Γ. Φλεβάρης: το θέμα με το Χ. Κόκκινο πρέπει να κλείσει

Γ. Φλεβάρης: το θέμα με το  Χ. Κόκκινο πρέπει να κλείσει

Γ. Φλεβάρης: το θέμα με το Χ. Κόκκινο πρέπει να κλείσει

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 128 ΦΟΡΕΣ

Σε θέματα της αρμοδιότητάς του αναφέρθηκε, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε χθες, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιάννης Φλεβάρης, ο οποίος ρωτήθηκε και για τις τελευταίες δηλώσεις «προσέγγισης» του Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπου Κόκκινου, και είπε ότι αυτό μπορεί να είναι θετικό αλλά η προσωπική του άποψη είναι ότι το θέμα αυτό πρέπει να κλείσει.

Αναλυτικά:

Πρόληψη πυρκαγιών
Καταρχήν, αναφέρθηκε στην προστασία του φυσικού μας περιβάλλοντος, λέγοντας ότι αυτές τις ημέρες του καλοκαιριού, που η οικονομία των νησιών είναι ανθισμένη, νιώθουμε την αγωνία για τις δασικές πυρκαγιές που δεν αφήνουν τίποτα όρθιο στο πέρασμά τους. Και, όπως είπε, δεν είναι μόνο οι πυρκαγιές σαν φυσικό φαινόμενο, αλλά πολλές φορές και το χέρι του εμπρηστή, τα πολλά και μεγάλα συμφέροντα που προκαλούν τεράστιες καταστροφές.

Στη συνέχεια, ανέφερε ότι με τις υπηρεσίες, τους Διευθυντές του Περιβάλλοντος και του Τμήματος Φυσικών Πόρων, τους κ.κ. Γιαννά και Βενέρη, επισκέφθηκαν τη Διοίκηση της ΠΥΡ και το προσωπικό και άκουσαν την αγωνία τους και τον αγώνα που δίνουν μαζί με τις άλλες δυνάμεις, όπως η ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ που λειτουργεί με τη στήριξη της Περιφέρειας και πολλές δυσκολίες.

«Η προστασία της φύσης θέλει ένωση των δυνάμεων», είπε ο Αντιπεριφερειάρχης και ανέφερε αυτό που είπε ο Διοικητής της ΠΥΡ, ότι δηλαδή για να έχουμε δάση πρέπει να μπούμε στην πρόληψη αφού αν περιοριστούμε μόνο στην καταστολή δεν θα έχουμε δάση σε λίγα χρόνια. Είπε, ακόμη: «Ο κίνδυνος με τους εμπρηστές ή με ξένα σχέδια και συμφέροντα είναι μεγάλος. Κάθε ύποπτη κίνηση πρέπει να την καταγράφουμε και να ενημερώνουμε τις Αρχές. Επίσης, πρέπει να κάνουμε παρατηρήση ως ενεργοί πολίτες σε κάθε ανόητη κίνηση».

Μάλιστα, έκανε ειδική αναφορά στον αρμόδιο εντεταλμένο σύμβουλο κ. Χρήστο Ευστρατίου που, όπως είπε, δίνει τον αγώνα για όλη την Περιφέρεια και εκφράζει τη φιλοσοφία της Περιφερειαρχής Αρχής.

Η έκθεση Κρεμαστής
Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην πανελλήνια έκθεση χειροτεχνίας και αγροτικής οικονομίας της Κρεμαστής που, όπως είπε, ειδικά φέτος, η στήριξη της Περιφέρειας ήταν πολυεπίπεδη και μεγάλη. Μία στήριξη που δεν ήταν μόνο τα 21 περίπτερα που λειτούργησαν αλλά η πρωτοπόρα δραστηριότητα του ΚΕΚ Γεννηματάς, καθώς είχαμε τη δημιουργία και τη χειροτεχνία μπροστά στους επισκέπτες. Παράλληλα, η έκθεση είναι και αγροτικής οικονομίας και ο πρωτογενής τομεάς είναι αυτός στον οποίο η Περιφέρεια ρίχνει πάντα μεγάλο βάρος γιατί μπορεί να αποτελέσει έναν μοχλό ανάπτυξης τώρα που αναζητεί η χώρα νέους παραγωγικούς δρόμους.

Μίλησε, ακόμα, για τη μονοκαλλιέργεια του τουρισμού που υπήρξε και αποδυνάμωσε τους άλλους τομείς νέω υπογράμμισε την πολύ καλή δουλειά που κάνει ο Αντιπεριφερειάρχης αρμόδιος για τον πρωτογενή τομέα, κ. Φιλήμονας Ζανετίδης.

Άλλα θέματα
Αναφορά έκανε και στο έργο που επιτελεί η Ιερά Μητρόπολη Ρόδου στις παιδικές κατασκηνώσεις που λειτουργούν μέχρι και τον Αύγουστο στη Λάρδο, οι οποίες δέχονται εκατοντάδες παιδιά για να περάσουν ένα ξεχωριστό κομμάτι των διακοπών τους εκεί. Όπως είπε, στηρίζουν αυτές τις προσπάθειες και προσφέρουν οτιδήποτε μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά.

Σε λίγο θα έχουμε και τη λειτουργία των ελαιουργίων και, σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη, πρέπει τώρα που είναι νωρίς να ευχηθεί μία καλή ελαιουργική περίοδο σε όλους και να τους θυμίσει ότι η Περιφέρεια βρίσκεται δίπλα τους. Τους καλεί, λοιπόν, να προστρέξουν εγκαίρως στις υπηρεσίες της και να προετοιμάσουν τα δικαιολογητικά τους αφού τώρα είναι η κατάλληλη εποχή και όχι όταν ετοιμάζονται να ανοίξουν τα ελαιουργία.

Σχετικά με το φράγμα Γαδουρά, είπε ότι λόγω των capital congrols ο εργολάβος έχει να λάβει κάποια χρήματα από την Κεντρική Διοίκηση και μόλις τακτοποιηθεί αυτό θα προχωρήσει.

Για τον κ. Κόκκινο
Κληθείς ο κ. Φλεβάρης να σχολιάσει τις τελευταίες δηλώσεις του κ. Κόκκινου, είπε καταρχήν: «Σίγουρα έχει δημιουργηθεί μία κατάσταση που, στην πράξη, μπορεί να τη χαρακτηρίσουμε ότι έθεσε ουσιαστικά εκτός της περιφερειακής δύναμης τον κ. Κόκκινο».

Όπως είπε, χρησιμοποιεί τη λέξη «δύναμη» γιατί σημαίνει ένωση, κοινή πορεία και συναισθήματα για έναν στόχο που είναι και κοινός και μεγάλος. Θεωρεί, όμως, ότι δεν έγιναν από πλευράς του κ. Κόκκινου ενέργειες που να συνάδουν με αυτό τον σκοπό. Σίγουρα-είπε-θετικό είναι να γίνονται κινήσεις που να δείχνουν μία χαλάρωση της αντιπαλότητας ή μία μετριοπάθεια, όπως η δήλωσή του, όμως, όλα αυτά, από το επίπεδο των δηλώσεων πρέπει να περάσουν στην πράξη.

«Το θέμα αυτό κάποια στιγμή σίγουρα πρέπει να κλείσει, η Περιφερειακή Αρχή δεν αποπροσανατολίζεται, βλέπει μπροστά και έτσι θα συνεχίσουμε», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Φλεβάρης και συμπλήρωσε ότι, από τη στιγμή που δημιουργήθηκε ένα τόσο μεγάλο χάσμα, το οποίο αντί να γεφυρωθεί, κορυφώθηκε με ενέργειες οι οποίες κλιμακώθηκαν, προσωπική του άποψη είναι ότι ο κ. Κόκκινος θα έπρεπε να παραιτηθεί.

Είπε, ακόμη, ότι ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος έδωσε πολλές ευκαιρίες για να μην υπάρχει αυτό το πρόβλημα, όμως, δεν υπήρξε ανταπόκριση από την άλλη πλευρά αλλά δημόσιες δηλώσεις που δεν περνούν ωραία προς τα έξω.

Διαβάστε ακόμη

Αναφορά στον υπουργό Υγείας από τη Νέα Αριστερά για την καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου

Δύο μέλη από τη Ρόδο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής

Εγκρίθηκε η σήμανση για την επέκταση του πεζοδρόμου

Εξήντα αιτήσεις κατατέθηκαν για το σύστημα τηλεφροντίδας μοναχικών ηλικιωμένων

Στη Σαουδική Αραβία ταξιδεύουν τρία προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου για να εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα παραχωρεί η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου