείας

“Let’s do it Greece”: Καθαρισμός την Κυριακή στην παραλία της Καρδάμαινας

Κάθειρξη 9 ετών για την αρπαγή παιδιού

Έτοιμη η προμελέτη για την κατασκευή του νέου Νοσοκομείου Κω