Απεγκλωβίστηκε έγκυος μετανάστρια

Απεγκλωβίστηκε έγκυος μετανάστρια

Απεγκλωβίστηκε έγκυος μετανάστρια

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 248 ΦΟΡΕΣ

Μία έγκυο μετανάστρια με τον σύζυγό της απεγκλώβισαν και διέσωσαν χθες τα ξημερώματα οι Λιμενικοί, με τη συνδρομή πλωτού σκάφος δύναμης FRONTEX, στην Σύμη, ενώ δεκάδες αλλοδαποί εντοπίστηκαν σε Ρόδο, Χάλκη, Τήλο και Αγαθονήσι.


Συγκεκριμένα, μετά από συντονισμένη επιχείρηση πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX στο οποίο επέβαινε στέλεχος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης θαλάσσια σύνορα «ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2015» και από ξηράς, με περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., απεγκλωβίστηκαν από βραχώδη δύσβατη περιοχή κοντά στον όρμο της Μαραθούντας οι δύο αλλοδαποί και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Σύμης.

Δεν ήταν όμως οι μόνοι που βρήκαν στην Σύμη αφού κάτοικοι και αρχές εντόπισαν χθες περί τα 150 άτομα, τα οποία βγήκαν στο νησί με τρεις βάρκες, προερχόμενοι από τα τουρκικά παράλια. Επίσης και προχθές το πρωί συνελήφθησαν και πάλι στη Σύμη από αστυνομικούς του νησιού 53 υπήκοοι Συρίας (41 άνδρες και 12 γυναίκες που συνοδεύαν 12 παιδιά) για παράνομη είσοδο στη χώρα.

Αλλά και στη Ρόδο χθες το μεσημέρι εντοπίστηκαν στην περιοχή του Γενναδίου στην Νότια Ρόδο περί τα 70 άτομα, αλλοδαποί οι οποίοι ήρθαν από τα απέναντι παράλια με θαλαμηγό – ταχύπλοο σκάφος, ενώ προχθές το πρωί συνελήφθησαν στην ίδια περιοχή στο Γεννάδι από αστυνομικούς του Τμήματος Αρχαγγέλου 30 άνδρες από την Συρία, για παράνομη είσοδο στη χώρα, προερχόμενοι από τα έναντι τουρκικά παράλια.

Επίσης στη Χάλκη χθες εντοπίστηκαν στην νησίδα Αλιμιά 46 παράτυποι μετανάστες, ενώ και στην Τήλο χθες το μεσημέρι οι Λιμενικοί συνέλαβαν άλλους 60 αλλοδαπούς!

Διαβάστε ακόμη

Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από χρυσοχοείο στη Ρόδο

Συνελήφθη αλλοδαπός στη Ρόδο για ναρκωτικά

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο 54χρονος, υπεύθυνος κέντρου διασκέδασης στη Ρόδο, για διακίνηση ναρκωτικών

Πουλούσε υαλοκαθαριστήρες και συνελήφθη

Σε κινητοποιήσεις από αύριο οι δικηγόροι του νησιού μας

Καταγγελία για κακομεταχείριση ζώου

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στους δύο γονείς

«Κούρεμα» οφειλών άνω των 500.000 ευρώ πέτυχε επιχειρηματίας της Ρόδου